• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

13.01.2021

20:07

OVO MORATE PROČITATI! Nebojša Bakarec: Halucinacije lažnog Đilasovog „istraživanja“!

Politika

OVO MORATE PROČITATI! Nebojša Bakarec: Halucinacije lažnog Đilasovog „istraživanja“!

Podeli vest

Ne izvukavši pouke iz izbornog poraza 2018., Đilas je odlučio da u kampanji za izbore 2022. bude mnogo agresivniji i destruktivniji, i da obećava fatamorgane tj. ubedljivu pobedu 2022. Slično tome, ali manje agresivno, Đilas je halucinirao i krajem 2017. i početkom 2018. Tada je 01.02.2018. izjavio: „kad izađe još 50.000 Beograđana i porastemo 4 odsto - pobedićemo na ovim izborima“. A 23.02.2018. je rekao: „Mi ćemo u Beogradu pobediti, to uopšte nije pitanje (…)“, piše u autorskom tekstu Nebojša Bakarec

A onda je početkom marta 2018. nastupila surova realnost i rezultati beogradskih izbora 2018.: SNS – 45%, Đilas“ 18,9%, Šapić“ 9%, SPS-JS 6,1%. Još veći hladan tuš za Đilasa su bili rezultati izbora 2020. koje je Đilas odlučio da bojkotuje, svestan katastrofe koja bi mu se dogodila. Na tim izborima SNS je osvojio 1.953.998 glasova, tj. 60,65 odsto i 188 od 250 mandata u Skupštini Srbije! I ovo je bilo najbolje istraživanje javnog mnjenja koje postoji. Uzorak 3.222.000 ispitanika!

Foto: Printscreen

Deo ovih Đilasovih halucinacija predstavlja i lažno istraživanje javnog mnjenja koje je objavljeno na Đilasovom i Šolakovom portalu „Nova S“ i na drugim njihovim medijima 13.01.2021. Humoristički naslov na portalu „Nova S“glasi: „Istraživanje: Za Vučića 35,7%, protiv njega 32,9%“. U tekstu stoji: „Na sledećim izborima za Aleksandra Vučića, bez obzira ko je sa druge strane, glasaće 35,7 odsto građana, protiv njega je 32,9 odsto birača, dok 31,4 odsto glasača ne zna kako će se opredeliti ili neće izaći na izbore, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je poručila Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa. Lider SSP Dragan Đilas (…) je portalu Nova.rs prosledio istraživanje čiji je naručilac njegova stranka. Đilas nije želeo da nam otkrije ime agencije koja ga je uradila uz navode da bi zbog loših rezultata po Vučića mogla da trpi konsekvence. Ovo istraživanje je rađeno u decembru, na uzorku od 1.200 ljudi. Na pitanje da su izbori u nedelju za koga bi glasali, za SNS – Aleksandar Vučić opredelilo bi se 40,2 odsto birača, a SPS bi osvojio 6,8 odsto glasova. Za SPAS Aleksandra Šapića opredelilo bi se 3,7 odsto građana, dok bi za opozicione stranke i pokrete (SSP, DS, DJB, Dveri, NS, PSG, ZZS, NDBG, SDS) glasalo 26,4 odsto birača. Prema tom istraživanju – SRS, POКS, Zavetnici i DSS dobili bi ukupno četiri odsto glasova, manjine 3,5 odsto, a 15,4 procenata opredelilo bi se za opoziciju, ali ne znaju tačno za koga“.

Foto: Printscreen

Кao politički analitičar koji se dve decenije bavi i analizamaistraživanja javnog mnjenja, mogu samo da se nasmejem na ovakav „kredibilitet“ jednog istraživanja. Prvo, da bi bilo koje istraživanje bilo kredibilno, neophodno je navesti ime agencije koja ga je radila, i način na koji je istraživanje rađeno (terensko, telefonsko). Pri tome navešću da su telefonska istraživanja veoma nepouzdana i da kredibilne agencije sprovode samo terenska istraživanja. Ovde vidimo izjavu samog „naručioca“ istraživanja, Dragana Đilasa da želi da sakrije ime agencije. To odmah dovodi u sumnju postojanje samog istraživanja, odnosno osnovano nas dovodi do zaključka da istraživanje ne postoji, tj. da je potpuno lažno, odnosno izmišljeno. Da je to tako, potvrđuje i činjenica da se krije i podatak o načinu na koji je istraživanje urađeno (terensko ili telefonsko). Međutim, neko je ipak morao da obradi i podatke koji su izneti u lažnom istraživanju. Nije teško pogoditi i ko je to. Član Đilasovog političkog udruženja UOS je Đorđe Vukadinović (koji se na izborima 2012. lažno predstavljao kao pripadnik Vlaške manjine), čiji se portal „NSPM“ unazad 15 godina bavi, uglavnom lažiranim ili friziranim telefonskim istraživanjima javnog mnjenja. I taj i takav Vlah Vukadinović je pre dva dana izjavio za Đilasov list „Danas“: „Mogu vam reći jedan ekskluzivan nalaz, takoreći, „ispod čekića“. Prema našem poslednjem istraživanju, koje je još u toku, razlika između onih koji kažu da „podržavaju vlast“ i onih koji kažu da su „za promene“ i protiv vlasti nije veća od 5-7 procenata“. I ovaj podatak i vidimo u Đilasovom „istraživanju“ – vlast podržava 50 odsto građana (SNS 40,2, SPS 6,8, SPAS 3,7), dok opoziciju podržava 42 odsto građana (26,4 odsto za 9 stranaka-SSP, DS, DJB, Dveri, NS, PSG, ZZS, NDBG, SDS, i 15,4 procenata za opoziciju, ali ne znaju tačno za koga). Кoliko vidim Vlah Vukadinović je Đilasu „pozajmio“ svoje rezultate, zajedno su ih isfrizirali, i Đilas ih je objavio. A Vukadinović će sačekati koji dan i objaviti svoje lažno istraživanje, pa će Đilasov UPS imati dva istraživanja koja najavljuju njihovu pobedu. Smatraju da su dve halucinacije mnogo ubedljivije nego jedna fatamorgana. Urnebesno.

Foto: Printscreen

Da je cela ova Đilasova i Vukadinovićeva ujdurma, čista laž i izmišljotina, dokazuje decembarsko istraživanje renomirane agencije „Ipsos- Stratedžik marketing“ koje kaže da bi SNS bi osvojio 60,5 odsto ili oko 2,1 milion glasova, SPS 8,7 odsto, Dosta je bilo 3,7 odsto, Spas Aleksandra Šapića 3,6 odsto, a pored njih, u zoni prelaska cenzusa su i SRS, DSS i POКS. Od ostalih opozicionih stranaka nijedna samostalno ne prelazi preko dva odsto.

Foto: Printscreen

Uz to istraživanje „Ipsosa“ govori o poverenju građana u pojedine političke ličnosti i po tom istraživanju 40,2 odsto građana Srbije ima apsolutno poverenje u Aleksandra Vučića. Prvi sledeći za njim je Ivica Dačić sa 3,6 odsto, a zatim sledi Ana Brnabić sa 1,7 odsto. Za premijerkom sledi niz od sedam političara, od kojih svaki ima oko jedan odsto: Saša Radulović 1,2, Marinika Tepić 0,7, Vojislav Šešelj 0,7, Miloš Jovanović 0,6, Aleksandar Šapić 0,6, Dragan Đilas 0,6, Zoran Lutovac 0,5. Svi ostali političari u zbiru imaju 8,7 odsto, pri čemu nijedan od njih nije prešao 0,5 odsto.Ako se ovi procenti pretvore u apsolutne brojke, uz hipotezu da imamo pet miliona i dvesta hiljada punoletnih birača prisutnih u Srbiji, nešto malo manje od 2,1 milion građana Srbije navodi Aleksandra Vučića kao političara kom najviše veruje, Ivicu Dačića oko 190.000, Sašu Radulovića nešto preko 60.000 i Dragana Đilasa nešto malo preko 30.000  - rekao jedirektor „Ipsos - Stratedžik marketinga“ Marko Uljarević 01.01.2021. I sve to je surova stvarnost po Dragana Đilasa. Njagova stranka ima podršku 1,6 odsto građana, a Vučićev SNS ima 60,6 odsto. Aleksandru Vučiću apsolutno veruje 40 odsto građana (2.100.000), a Đilasu 0,6 odsto (30.000). A onda je Đilas svojim hokus pokus istraživanjem gotovo izjednačio 1,6 odsto i 60,6 odsto i izjednačio je 40 odsto i 0,6 odsto. Da nije tragično, bilo bi urnebesno smešno.

Foto: Printscreen

Dodatni dokaz da je Đilasovo istraživanje lažno, daje najbolje istraživanje javnog mnjenja koje postoji – izbori od 21.06.2020., gde je uzorak bio 3.222.000 ispitanika. I po tom istraživanju Aleksandar Vučić i SNS su osvojili 1.953.998 glasova, tj. 60,65 odsto, a Đilas nula glasova i nula procenata!

I hajde da dotučem Đilasa sledećim surovim činjenicama. Pre nego što se Đilas vratio u politiku krajem 2017., SNS je imao rejting od oko 50 odsto (po istraživanju NSPM od 17.11.2017., SNS  ima 44.2%, a po istraživanju „Faktor plusa“ od 6.12.2017. – SNS ima 53% - srednja vrednost 49%).  Danas, 3 godine kasnije, za 3 godine Đilasovog „liderstva“ nad opozicijom, SNS ima 60,6%, po istraživanju „Ipsosa“ iz decembra 2020. To je Đilasov rezultat posle Z godine bavljenja politikom u drugoj turi. Đilas je svojom destrukcijom i kompromitovanošću, doprineo porastu SNS za fantastičnih deset odsto. To je surova stvarnost. Кada bi zaista verovali u svoju pobedu, Đilas bi se kandidovao za predsednika Srbije, a Vuk Jeremić ili Boško Obradović ili Sergej Trifunović za gradonačelnika Beograda. Umesto toga oni kao kandidate guraju lažnog vladiku Gligorija, Mariniku Tepić, Dejana Bodirogu i druge žrtvene jarce. Da su hrabri Đilas i bratija bi se sami kandidovali. Ali nisu, kukavice su, pa poturaju druge.Veliki Jovan Dučić je lepo rekao: “Čovek koji nije hrabar ne može biti ni pošten, jer za poštenje su potrebne žrtve kakve kukavica ne ume da podnese, a potrebna je i velikodušnost koju on ne može razumeti”


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Ne kaže se "mnjenje" već "mnenje" od glagola "mneti".. Uzgred - narodna poslovica - Ko laže, taj i krade...prepoznajete li sebe malo.

Milan63

pre 3 godine

Mislim da niko objektivan ne veruje u ove Đilasove i Vukadinovićeve priče. Još jedna u nizu masnih laži o Vučiću, a u nju ne veruju ni oni koji su je smislili. Nego, hajde da zamajavamo narod, kad nemamo šta drugo da mu ponudino. Pa kad je samozvani "vođa" opozicije toliko jak, neka lepo izađe na izbore i neće mu trebati nikakva "istraživanja" anonimnih agencija.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija