• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.01.2021

16:29

Igor Bečić posetio Vojnobezbednosnu agenciju!

Politika

Igor Bečić posetio Vojnobezbednosnu agenciju!

Podeli vest

Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti koje je predvodio Igor Bečić, predsednik Odbora posetili su Bezbednosno-informativnu, Vojnobezbednosnu i Vojnoobaveštajnu agenciju

Prilikom posete Vojnobezbednosnoj agenciji, a povodom 180 godina od osnivanja Agencije, brigadni general Đuro Jovanić, direktor Agencije uručio je predsedniku Odbora Jubilarnu zlatnu značku Vojnobezbednosne agencije, a sekretaru Odbora Jubilarnu srebrnu značku Vojnobezbednosne agencije za doprinos izgradnji i jačanju bezbednosti.
 

Predstavnici službi bezbednosti upoznali su članove Odbora sa organizacijom i radom službi bezbednosti, kao i sa njihovim aktivnostima i procedurom primene posebnih mera u skladu sa Zakonom o Bezbednosno-informativnoj agenciji, posebnih postupaka i mera u skladu sa Zakonom o Vojnobezbednosnoj agenciji i Vojnoobaveštajnoj agenciji, kao i primenom posebnih dokaznih radnji u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.
 
Odbor za kontrolu službi bezbednosti u prethodnom sazivu a u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima realizovao je 11 nadzornih poseta službama bezbednosti. Tokom nadzornih poseta članovi Odbora izvršili su neposredni nadzor nad zakonitošću primene posebnih mera i postupaka propisanih zakonom, kao i nadzor nad zakonitošću primene ovlašćenja u sprovođenju posebnih dokaznih radnji propisanih Zakonikom o krivičnom postupku.
 
U narednom periodu Odbor za kontrolu službi bezbednosti nastaviće sa realizacijom poseta službama bezbednosti u cilju nadzora nad ustavnošću i zakonitošću rada službi bezbednosti, kao i sa primenom svojih ovlašćenja u postupku nadzora i kontrole nad radom službi bezbednosti, uključujući i nadzor nad zakonitošću primene posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka.

Članovi Odbora posebnu pažnju posvetili su sagledavanju stanja, tehničke opremljenosti i mogućnostima za unapređenje efikasnosti rada službi bezbednosti i naveli da će se i ubuduće zalagati za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika službi bezbednosti ali i operativno-tehničke opremljenosti službi bezbednosti, kako bi u svakom trenutku bile u mogućnosti da odgovore na zadatke iz svoje nadležnosti.
 
Od strane članova Odbora pozdravljeno je unapređenje saradnje i razmena informacija sa domaćim i stranim službama bezbednosti čime je omogućena efikasnija provera podataka i informacija što je doprinelo većoj pouzdanosti procena i u velikoj meri doprinelo jačanju poverenja i saradnje među agencijama.
 
U delegaciji Odbora pored predsednika Odbora mr Igora Bečića, bili su i narodni poslanici članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandar Marković, Goran Pekarski, Ilija Životić, Borisav Kovačević, Duško Tarbuk, Justina Pupin Košćal i Andrijana Avramov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija