• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2021

11:41

KON RASKRINKAO LAŽI ĐILASOVSKOG PORTALA! Nova S laže i falsifikuje! Sramno i skandalozno novinasrstvo!

Politika

KON RASKRINKAO LAŽI ĐILASOVSKOG PORTALA! Nova S laže i falsifikuje! Sramno i skandalozno novinasrstvo!

Podeli vest

Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, najoštrije je osudio izmišljeni tekst đilasovskog portala Nova.rs nakon čijeg pisanja je bio žrtva linča tajkunskog dela Srbije

Doktor Kon je na svom Fejsbuk profilu napisao poduže pismo, obraćajući se uredništvu i novinarima ovog portala, koji su kao njegovu izjavu objavili da su se preminuli lekari u crvenim zonama zarazili koronom na pauzama za kafu.

Odgovor doktora Kona prenosimo u celosti:

Dovođenje čitalaca u zabludu

- Na novoj s izašao je naslov sa mojim imenom koji može čitaoce dovesti u zabludu.

Radi istine: Utvrđeno je u nekim slučajevima da je do zaražavanja zdravstvenih radnika dolazilo prilikom pauzi za kafu, međutim, izuzetno je malo verovatno da se neko od preminulih lekara baš na taj način zarazio. Sve drugo osim naslova koji je izvučen iz konteksta je do sada tačno preneto, mada je najavljeno da će intervju da se obimnjie postavi. Ono što međutim, nije preneseno je da boravak u prostorijama gde su intubirani pacijenti jeste povećani rizik, a dodao bi i požrtvovanost naših lekara - piše Kon i u sledećoj poruci nastavlja:

- Novoj S:

Povodom Vašeg pisanja da ste me dobro čuli i priloženog audio snimka poslednji odgovor za Vas:
Naslov koji ste postavlili je sraman, skandalozan i predstavlja čist falsifikat svega onog što sam rekao i samim tim je lažan.

Foto: printsvreen

Predrag Kon raskrinkao laži portala Nova S

Kon na kraju zaključuje da ovakvi tekstovi neće postići željeni efekat.

Pokušaj podele među lekarima neće uspeti

- Pokušaj podele među lekarima NIKADA neće uspeti. Požrtvovanost lekara Srbije je iznad svake politizacije. Biće istraženo umiranje lekara i zdravstvenih radnika u Srbiji, to je zadatak koji smo u Kriznom štabu pokrenuli Profesor Tiodorović i ja. Poštovanje koje zaslužuje struka lekara, ali i svih ostalih zdravstvenih radnika će se uzdizati. Sve kritike su dobro došle.

Lažni naslovi, falsifikati izjava, uvrede bez osnova, moraju se odvajati i bacati u smeće.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija