• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2021

11:56

NEZGODNO OTIĆI TAMO ODAKLE STE PROTERANI! Ana Brnabić o poseti Crnoj Gori: Pružili smo ruku, očekujemo da se na taj gest adekvatno odgovori!

Politika

NEZGODNO OTIĆI TAMO ODAKLE STE PROTERANI! Ana Brnabić o poseti Crnoj Gori: Pružili smo ruku, očekujemo da se na taj gest adekvatno odgovori!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je nezgodno posetiti zemlju iz koje je poteran ambasador vase zemlje i u kojoj je proglašen "personom non grata"


Brnabić je tako odgovorila na pitanje novinara da li će posetiti Crnu Goru i zahvalila crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću na pozivu da poseti tu zemlju.

"Nadamo se će to pitanje (ambasadora) moći da se reši, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga i saradnje, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači sarađa sa Crnom Gorom u ovom trenutku", rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Ona je kazala da na izričit zahtev predsednika Republike Srbija nije uzvratila recipročnim merama Crnoj Gori i da je zadržala njenog ambasadora u Beogradu.


"To je gest pružene ruke, i dalje očekujemo da na taj gest adekvatno odgovori i Crna Gora. Imamo i vidu njihov poziv i hvala im", kazala je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 3 godine

Tako je Ana! Kad povuku odluku o proterivanju našeg ambasadora možemo da pričamo o eventualnoj poseti!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija