• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

23.03.2022

20:15

SRBI SU SPASLI OCA MEDLIN OLBRAJT, ČAK 12 PORODICA KRILO GA JE OD NACISTA! Medlin nam to nikad nije zaboravila, vratila nam je bombama!

Vesti

SRBI SU SPASLI OCA MEDLIN OLBRAJT, ČAK 12 PORODICA KRILO GA JE OD NACISTA! Medlin nam to nikad nije zaboravila, vratila nam je bombama!

Podeli vest

Medlin Olbrajt, prva žena državni sekretar SAD, preminula je 84. godini. Njena smrt je potvrdila je Olbrajt Stounbridž grupa, globalna strateška firma, koju je osnovala Olbrajtova. Ono što je poznavaocima porodice bivšeg američkog državnog sekretara misterija jeste mržnja koju je Medlin bez zadrške pokazivala prema Srbima!

Tim pre, jer je u spasavanju familije Medlin Olbrajt od nacista učestvovalo čak 12 srpskih porodica.

Zato hajde da se podsetimo ko je Medlin Olbrajt, kakve su njene veze sa Srbima i Srbijom i zašto nas toliko mrzi, kad je čak 12 srpskih porodica učestvovalo u spasavanju familije Medlin Olbrajt od progona nacista.

Profesor Samuel Mikolaski, odnosno Sava Mikolački, jedan od najuglednijih američko-srpskih intelektulaca je srpskoj javnosti otkrio i malo poznate detalje o tome kako su Srbi spasli Olbrajtove.

Profesor Mikolački dalje navodi da su Srbi na severnoameričkom kontinentu pomno tražili uzroke neprijateljstva Olbrajtove prema našem narodu.
 
- Lični animozitet između Olbrajtove i Slobodana Miloševića rastao je od prvog susreta. Verovatno je za nju Milošević predstavljao komunistu i "teror" koji je naterao njenog oca da beži iz Češke u Srbiju, a potom u SAD. Ali, da nije bilo Srba, ni ona ni njena porodica ne bi preživele Drugi svetski rat, niti upad ruskih tenkova u Čehoslovačku i pad Benešove vlade 1948. godine - ističe profesor.

POSLEDNJU IZJAVU OLBRAJTOVA POSVETILA PUTINU! Kletve odzvanjaju i nakon njene smrti!

Podseća da je otac bivše američke državne sekretarke, Jozef Korbel rođen kao Jevrejin u Češkoj i da su mu roditelji i gotovo cela familija ubijeni u Holokaustu.

Jozef se spasao jer je bio ataše ove zemlje u poslanstvu u Beogradu, od 1936. do 1939. gde je promenio i veru u rimoktoličku. Uz pomoć srpskog novinara, prijatelja Pavla Jankovića iz Beograda, tokom Drugog svetskog rata Korbelovi su se krili kod naših porodica, uključujući i porodicu Popić iz Vrnjačke Banje. Najranije slike Olbrajtove potiču baš iz ovog grada, iz druženja sa Popićima.

Potom su, kako priča profesor, Korbelovi nastavili diplomatski život u Beogradu u službi poratne češke vlade Edvarda Beneša sve do njegovog pada. Baš u Beogradu porodica Korbel dobija izbegličke papire za Ameriku. Dodaje da je čak 12 srpskih porodica na neki način učestvovalo u spasavanju familije američke političarke.

Od Bašaida do Kalifornije

Profesor Samuel Mikolaski (Sava Mikolački) (97) rođen je kao Sava u Bašaidu, između Kikinde i Zrenjanina, a u Kanadi se obreo 1927. sa četiri godine. Otac obućar i mati šnajderka mučili su se tokom Velike depresije tako da je i Sava morao da prekine školovanje i pomaže ocu.
Posle rata, Anglikanska crkva mu je omogućila besplatan semestar u Bogosloviji i ubrzo je kao najbolji student poslat u London gde je završio istoimeni univerzitet, a doktorirao filozofiju na Oksfordu 1958. Radio je u Kanadi kao anglikanski biskup, a zahvaljujući njemu mali hrišćanski Džunior koledž postao je jedan od najuglednijih fakuleta - Univerzitet Krendal, zbog čega je i odlikovan. Prelaskom u Kaliforniju vratio se pod svodove Prvoslavne crkve.

- Jozef nikada nije zaboravio hrabrost srpskog naroda i u svojim knjigama od 1951. je veličao Srbe i Jugoslovene i njihov put u komunizam mimo Staljina - dodaje Mikolački.

Foto: Reuters

U međuvremenu je postao ugledni profesor Univerziteta u Denveru i ostaće zabeleženo da je sem ćerke (Medlin), američkoj diplomatiji podario još jednog državnog sekretara SAD, Kondolizu Rajs, koja je služila pod Obamom. Naime Rajsova je bila njegov student i pod ogromnim uticajem češkog profesora. Zato je prema Srbima imala daleko uravnoteženiji stav.

ZAŠTO JE OVA ŽENA TOLIKO MRZELA SRBE? Za Olbrajt bili smo GORI OD ĐAVOLA, a naši su je debelo zadužili!

Samuel Mikolaski napominje da njen odnos prema srpskom narodu na Balkanu ni devedesetih godina nije bio vođen američkim državnim interesima, nego ličnim frustracijama i ambicijama, baš kao i politika drugih američkih ličnosti iz tog vremena: Lejka, Holbruka, Talbota... 

Predsednik Klinton, objašnjava on, se za Balkan nije mnogo zanimao, niti pokušavao da uđe u srž problema, nego je dozvolio saradnicima da grade karijere pretežno na srpskoj muci.

Profesor Mikolaski koji je objavio knjigu „Čuvari srpskog nasleđa" namenjenu američkim Srbima u kojoj analizira razornu politiku Bele kuće prema našem narodu. O devedesetim godinama kaže:

- Na osnovu Klintonovih "traka", njegovih sedmičnih ispovesti prijatelju i istoričaru Tejloru Branču, a koje su još pod embargom u njegovoj biblioteci, više je nego očito da je američki predsednik od 1993. kada je stupio u Belu kuću imao daleko prečih poslova nego bavljenje sukobom na Balkanu. Na 79 višesatnih audio-zapisa sačuvani su osvrti Vilijema Džefersona Klintona na svakodnevni život u Beloj kući.

On podseća da se odmah po imenovanju američki predsednik našao pod istragom FBI zbog otpuštanja nekih ljudi i zapošljavanja svojih pristalica. Patio je i zbog smrti majke za koju je bio veoma vezan. Ispovedao se svom biografu o iznenadnim problemima zbog samoubistva najbližeg savetnika Vinsa Fostera, koji je ostavio misteriozno oproštajno pismo u kojem je stajalo: „Nisam rođen da nekog uništvam". Potom su usledile Bilove muke sa Polom Džons koja ga je, kao i Monika Levinski, optuživala za seksualno napastvovanje.

- Na trakama čiji prepis sam analizirao, Klinton kratko govori o ratu na Balkanu, ističući da je Entoni Lejk zadužen za taj deo, a sa njim i Medlin Olbrajt - pojašnjava on.

SAVLADALA JE OPAKA BOLEST! Evo od čega je umrla Medlin Olbrajt!

Govoreći o devedesetim i Klintonovoj politici, prof. Mikolački naglašava i nesreću koju su Srbi imali sa dvojcem Entoni Lejk (državni sekretar za nacionalnu bezbednost) i Ričard Holbruk, „izvršilac radova" na Balkanu:

- Ova dvojica bili su prijatelji još iz rata u Vijetnamu i Lejk je odabrao Holbruka za izaslanika Bele kuće na Balkanu.

Međutim, ubrzo je pukla bruka jer je Lejk bio u ljubavnoj vezi za Holbrukovom ženom, što je zauvek pokvarilo njihove odnose. Lejk je docnije, u svojim sećanjima, priznao veliku „bosansku grešku", savezništvo sa Alijom Izetbegovićem i jačanje islamske komponente, što je išlo preko Holbruka.

Foto: Informer DN

Da li je ovaj vodio neku svoju diplomatiju, nije do kraja jasno, ali Holbruk je očekivao da nasledi Olbrajtovu što mu nije dozvoljeno. Zato je on na neki način bio nezadovoljan "nagradom" za državnu službu na Balkanu.

Profesor dodaje da Srbi nisu sebi pomogli kada su 1995. sačekivali Medlin Olbrajt u Istočnoj Slavoniji kamenicima, ni kada su joj priredili sličan doček na KiM. Prema Mikolačkom, Strob Talbot je rukovodio pripremama agresije na našu zemlju da bi posle toga u svojim memoarima potvrdio "da taj rat nije vođen za Kosovare i njihova ljudska prava, već protiv Miloševića". On kaže da ga je Olbrajtova okarakterisala kao "kočnicu šireg trenda reformi na Balkanu".

Čuvari srpskog nasleđa

- Ne samo da su Srbi bili najveći saveznici SAD u dva velika rata, nego su dali verovatno najviše heroja od svih malih naroda - govori Mikolački.
- Prvi srpsko-američki ratni heroj je bio Đorđe Šagić (Džordž Fišerman), junak rata za nezavisnost Teksasa od Meksika (1830-1845). O srpskim borcima u Američkom građanskom ratu takođe se govori kao o junacima koji su jahali za generala Lija. Mitski oreol nosi četa Konjevića, nazvana po Stjepanu Konjeviću, koji se doselio u Luizijanu tridesetih godina 19. veka iz Slavonije. U Drugom svetskom ratu samo iz Srbije i BiH američki piloti su spaseni vazdušnim mostom zahvaljujući našoj hrabrosti. Samo srpska zastava vijorila se na Beloj kući 28. jula 1918...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bubli

pre 3 godine

Ovu staru kuu**vetinu treba heblati sa gumicom da se nerazmnozava.

marfy

pre 3 godine

Па сад је све јасно, неки геђо га је силовао и тако се родила лепотица

Ogi

pre 3 godine

Možda su ga maltretira, a možda su ga i z... Ili, znam da nju jesu!

Tomislav Stanojevic

pre 3 godine

I Albright i Clinton su radili i rade za veliki novac. Oni nemaju osecaj za nacionalnu pripadnost, niti pamte ko ih je spasavao. Oni su u odredjeno vreme, radeci za americku administraciju jednostavno nasli interes da na Kosovu zarade ogromne pare kao pojedinci, a da SAD-u omoguce da se jos malo priblizi Rusiji.(Everybody happy). Sve sto su ruzno govorili o Srbiji su fraze da bi izgledali kao dusebriznici, zarad svetskog mira, itd.. Na kraju krajeva - pitaj 99 % Amerikanaca za Srbiju( i Engleza ) - oni odgovore : " A je'l to bila Sovjetska republika? Srecna Nova!

Ujasmon

pre 3 godine

Pomozi sirotu na svoju sramotu. Lepo kaze nas narod.

Peki

pre 2 godine

Pa eto znamo sada kroz ovu opsirniju pricu kako nam Amerikanci vratili za zrtvovanje nasih boraca i naroda..nikad vise Bye USA

Milutin

pre 2 godine

Kučka,sad će klinton,ahtisari klark i ostali da se pridruže ovoj veštici

Goran Bojanović

pre 2 godine

Njeno pravo ime je Mari Jana Korbelova.-poslje krštenja Marlen Olbrajt. Crna zemlja neka uradi svoj posao, lako ili teško.

Milan

pre 2 godine

Надам се да ће ускоро и ова поред ње на исти пут.

ratko

pre 2 godine

i ova druga na slici ce da se raspada kao sto se i Bil raspada ,naj izdajnik ponos je rekao ako pobedi da ce u NATO ,samo ne znam gde verovatno kod svojih ustasa

Mapko

pre 2 godine

"Đorđe Šagić (Džordž Fišerman), junak rata za nezavisnost Teksasa od Meksika (1830-1845). " Djordje, nisi ti nikakav junak Srbine, ti si zlocinac koji je ucestvovao u kolonialisticki rat Amerikanaca protiv Meksikanaca, jel ko se bolje razume u tu pricu, Ameri su se ponasali prema Meksikancima kao da su gradjani desetog reta, kao da se radi o nizoj rasi. Moj Srbine, ti si ucestvovao u otimanjem jedan deo Meksicke teritorije, kao sto su to radili jedno 150 godina kasnije na Kosovo i Metohiju isti Ameri. Sramim se takvih srpskih tako zvani "heroja" koji su dali zivot u prazno, za jednu tvorevinu od drzavu koja je defakto stvorena na genocid nad Indijancima. A za Medlin, ona je sada stigla u svoj dom, dobro dosla u Pakao.

petar

pre 2 godine

NAS NAROD KAZE,,HRANI KUCE DA TE UJEDE,,MI SPASLI NJENOG OCA DAJ MU BOG RAJ ,A STO IZRODIO SOTONU -VESTIC ,DAO JE BOG PAKAO GDE CE JE ZASOLITI NA RANE HAVIJER SOLANA DA SE BOLNO I TAMO OSECA VESTICA ,,TESKA JOJ BILA ZEMLJA GDE CRKAVA

petarle

pre 2 godine

Kosti joj zemlja izbacila,kako se kaze u nasem narodu,zlotvor je umro

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija