• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2021

10:36

ĐILASE, FALE TI SAMO SUZE! Mali odgovorio lideru SSP: Ti pripadaš neslavnoj prošlosti Srbije!

Politika

ĐILASE, FALE TI SAMO SUZE! Mali odgovorio lideru SSP: Ti pripadaš neslavnoj prošlosti Srbije!

Podeli vest

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali odgovorio je na najnovije, kako kaže, sumanute konstatacije lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa i poručio Ðilasu da pripada neslavnoj prošlosti Srbije

- Pojedinci kao hijene strvinare i pokušavaju da stvore politički plen, čak i od očiglednih stvari, poput plaćanja poreza, što je neosporna činjenica i zakonom regulisana obaveza. Još više čudi licemerstvo zbog pominjanja dedinjskih kuća od strane onih koji su baveći se državnim poslom inkasirali milione evra i stekli na desetine nekretnina, između ostalog, i na pomenutom Dedinju - naveo je Mali.

On je konstatovao da je simpatično to što je Dragan Ðilas konačno posle pauze izašao u javnost sa pričom o ekonomiji, bez poturanja svojih glasnogovornika, ali da nedostaje i par suza kako bi njegovo obraćanje bilo uverljivije.

Napomenuo je da se Ðilasova politička borba svela na unižavanje svih postignutih rezultata Srbije, njeno blaćenje i besramno laganje.

- Pokušaj da se od svega stvori prostor za političko manevrisanje i namera da se građani zbune nije način za postizanje cilja, jer oni znaju da prepoznaju laži, kao i licemerstvo. Uostalom sećaju se tvoje zaostavštine, zbog čega smo i bili prinuđeni na teške reforme, ali zahvaljujući kojima smo uspeli da pravovremeno reagujemo i pomognemo i privredu i građane onda kada je to bilo najpotrebnije - naveo je ministar.

Foto: printscreen

Dragan Đilas u suzama


Kaže da je "vajni dušebrižnik" Dragan Ðilas za vreme svog državnog posla uspeo da napravi dug od 1,2 milijarde evra i u svoj džep strpa 619 miliona evra.

- Odavno je dokazao da je majstor za sopstveni džep, pa je tako upitno koliko je profitirao i od gradnje mosta na Adi, ali i na besmislenim projektima za uzimanje novca, poput izgradnje replike Terazija ili propalog pazl grada. Da ne pominjem da je uspeo da zaduži i sopstvenu stranku, tako što je otkupio dug od 49 miliona za 38 miliona dinara i naplatio profit uz 18 odsto kamate. Da, dobro mu ide i kamatašenje - naveo je Mali.

Dodao je da postoji još mnogo primera kako se arčio državni novac.

Istakao je da politika laži, prevare i krađe više neće proći u Srbiji, jer građani ne zaboravljaju i pokazali su da Ðilas i njemu slični pripadaju neslavnoj prošlosti naše zemlje.

- Ekonomska politika sada je zasnovana na realnim osnovama, a ne na fantazijama. Mi nastavljamo da radimo odgovorno i domaćinski i da gradimo bolje sutra za sve naše građane - zaključio je Mali.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 3 godine

Frilenseri će ti pokucati na vrata ministarstva, Siniša Mali, zbog nezakonitog obračuna poreza. A kriminalistička policija i tebi i Vesiću, a i Đilasu. Vama dvojici kao bivšem rukovodstvu gradskih vkasti zbog nelegalnog rušenja u Savamali, a Đilasu zbog mosta. Ti i Vesić ste ne samo duspendovali zakone države Srbije tim aktom, već ste ugrozili bezbednost Beograda i njegovih stanovnika neprekidnim uništavanhem tekekomunikacione e elektro nreže koja dluži za regulisanje železničkog saobraćaja. Vkadavina prava je odraz civilizovane države. I Tači je mislio da nikada neće biti optužen za zločine protiv čovečnosti, pa he sada u Hagu, Ti i Vesić ste svojim ponašanjem sami sebe svrstali u isti koš sa takvima

Ljubiša

pre 3 godine

Sladjo, napišeš komentar, pa proveriš šta si napisala, i tek onda ga pošalješ. Ovako, ni sama ne razumeš šta si htela da kažeš.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija