• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kosovo-online

04.01.2021

22:00

SRBIJO, UZBUNA! ALBANCE ZASTUPA NOVI SRBOMRZAC, ČAK JE ELIOT ENGEL ZA NJEGA NEVINAŠCE! On je Riči Tores, krivi smo mu za sve, a još je i...

Politika

SRBIJO, UZBUNA! ALBANCE ZASTUPA NOVI SRBOMRZAC, ČAK JE ELIOT ENGEL ZA NJEGA NEVINAŠCE! On je Riči Tores, krivi smo mu za sve, a još je i...

Podeli vest

Novoizabrani američki kongresmen Riči Tores, koga je kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla u objavi na Tviteru predstavila kao novog saveznika, ima vrlo slične neprijateljske stavove po pitanju Srbije kao i odlazeći predstavnik demokrata Eliot Engel

Tores, koji dolazi iz Bronksa, je na Tviteru u prepisci sa Haradinaj Stublom naveo potrebu da se "osigura pravda za ratne žrtve koje su sistematski ubijane i silovane u kampanji etničkog čišćenja Miloševića, jednog od najgorih ratnih zločinaca u 20. veku".

Haradinaj Stubla je novom kongresmenu Ričiju Toresu čestitala na funkciji koju preuzima.

- Kosovo se zahvaljuje američkom kongresmenu Eliotu Engelu na prijateljstvu i snažnoj zaštiti naših prava i težnji za slobodnim, suverenim i nezavisnim Kosovom, koji danas završava svoj 32-godišnji rad u Kongresu SAD. Takođe čestitamo kongresmenu Toresu i pozdravljamo našeg novog saveznika u američkom Kongresu - napisala je Haradinaj Stubla na Tviteru.

Podsetimo, među novim članovima američkog Kongresa, nalazi se i Riči Tores koji je obećao da će slediti stav Eliota Engela po pitanju Kosova i albansko-američke zajednice, a obećao je i da će uskoro posetiti Kosovo, piše Ilirija pres.

200 NA SAT! NEMA VIŠE ZEZANJA, SRBIJA KREĆE U NABAVKU BRZIH VOZOVA ZA PRUGU KA BUDIMPEŠTI! Nema više vremena za čekanje!

Toresa nazivaju i mladom zvezdom u usponu i on predstavlja 15. okrug Njujorka, koji je dobro upoznat sa albanskom zajednicom, s obzirom na to da se u okviru tog okruga nalazi i tzv. Mala Albanija.

Pre nego što se kandidovao za Kongres, Tores je nekoliko godina služio u gradskom veću Njujorka, predstavljajući okrug koji uključuje četvrti u kojima žive i rade Albanci.

Pre toga služio je kao direktor u kancelariji odbornika Džejmsa Vejsa.

MILO I KRIVOKAPIĆ ZARATILI ZBOG TARZANA, OVO IMA SAMO U CRNOJ GORI! Kako god, sve opet ide po "leđima" Srbije!

Kako su demokrate zadržale većinu u Kongresu, Tores je u novembru ušao u istoriju kao prvi gej afro Latinoamerikanac ikad izabran kao član američkog Kongresa.

Još važnije za albansko-američku zajednicu, kongresmen Tores pokazao je snažno interesovanje za spoljne poslove i obećao je da će uskoro posetiti Kosovo.

Foto: Tanjug

Hari Bajraktari, biznismen i vođa albansko-američke zajednice, organizovao je prošlog avgusta sastanak ministra spoljnih poslova Kosova Meljize Haradinaj-Stuble i Toresa, nekoliko nedelja nakon što je pobedio na Demokratskoj primarnoj izbornoj listi za 15. okrug Njujorka.

Na sastanku su im se pridružili i drugi članovi albansko-američke zajednice.

AMERIČKI NOVINAR OBJAVIO SAKRIVENI IZVEŠTAJ UN! BOMBARDOVANJE SRBIJE IMA UŽASNE POSLEDICE! To je nezapamćen ratni zločin... Šta ćete sada, NATO i Ameri?!

Sastanku su takođe prisustvovali ambasador Kosova u Vašingtonu Vljora Čitaku i diplomata iz konzulata Kosova u Njujorku LJuljzim Krasnići.

- Riči Tores će biti sjajan predstavnik svog okruga i želim mu svu sreću. Rekao mi je da će nastaviti tamo gde je kongresmen Engel stao - rekao je Hari Bajraktari za list Ilirija pres.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bubuleja

pre 3 godine

Tako rade mudri Albanci, a ova naša budaletina šta god uradi stekne nove neprijatelje i dovede Srbiju u još teži položaj. Njegova jedina sreća je što je stoka zgodna za manipulaciju, a stoka smo i to neopevana.

Znalac

pre 3 godine

Izabrali su crnog što znači da dugoročno računaju na Kamalu Haris. Dobro planiraju! Ali bez nas ništa — nikako da shvate!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija