• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

23.01.2021

23:00

TUŽILAŠTVO RASKRINKALO POTPREDSEDNIKA VLADE CG! Abazović slagao da su mu nudili mito od 21.000.000 evra!

Politika

TUŽILAŠTVO RASKRINKALO POTPREDSEDNIKA VLADE CG! Abazović slagao da su mu nudili mito od 21.000.000 evra!

Podeli vest

Specijalno tužilaštvo saslušalo Dritana Abazovića zbog tvrdnji da mu je nakon izbora ponuđen mito od 21 milion evra da podrži Mila i DPS. Utvrđeno da se tako nešto nikada nije desilo!

Potpredsednik crnogorske vlade i lider URA Dritan Abazović slagao je da mu je nuđen mito od 21 milion evra kako bi se posle parlamentarnih izbora avgusta prošle godine podržao Mila Đukanovića i njegov DPS. Ovo je rezultat istrage Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Abazović je 3. decembra prošle godine javno rekao da su 'neki ljudi pokušali da ga potkupe', posle čega ga je Specijalno državno tužilaštvo saslušalo. Tužioci su juče okončali predistragu i odlučili da nema nikakvih elemenata za pokretanje krivičnog postupka, što znači da Abazović ničim nije potkrepio svoje tvrdnje! Inače, crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović rekao je ranije da je Abazoviću novac nudio biznismen Hari Brčvak, ali je Dritan to demantovao, naglašavajući da 'ne bi bilo u redu da otkrije identitet tih ljudi'!?!

Nema dokaza

Specijalno tužilaštvo ocenilo je da ne postoji osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica.

'U predmetu koji je formiran odmah po saznanju za predmetni krivično-pravni događaj, a posle okončanog postupka u kojem su prikupljeni neophodni podaci i dokumentacija, između ostalog, i izjava od potpredsednika Vlade Crne Gore, ocenjeno je da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti', saopšteno je iz tužilaštva, a prenosi crnogorska 'Pobjeda'.

Komentarišući ove navode, poslanik koalicije 'Za budućnost Crne Gore' Marko Kovačević naglašava da je ta priča Abazoviću poslužila samo za jačanje popularnosti.

Milo: Potpisaću zakon o SPC, Krivokapićeva vlada će pasti!

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da će potpisati izmene 'zakona o slobodi veroispovesti' i naglasio da veruje da vlada Zdravka Krivokapića neće opstati pun mandat.

- Potpisaću set zakona koje je parlament ponovo izglasao, jer me na to ustav obavezuje. Neću potpisati predloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to značilo da sam saučesnik u njihovom blaćenju. Takođe, ne očekujem da aktuelna vladajuća većina može biti ozbiljna podrška vladi tokom četvorogodišnjeg perioda i verujem da ćemo se suočiti sa prevremenim parlamentarnim izborima - poručuje Đukanović.

- Čitava priča je samo poslužila da se u jednom momentu Abazović, pred formiranje vlade, izdigne iznad funkcionera najveće koalicije u vladajućoj većini. Kada je posao oko formiranja vlade završen, ta priča je postala nepotrebna i sada je i formalno arhivirana... - podvlači Kovačević.

Politikolog Vladislav Dajković apeluje na Abazovića da otkrije identitet osobe koja je pokušala da ga podmiti, ako ta osoba uopšte postoji.

- Cela ta priča oko 21 miliona evra je konfuzna i sasvim sigurno ne doprinosi situaciji u kojoj se naše društvo nalazi. Izražavam podršku Abazoviću i ohrabrujem ga da saopšti ime tog lica koje je pokušalo da ga korumpira ili zastraši. U suprotnom, krivac će se izvući, cela priča dobiće drugačiji ton, a Dritan će izgubiti kredibilitet - upozorava Dajković.

Možda ne rade posao

Dejan Milovac, direktor istraživačkog centra 'Mreža za afirmaciju nevladinog sektora', kaže da bi trebalo da se detaljno objasne razlozi za nepokretanje istrage.

- Voleo bih da se precizno objasni kako je to tužilaštvo ocenilo da nema elemenata za otvaranje istrage. Mada, trebalo bi da je jednostavno. Dva su moguća razloga: Dritan Abazović je na saslušanju rekao da mu nije nuđen mito ili tužilaštvo neće da radi svoj posao - zaključuje Milovac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija