• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.12.2020

12:10

PRIJATELJSTVO SRBIJE I RUSIJE JE SMETNJA ONIMA KOJI BI DA PREPRAVE ISTORIJU! Đorđević o skrnavljenju spomenika na Groblju oslobodiocima Beograda!

Politika

PRIJATELJSTVO SRBIJE I RUSIJE JE SMETNJA ONIMA KOJI BI DA PREPRAVE ISTORIJU! Đorđević o skrnavljenju spomenika na Groblju oslobodiocima Beograda!

Podeli vest

Skrnavljenje spomenika na Groblju oslobodiocima Beograda - gašenjem Večne vatre - koju su sredinom decembra na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nije samo vandalski čin i ponašanje koje vređa sećanje na žrtve palih rodoljuba i boraca, već je još jedan od pokušaja da se istorijske činjenice negiraju i, u krajnjem, falsifikuju - što je, nažalost, ne tako retka pojava kojoj pribegavaju oni kojima slobodarske i dokazano antifašističke tradicije srpskog naroda smetaju, i koji, osim toga, imaju za cilj i da naše bratstvo po oružju, iskovano u II Svetskom ratu, sa herojskim ruskim narodom, omalovaže i prikažu u negativnom svetlu, istakao je Zoran Đorđević, član Predsedništva Srpske napredne stranke

Prijateljstvo naša dva naroda, utemeljeno na međusobnom poštovanju i razumevanju, koje svoje korene vuče vekovima unazad i koje se očitovalo i u savezništvu u oba svetska rata, a koje je danas na svom istorijskom maksimumu - smetnja je svima onima koji bi da istoriju preprave, da agresore opravdaju, da zločince aboliraju, da napišu nekakvu novu, drugačiju, njihovu istoriju, u kojoj bi činjenice bile redefinisane i da - čak i ovakvim, u civilizovanom svetu apsolutno neprihvatljivim postupcima - poreknu istinu da su danas, i Rusija, ali i Srbija, daleko jače, moćnije i stabilnije kao države, nego samo deceniju unazad.

Stoga, ne samo kao neko ko je za vreme dok je obavljao funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja bio neposredno nadležan i odgovoran za održavanje svih memorijala iz naše slavne prošlosti i obeležavanje važnih datuma u istoriji naše države, već i kao neko za čijeg je mandata upravo i započela potpuna rekonstrukcija Groblja oslobodiocima Beograda, ali i kao običan građanin, ponosan na herojstvo svog naroda - apelujem na nadležne državne organe da počinioce ovog kukavičkog i sramotnog čina što pre pronađu i izvedu pred lice pravde i tako još jednom dokažemo da je Srbija uvek bila na strani istine, pravde i borbe protiv svakog zla u svetu, završio je Đorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija