• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.01.2021

12:19

PREDSEDNIKOVA ČESTITKA NA NEMAČKOM! Vučić čestitao novoizabranom predsedniku najjače nemačke partije

Politika

PREDSEDNIKOVA ČESTITKA NA NEMAČKOM! Vučić čestitao novoizabranom predsedniku najjače nemačke partije

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Arminu Lašetu na izboru za predsednika najjače partije u Nemačkoj

Predsednik je čestitku Lašetu uputio na Tviteru i to na nemačkom jeziku.

- Od srca Vam čestitam i želim sve najbolje! Nastavljamo da se oslanjamo na čvrsto partnerstvo s Nemačkom i CDU-om. Srdačan pozdrav! - napisao je predsednik u čestitci.

 

 

Inače, predsednik Srbije je u odličnim odnosima sa Lašetom, kojeg je posetio pre dve i po godine u Dizeldorfu, kada je premijeru nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija prognozirao da će biti naslednik Angele Merkel.

Već tada je Vučić skrenuo pažnju na značaj Lašeta u nemačkoj politici, nazivajući ga "džokerom" Merkelove za teške slučajeve, pratiocem njene politike, koji bi jednog dana mogao biti njen naslednik na mestu šefa CDU, što je sada i postao.

Odlična saradnja sa vladajućom strankom u Nemačkoj, nastaviće se i sa Lašetom na njenom čelu, kao i između dve države, jer bi on trebalo da bude i kandidat za kancelara "unionista".

Armin Lašet izabran je za novog predsednika CDU, a na tom mestu zameniće dosadašnju predsednicu Angelu Merkel. Sa izborom Lašeta nastavljaju se dobri odnosi Srbije i Nemačke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 3 godine

Srbija ce nastaviti da gradi dobre odnose sa Berlinom.

minja

pre 3 godine

drzava ce nastaviti dobru saradnju sa nemackom

Milica

pre 3 godine

Srbija ce imati dobru i kvalitetnu saradnju sa Berlinom!

Jelena

pre 3 godine

Srbija i Nemacka su dve prijateljske zemlje,koje su uvek imale dobru i uspesnu saradnju!

Vanja

pre 3 godine

Srbija ima dobru saradnju sa Nemackom i tako ce se i nastaviti!

paja

pre 3 godine

Čestitke Lašetu, nadamo se čvrstom partnerstvo s Nemačkom i CDU-om.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić je jedini koji danas gradi dobre ekonomske odnose, i Vučić je zaista voli da priča na svim jezicima. hvala predsedniče što pokušavate da jačate našu državu, i nijedan predsednik do sada nije ovoliko radi za naš narod i region.

Gojko

pre 3 godine

Cestitam Arminu Lasetu na izboru za novog predsednika najace Nemacke partije!

Bojan

pre 3 godine

Sve cestitke i da nasa saradnja traje jos dugo,dugo godina!

Sinisa

pre 3 godine

Sve cestitke novoizabranom predsedniku najvece partije u Nemackoj i da bude uspesan kao sto je i partija njegova!

Sofija

pre 3 godine

Битно је да ће Србија да и даље настави добре односе са Берлином и након овог избора

koki

pre 3 godine

Pridružujem se čestitkama i verujem u još bolju saradnju sa Lašetom.

tara

pre 3 godine

Nastavljamoi saradnju sa još većim entuzijazmom!

Dejan

pre 3 godine

Zasigurno možemo da očekujemo dalji nastavak saradnje i još čvršće veze sa Nemačkom.

Micojka

pre 3 godine

Srbija i Nemacka imaju sjajnu saradnju i tako ce inostati.

Lela

pre 3 godine

Dobra saradnja sa Nemačkom biće nastavljena,sto je za nas jako vazno.

Marija

pre 3 godine

Kada neko želi dobre odnose i saradnju on se potrudi da nešto nauči i kaže ili u ovom slučaju napiše kao Vučić.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija