• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2021

11:25

LSV: "Prava" opozicija odgovorna za Vučićevu svevlast

Politika

LSV: "Prava" opozicija odgovorna za Vučićevu svevlast

Podeli vest

Liga socijaldemokrata Vojvodine u današnjem saopštenju navela je da su kontinuirani napadi samoproglašene "prave" opozicije na Vojvođanski front i LSV izraz nemoći i pokušaj da se prikrije odgovornost te grupacije za pogrešne poteze koje kao posledicu imaju ostvarivanje svevlasti Aleksandra Vučića, SNS i njihovih koalicionih partnera



Kako navodi LSV, ideja bojkota izbora se pokazala kao "katastrofalni politički promašaj", o čemu, kažu, svedoče i nedavne izjave Boška Obradovića i Borisa Tadića,

Ističu i da je to samo jedna u nizu političkih grešaka koje su ojačale Vučićev režim.

Iz LSV navode da su među tim "promašajima" i nesnalaženje na predsedničkim izborima, zatim "uzalud potrošena građanska energija i nada da se tako nešto može promeniti na protestima koje su uništili predstavnici te grupacije", na formiranje Saveza za Srbiju.

Među njima su i Sporazum s narodom koji su, kažu iz LSV, zataškali i ostale poteze kojima su pojedinci iz SzS želeli da postignu politički monopol nad opozicionim delovanjem i time obezbede sebi glasove svih onih koji se ne slažu sa režimom.

"A svojim potezima, u stvari, ojačavali Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju LSV.

Nakon svega toga, dodaju, logično se postavlja pitanje "da li su oni toliki politički amateri ili sve ovo vreme zapravo rade za Vučića, pod maskom opozicionog delovanja".

Ističu da su LSV i VF u opoziciji u odnosu na Vučića zato što je, kažu, "centralista i nacionalista", zbog sporih evropskih integracija, zato što je preblizu Rusiji i Kini i zato što Srpskoj pravoslavnoj crkvi dozvoljava da bude politički faktor u sekularnoj državi Srbiji.

"Mi smo se jasno odredili i prema pitanju Kosova i prema pitanju „srpskog sveta“, kao i prema potrebi saradnje sa bivšim jugoslovenskim republikama. Takve stavove, međutim, ne čujemo od samoproklamovane prave opozicije jer se oni po većini ovih pitanja slažu sa Vučićevom nacionalističkom politikom, samo bi želeli da budu Vučići umesto Vučića", navodi LSV.

Nekada smo imali, dodaju, DOS - Demokratsku opoziciju Srbije, a danas imamo POS - Pravoslavnu opoziciju Srbije.

Kažu da će Vojvođanski front ne samo tragati za svojim kandidatom na budućim predsedničkim izborima, već će izaći i sa jasnim predlozima izmena izbornog sistema, u kojima će biti omogućena bolja zastupljenost građanki i građana iz Vojvodine i svih krajeva Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija