• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Marković

13.01.2021

23:25

NOVE OPASNE ŠIPTARSKE PRETNJE! Hoti: Priznajte Kosovo ili opet uvodimo mere!

Politika

NOVE OPASNE ŠIPTARSKE PRETNJE! Hoti: Priznajte Kosovo ili opet uvodimo mere!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zapretio je da će ponovo uvesti takse na uvoz sve robe iz centralne Srbije ako Beograd ne prizna lažnu državu

Hoti je, posle sastanka sa političkim predstavnicima Albanaca sa juga centralne Srbije, rekao da Priština "ima pravo da Beogradu uzvrati na svaku meru"!?

- Prve nedelje kada smo formirali vladu, ukinuli smo mere reciprociteta i odluku o taksama, što je otvorilo put procesu dijaloga sa Srbijom. Za nekoliko meseci, kad ovaj proces bude završen, ako se sve ne završi uzajamnim priznavanjem, mi ćemo primeniti sve mere reciprociteta, bez izuzetka - naglasio je Hoti.

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, poručio je da Srbiju niko neće moći da ponižava.

- Sa nama niko ne razgovara jezikom ucena i vara se svako ko misli da takvim stavom može doprineti rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Mi smo spremni da razgovaramo o normalizaciji odnosa, ali Priština mora da shvati da je Srbija međunarodno priznata država, članica međunarodnih institucija i da Beogradu nikakvo priznanje od strane Prištine nije potrebno. Uslovljavanja Prištine direktno potkopavaju svaku mogućnost dijaloga. Nikada nećemo dozvoliti da Srbiju neko ponižava, niti ćemo biti meta bilo čijih dnevnopolitičkih prepucavanja i političkih igara - istakao je Petković.

U međuvremenu je i Vjosa Osmani, vršilac dužnosti predsednika privremenih institucija u Prištini, zatražila od EU da utiče na Beograd u sprovođenju sporazuma potpisanih u Briselu!?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mile

pre 3 godine

plašim se da ova vucibatina,kao i svi dole na tzv.vlasti, mogu i hoće to da urade a pitanje je, šta će naši političari da urade,počev od AV,stefanovića,vulina i dr. sem da kukaju,cvile i jadaju se evropi i svetu kako smo mi dobri i pošteni a oni po ko zna koji put nam zabijaju nož u leđa na šte ne možemo i ne smemo da odgovorimo sem u pisanim izjabama naših političara,strašno i jadno.

NEBOJŠA

pre 3 godine

А ШТО СЕ МИ УОПШТЕ УЗБУЂУЈЕМО ЗБОГ ТИХ МЕРА???ШТА ОНИ КУПУЈУ СРАЊЕ КОЈЕ НИКО ДРУГИ НЕЋЧЕ???ЗАТВОРИТЕ ИМ ПУТ ПРЕКО ЗРБИЈЕ И ПРОТОК СТРУЈЕ ,ОСИМ ЗА СЕВЕЊР КОСОВА,ПА НЕК СЕ ЧЕШУ !!!

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija