• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2021

13:37

PONOSNI SMO NA NJIH, ONI GRADE JEDAN DRUGAČIJI UGLED SRBIJE U SVETU! Stefanović razgovarao s pripadnicima VS angažovanim u mirovnim misijama!

Politika

PONOSNI SMO NA NJIH, ONI GRADE JEDAN DRUGAČIJI UGLED SRBIJE U SVETU! Stefanović razgovarao s pripadnicima VS angažovanim u mirovnim misijama!

Podeli vest

Svi pripadnici Vojske Srbije koji su angažovani u mirovnim misijama su bezbedni, a potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa njima putem video-linka u Operativnom centru sistema odbrane


U osam multinacionalnih operacija trenutno je angažovano 274 pripadnika Vojske Srbije, u okviru pet misija Ujedinjenih nacija i tri misije Evropske unije.


"Ponosni smo na te ljude zato što oni zaista grade jedan drugačiji ugled Srbije u svetu. Pored misije u kojima učestvuju i samog sadržaja misije oni su i naši ambasadori i te zemlje u kojima se nalaze mogu da vide šta je srpski vojnik, šta je srpska država i kako se radi posao za naš narod, a, naravno, da pomognemo i svim drugima u očuvanju njihovog mira i bezbednosti", istakao je Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs


Kako je saopštilo Ministartsvo odbrane, Stefanović je naglasio da te misije odlikuje složen sistem, kao i da postoji složen sistem bezbednosti koji danas okružuje mnoge od njih, dodajući da je zbog toga posebno zahvalan našim mirovnjacima zato što svoj posao rade na tako ozbiljan i odgovoran način.

"Zahvalan sam zato što su otišli u ove misije, zato što nisu razmišljali o sebi i svojoj sigurnosti već o tome kako da grade ime Vojske Srbije i kako da grade ime naše zemlje", kaže Stefanović.

Ministar je dodao da Generalštab i naša država čini sve što je moguće da naši vojnici budu sigurni.

Čestitao je praznike našim mirovnjacima i poručio im da iako su njihove biološke porodice daleko, njihova velika porodica -Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane uvek misle na njih.

Foto: www.mod.gov.rs

U prisustvu zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića, komandant nacionalnog kontingenta iz misije u Centralnoafričkoj Republici i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u Libanu, Kipru, Kongu, misiji ATALANTA i misiji UNTSO na Bliskom istoku izvestili su ministra Stefanovića da je stanje redovno i da su svi pripadnici Vojske Srbije koji su u angažovani u tim mirovnim misijama bezbedni.

Foto: www.mod.gov.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija