• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.01.2021

11:11

STEFANOVIĆ O REDOVNOM SLUŽENJU VOJNOG ROKA: Odluka nije doneta, potrebno je da se povede stručna rasprava, želimo i mišljenje građana Srbije!

Politika

STEFANOVIĆ O REDOVNOM SLUŽENJU VOJNOG ROKA: Odluka nije doneta, potrebno je da se povede stručna rasprava, želimo i mišljenje građana Srbije!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović istakao je danas da je tema redovnog služenja vojnog roka važna za našu zemlju i da je namera države da se o njoj raspravlja zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i da, naravno, građani Srbije daju svoje mišljenje

- Vojska je garant stabilnosti i sigurnosti naše zemlje i što je Vojska Srbije jača, to je jača i Srbija. Mi hoćemo da pokažemo apsolutno poštovanje prema našim vojnicima, podoficirima i oficirima, prema njihovom danonoćnom angažovanju na čuvanju naše zemlje i njenog neba. Hoćemo da pokažemo i koliko cenimo njihovu profesiju i koliko ih naš narod podržava - poručio je ministar odbrane.
 

On je istakao da baš zato i predsednik Vučić i Vlada i Ministarstvo čine sve kako bi vojnik bio i dobro opremljen i plaćen i osetio da ima podršku svoje države.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Redovno služenje vojnog roka podiglo je dosta bure u javnosti i dosta ljudi polemiše o tome, ali mi smatramo da treba da se povede stručna rasprava. Lično podržavam ovu ideju, jer smatram da će na takav način i naša vojska biti jača i efikasnija. Tu je važno razdvojiti profesionalne vojnike, čiji broj ne da se neće smanjivati već naprotiv nameravamo da ga povećamo, i redovno služenje vojnog roka, gde će mladi imati priliku da na ovaj način svojoj otadžbini pruže podršku i pokažu da mogu da budu njeni vojnici. Time radimo aktivno na stvaranju rezervnog sastava - rekao je Stefanović.  

On je podsetio da se rezervni sastav može stvoriti samo iz redovnog služenja vojnog roka i da je to ono što nam nedostaje u prethodnih deset godina.
 
- Ono što jeste važno da takva odluka nije doneta, jer mi hoćemo da o tome raspravljamo zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i hoćemo da o tome i građani Srbije kroz Narodnu skupštinu daju svoje mišljenje - rekao je Stefanović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ripanjac 405

pre 3 godine

Да искажем и своје мишљење о свему... Наравно да јесам за повратак обавезног војног рока, морамо да имамо јаку и добро обучену војску, али ипак уз једну велику измену у односу на некада. То је - повећање броја центара за обуку, уместо да буду само у Ваљеву, Сомбору и Лесковцу, по могућству да се изгради по један у свим градовима, или барем у већини ако није изводљиво свугде. Београд, НС, Ниш и Крагујевац обавезно да имају своје центре за обуку. То би омогућило регрутима да током дана буду на активностима у склопу обуке, а да ноће код својих кућа. Знам да постоји један немали број људи којима се неће допасти моја идеја, али просто то је нешто што захтева време у коме живимо, морамо мало ипак да спустимо гард са конзервативистичким ставовима. А тако би и они људи који се буне против враћања обавезног војног рока ваљда коначно прокљувили колико нам је војска битна.

Jovan Radovic

pre 3 godine

Dok u vojnim vrhovima Srbije deluje jak ustaski lobi, ne treba decu slati u vojsku da ginu. Za to ima puno dokaza o izdaji vojnog vrha i nikom nista jer ustaski lobi toliko jak da mu nista ne moze.

Verica

pre 3 godine

Koja će majka da pošalje sina u vojsku kad nije sigurna da će da se vrati. Pronadjite krivca za ubistvo gardista da bi ste bili ozbiljna vojska. Drugo, deca su nam razmažena, nenaviknuta na rad i disciplinu, opsednuti noćnim izlazcima i uživanjem. Takve dovesti u vojsku znači imati probleme. Neki mamini sinovi to neće izdržati. Živi bili pa videli!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija