• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

24.01.2021

21:15

BERLIN IMA PLAN, SRBIJU NATERATI DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU! I Vašington stao uz Nemce! Beograd nema izbora, mora da uđe u RAT SA NEMCIMA I AMERIMA!

Politika

BERLIN IMA PLAN, SRBIJU NATERATI DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU! I Vašington stao uz Nemce! Beograd nema izbora, mora da uđe u RAT SA NEMCIMA I AMERIMA!

Podeli vest

Nemačka smatra da bi Srbija trebalo da prizna tzv Kosovo u postojećim granicama i posle izbora će podržati lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, koji se uklapa u njihove interese, smatra poznavalac međunarodnih odnosa i karijerni diplomata Zoran Milivojević

- Kurtijeva platforma odgovara strukturama koje nemaju razumevanja za duge pregovore i za traženje rešenja koja bi podrazumevala dovođenje u pitanje nezavisnosti Kosova. To je politika koja se zalaže za rešenje na osnovu tzv. realnosti, na osnovu priznanja nezavisnosti Kosova i novih granica na ovim prostorima, uključujući Srbiju bez Kosova - rekao je Milivojević za Kosovo onlajn.

On smatra da je to nemački stav i da u tim okvirima treba očekivati i dalji razvoj dijaloga.

- To je ono što je Angela Merkel rekla kad je bila poslednji put u poseti Beogradu, za vreme Borisa Tadića. Bila je ideja da se prvo paralelne institucije otklone, pa je to rešeno Briselskim sporazumom. Potpuno je jasno da centrima moći na Zapadu odgovara takav pristup. Kosovska državnost nije potvrđena 12 godina, i to je problem. Nemačka smatra da to treba rešiti, da bi trebalo priznati nezavisnost i da se ta priča završi - ocenio je on.

I HARADINAJ JE UKAPIRAO, POBEDIĆE SRBIJA I RUSIJA... Ramuš imao brifing sa veteranima OVK, poručuje da je spas za "lažnu državu" NATO ili pripajanje Albaniji!

Milivojević navodi da se od administracije novog američkog predsednika Džoa Bajdena može očekivati da se priključi Briselu, odnosno da otkloni sve smetnje koje su postojale na relaciji Vašington - Berlin.

- Ono što je bila uloga Grenela i stav administracije da Amerikanci nastupaju pragmatično, da traže rešenja koja idu u prilog stava Srbije da ne razgovaramo o statusnim pitanjima nego o ambijentu, mislim da to otpada. Vašington će se prikloniti i dati zeleno svetlo EU i nemačkoj liniji da o tome pregovara na direktan način, u smislu interesa koji ima većina u EU - da Srbija prizna Kosovo - rekao je Milivojević.

On kaže da je očigledno da će u narednom periodu Nemačka imati glavnu reč uz podršku SAD i to na način kako je to bilo u prethodnom mandatu Baraka Obame, s tim što će sada biti energičniji da se dođe do rešenja.

Foto: Fotoilustracija

- Kurti se uklapa u tu priču. Realnost je da Kurtijeva stranka najbolje stoji i sasvim je izvesno da će osvariti najbolji rezultat na izborima. Kurti nije iz prve garniture OVK. On je pušten iz zatvora nakon oktobarskih promena u Srbiji, i na njega Zapad gleda kao nekog ko bi mogao da bude nosilac nove politike, bez OVK i ratne garniture - ukazao je Milivojević.

RADOVANA LOVILI I EKSPERTI CIA ZA NLO, TAJNI DOKUMENTI UGLEDALI SVETLOST DANA! Kako je Karadžićeva straža ubila 10 britanskih specijalaca!

Projekcije su, kako navodi, da bi nakon izbora, Kurti mogao da postane premijer.

- Ako Zapad ima taj interes, naći će mu partnera za pravljenje koalicije nakon izbora. Naći će oni varijantu ako treba i za veliku koaliciju. To pre svega od njih zavisi, a ne od Prištine. Na osnovu rezultata će skockati ekipu koja odgovara i koja će posle biti poslušna i u funkciji njihovih interesa. Mogu sa Hodžajem da naprave kombinaciju. Možda neće DSK, Mustafa i Hoti, ali uvek može da se namakne neka koalicija sa Pacolijem, sa tri-četiri poslanika. Jer je njima u interesu da imaju koliko toliko stabilnu vladu i da onda uđu u realizaciju strateškog cilja - smatra Milivojević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Janko

pre 3 godine

Je li bre u Informeru..je li Vi stvarno toliko nepismen novinari..je li bre da li znate šta je potpisano 30 decem.2020 EU+Kina..i da li razumete čitati ugovor kroz ekonomsku i političku prizmu?? Jer bre morate da uterujete strah Sbima na KiM i ostalim građankma Srbije Nemcima. Je li bre moramo uvek da mrzimo nekoga..Dragane..ostavi narod..ostavi mržnju..malo piši o pecanju i voćarstvu jer si opasno alav na pare pa ti izgleda ništa nije sveto

Gligor

pre 3 godine

Otkuda tebi gospodine Milivojeviću takve informacije kada si već 10 godina penzioner. Ko te filuje informacijama i dali čvrsto stojiš iza svojih reči. Više puta, a bolje rečeno, stalno promašuješ u svojim prognozama!

Srbo Brodarac

pre 3 godine

Mene zanima odakle Srbiji pare kojima se njen sef hvali da ima ??????

ove nemce

pre 3 godine

moracemo i treci put spustiti ali ne ponavljati greske i pustiti ih da se ponovo dignu nego ih do kraja satrti...seme im...

Rade

pre 3 godine

Trebalo bi pitati, Bavarsku, šta o tome misli ! ! ! ! !

Tatic Mile

pre 3 godine

E taj film necete gledati gospodjo Merkel i gospodine Bidene. Poklonite vi vase teritorije koje ste oteli od indijanaca, Poljske i Rusije vasim ljubimcima arnautima a od nase teritorije dalje prste jer lako mozete ostati bez njih. Ovo nije pretnja ovo je samo opomena osvojacima i agresorima kao sto ste vi.

hahaha

pre 3 godine

kome se ti to obracas crni mile?upravo takvi ste kao sto sebe prestavljas jado.

Jovan

pre 3 godine

Sporazum koji nije ispunjen je nesporazum,kupovina vremena je pravo ime,a cilj je zamrznut sukob.Trenutno je sporazum živ koliko Srbija ga održava,vreme više nije na strani šiptara,a sukob jedino može poslužiti nekontrolisanoj eskalaciji širih razmera.Otrežnjenje amerčke diplomatije sledi kada shvate da nemački interesi nisu američki i da sporazum i stabilan balkan su rukama Srbije.Albanci se nameću i pokušavaju se predstaviti kao ključ rešenja.Srbija bi svakako morala zatražiti ukidanje paravojske,poštovanje potpisane rezolucije i povratak na stanje pre potpisivanja briselskog nesporazuma.Nemačka koristi otvorena pitanja koja ih se direktno ne tiču,kako bi sagledali gde su sa novom administracijom u SAD,zato konkretnog stava i podrška šiptarima su isključeni kao odgovor.

miki

pre 3 godine

Kako bre, muter merkel, naš "vekovni" prijatelj, kako izjavi neko i ostade živ, koji nas mnogo poštuje, voli da nas zahebe, pa uz to i oni belosvetski samozvani amerikanci, ne mogu da verujem !!!

Niko1986

pre 3 godine

I koga briga sta hoce nemci ili amerikanci? Sta ce da rade opet bombardovati? Tesko, samo moze da uspore put u eu ili neke sankcije ali i za to cak nemaju opravdanje, bramiti interese drzave diplomackim putem je legitimno pravo i normalo po celom svetu! Kamo srece da smo se uvek drzali tog prava, ovk bi ostala teroristicka organizacija i unistena od strane sile.

srbin

pre 3 godine

Merkelova ;TI VALDA ZNAS DA SI SA SRBIJOM I DALJE U RATU JER NIJE NAPRAVLJEN NIKAKAV SPORAZUM 1945 ,NIJE ISPLACENA RATNA STETA ,AMERIKANCI SU SVOJE TROSKOVE OD "MILOSRDNOG ANDJELA" NAPLATILI (OD19zemalja)ALI !=# MILIJARDE ONDASNJIH PARA NIKO NIJE PLATIO. I DOSLO JE VREME DA VAS UPUTIMO BABI GROBU DA SE JAVITE KOD KINEZA I RUSA NA SALTER: KOSOVO JE BILO I BICE POKRAJINA REPUBLIKE SRBIJE:JER NEMA TOG PRITISKA KOJI CE OTUDJITI 16% SRPSKE ISKONSKE SVETINJE!PA KAKO VAM NIJE JASNO DA AMERI NISU SA NAMA KO 48 POSTALI PRIJATELJI I DA NAS NEMOGU PODMITITI DA SEBI ILI DRUGIMA NEPRAVEDNO NANOSE STETU. AMERIMA JE ODUZETA POLICISKA ZNACKA OD NJEGOVOG NARODA A NEMACKA AJD NEK PROBA!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija