• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2021

16:14

TEK SADA ĆU DA PODRŽIM IDEJU O OBAVEZNOM VOJNOM ROKU! Stefanović: Kvazi stručnjaci koji nisu za to žele slabu Srbiju!

Politika

TEK SADA ĆU DA PODRŽIM IDEJU O OBAVEZNOM VOJNOM ROKU! Stefanović: Kvazi stručnjaci koji nisu za to žele slabu Srbiju!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović kaže da ima još veću želju da podrži ideju o obaveznom služenju vojnog roka, kada vidi koji su se sve kvazi stručnjaci sjatili da napadnu ideju jake i snazne vojske

- Tema razmatranja mogućnosti vraćanja obaveznog vojnog roka u Srbiji, na svetlost dana je isterala sve one koji su to momentalno napali nultim argumentima, a očigledno sa jednom jedinom željom - da Srbija ima slabu vojsku - rekao je Stefanović za Tanjug.

Smatra da Srbija mora da ima snažnu vojsku, kao garant stabilnosti države, vojsku koja će biti ponos i dika svoje zemlje.

- Vojsku koja ima i koja je zaslužila podršku države, a koju nažalost nije uvek imala. Želim i boriću se svom snagom za to - kaže ministar.

Naveo je da nikada nije rekao da je doneta odluka o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka, već da se ta mogućnost detaljno razmatra, argumentovano i pažljivo, poštujući mišljenje građana i struke.

- Ali, valjda se samozvani marketinški i politikološki stručnjaci u vojsku i politiku odbrane razumeju bolje od vojnih generala koji su život posvetili odbrani otadžbine. I baš kada vidim koji su se sve kvazi-stručnjaci sjatili da napadnu ideju jake i snazne vojske, imam jos veću želju da podržim ideju o obaveznom služenju vojnog roka - rekao je Stefanović.

Poručuo je da je Vojska Srbije stub odbrane zemlje i da zaslužuje najbolje.

- Zato nikada neću dozvoliti da se bilo ko ikada više zalaže da Vojska Srbije ne bude jaka, snažna, moderna, dobro opremljena i dobro plaćena - zaključio je ministar Stefanović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
KoleM

pre 3 godine

Budalaština. Šta sve čovek može da nauči za tih godinu dana i da radi i zaradi sa tim znanjem. Od skupljanja pikavaca u kasarni neće ništa naučiti.

Lala

pre 3 godine

Podrzavam obavezno sluzenje vojske. Za godinu dana moze mnogo da se nauci Pored vojnih vestina u vojsci se stice disciplina i red za ceo zivot

dera

pre 3 godine

Blesav covek ne moze da nauci nigde nista , ali ne sekiraj se pri regrutaciji imas sistematski pregled pa posto neces proci onda ovo za tebe ne vazi .

strucnjak

pre 3 godine

Nije isto vojska od 30 000 i od 3 000 000, pa ako mozes da finansiras ok.

Bojan

pre 3 godine

Samo profesionalna vojska ima smisla, ostalo je budalastina!

Pa oni su vec odlucili

pre 3 godine

mi smo prokleti, samo bi da se bijemo i vecito trazimo neke pravde ispravljanje krive drine umesto da se okrenemo nasoj ekonomiji i da sto manje i politicki i ekonomski zavisimo od drugih. Zasto nam je zabranjeno da imamo plansku ekeonomiju a svi drugi koji prodaju svoju robu u Srbiji imaju tacno isplanirano koliko i gde i kako. Ima li pametnih jos u ovoj napacenoj zemlji

zoran

pre 3 godine

Srbiji niko nije ukinuo vojnički rok, sama država to uradila - pratila političku modu.. Sada se moda malo okrenula..i tako to, naknadna pamet kao. Kada smo se žalili državnim organima, ismejavali nas..srpska posla.

krajnje vreme

pre 3 godine

Ko danas ne sluzi svoju sutra ce sluziti tudju.

Srbin

pre 3 godine

A sta ima pa da se nauci u vojsci odes konj a izadjes kao magarac ljudi koji su odsluzili vojsku pa se gore ponasanja i dzabe takvima koji su bili..... Bolje neka se usresrede na saobracaj i policiju sto ne rade svoj posao jer narod sve vise krse pravila u saobracaju ne pale svetla parkiraju se gde god stignu itd bolje o tome da povedu racuna

Zoran

pre 3 godine

Može da bude plaćena i da se uplaćuje radni staž. Al' prvo da se isplate sve ratne dnevnice i plata koje nisu firme isplatile u vreme mobilizacije. Uz kaznenu kamatu za kašnjenje.

Srđa Zlopogleđa

pre 3 godine

Ovakva pojedinačna istupanja za ili protiv obaveznog vojnog roka su čista glupost i neozbiljna zabava. Država Srbija mora da odluči da li hoće da brani nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet i vojnom silom, odnosno da li je spremna da za tu odbranu ratuje ili ne. Odgovor na to pitanje treba da da narod na referendumu. Ako je odluka da će se država braniti i ratom, onda je neminovno uvođenje redovnog vojnog roka za sve punoletne i zdrave građane. Ako je odluka suprotna onda nam je i ovolika vojska nepotrebna te se država mora braniti diplomatijom i politikom koliko je to moguće, uz sve eventualne negativne posledice. Znači, država mora obezbediti da svi građani snose odgovornost i posledice jedne takve odluke.

zoran

pre 3 godine

U vojsku treba da se ide dobrovoljno , a ne kao u bivsu JNA , pa kada dodje problem ,ismejavali je lovacka drustva slovenije i hrvatske , ti koji nece da idu u vojsku samo ce da naprave problem i da izdaju ostale junake koji hoce da se bore za svoju otadzbinu . u ratovima 90 ,tih, to se pokazalo kao iskustvo , svi koji su prisilno mobilisani oni su i izdali , Nema vojnika i borca za otadzbinu boljeg od dobrovoljca ili placenika.

VETERAN

pre 3 godine

Za to treba pravi domacin kuce ali bas pravi domacin.

Rade

pre 3 godine

Što pre vratiti, obavezno služenje vojnog roka, i to najmanje na 18 meseci. Sve ispod 18 mes. je šala i zezanje. Mladi treba da služe državi, i kada se vrate kući da budu pravi ljudi. U vojsci se nauči sve : šta se mora, šta se sme, šta se nesme, poštovanje starešina i sve ostalo.. Bolje da služe vojsku, nego da se ubijaju međusobom, zbog raznih gluposti....

Sparta

pre 3 godine

Obavezan vojni rok. Obavezan. Drzava sto pre da uvede taj zakon. Pa i mi smo sluzili vojni rok .. Neznam u cemu je problem..

Bane

pre 3 godine

Treba i to podhitno vratiti služenje vojnog roka i to po onom modelu kako je nekada bilo. Nikome nije naškodilo a samo se naučilo mnogo toga pre svega PONAŠANJE i osamostaljivanje i briga o sebi i drugima. Ova omladina sada samo zna da spava danju i noću da besni, drži se mami i tati za suknju nesposobno vodu da uzme. Totalno rasulo.

Miki

pre 3 godine

Obavezno vratiti sluzenje vojske i to minimum od 15 meseci!!!! Da se nauce radu i pravim vrednostima, a ne da se ubijaju po ulicama, da prodaju drogu i da se opijaju... Ako drzava sada ima para, pravi je trenutak!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija