• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.01.2021

11:44

PETKOVIĆ SA LO KAŠOM: Nedopustiv jučerašnji upad kosovske policije u Dom zdravlja u Štrpcu

Politika

PETKOVIĆ SA LO KAŠOM: Nedopustiv jučerašnji upad kosovske policije u Dom zdravlja u Štrpcu

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar upoznao je danas ambasadora Italije u Srbiji Karla Lo Kaša sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i istakao da je nedopustiv jučerašnji upad inspekcije prištinskog Ministarstva zdravlja i policije u Dom zdravlja u Štrpcu

Petković je Lo Kaša upoznao sa položajem srpskog naroda u južnoj pokrajini, posebno ukazavši na sve učestaliju i oštriju antisrpsku retoriku i akcije, kojima zvaničnici u Prištini pokušavaju pred izbore da podignu svoj politički rejting.

U tom smislu, Petković je kao nedopustiv ocenio jučerašnji upad inspekcije prištinskog Ministarstva zdravlja i policije u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Srbije, tražeći vakcine protiv kovida 19.

- Pokušaj sprečavanja adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na KiM ne može se pravdati nikakvim administrativnim ili političkim izgovorima - naglasio je Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Foto: Tanjug

Petković i Karl Lo Kaš

On je istakao da je reč o antihumanim postupcima Prištine, bez presedana, u veoma teškoj situaciji u celom svetu, zbog pandemije virusa korona.

Petković je izrazio očekivanje da će međunarodna zajednica adekvatno reagovati na ovaj i slične anticivilizacijske postupke Prištine.

Konstatovao je da Priština nastavlja sa kontinuiranom praksom protivpravnog zabranjivanja ulaska u pokrajinu zvaničnicima iz Beograda, što predstavlja najflagrantnije kršenje sporazuma kojima se reguliše sloboda kretanja.

Foto: Tanjug

Petković i Karl Lo Kaš

Petković je ukazao da je njemu pre sedam dana onemogućeno da obiđe poplavljena područja u srpskim sredinama i da ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

Dotakao se i najnovijih pretnji o stvaranju "Velike Albanije“, ukoliko Srbija ne prizna takozvano Kosovo, naglasivši da Beograd neće odgovarati na takve provokacije, ali da očekuje da se međunarodna zajednica jasno i nedvosmisleno odredi prema ovako opasnim namerama, koje dolaze iz Prištine.

Petković je podvukao da će Beograd i dalje ostati opredeljen za dijalog, kao jedino sredstvo za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja i stvaranje preduslova za trajnu stabilizaciju prilika na zapadnom Balkanu, ali će isto tako nastaviti da pomaže i brine o zdravlju i bezbednosti svog naroda na Kosovu i Metohiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AMatić

pre 3 godine

Ako Haški-miljenik Haradinaj traži referendum za ujedinjenje sa Albanijom i svi ćute oko toga, nama Srbima ne treba referendum da povratimo našu otetu zemlju od takvih zlikovaca kao što je Haradinaj.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija