• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

28.01.2021

12:46

NEKAD JE TO BILA ŠTAJGA, A DANAS JEDAN OD NAJLEPŠIH TRGOVA U REGIONU! Vučićević na Pinku: KAD HEJTERI OVO VIDE POLUDE OD MRŽNJE! /VIDEO/

Politika

NEKAD JE TO BILA ŠTAJGA, A DANAS JEDAN OD NAJLEPŠIH TRGOVA U REGIONU! Vučićević na Pinku: KAD HEJTERI OVO VIDE POLUDE OD MRŽNJE! /VIDEO/

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević istakao je da je Srbija zemlja koja je danas moćna i snažna, kao i da opoziciju boli otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji

 

Takođe, Vučićević je dodao i da je na mestu današnjeg renoviranog Savskog trga nekada bilo mesto okupljanja narkomana, a zatim i objasnio zbog čega Stefan Nemanja u ruci drži mač, a ne krst.

- Mnogo veći narodi bi se ponosili takvom istorijom. To je stvarno spektakularna stvar. Zasijao je u punom sjaju. To je definitvno velika Srpska pobeda. Ako ste pažljivo pratili otkrivanje spomenika, onda vam je jasno što su ovi žuti Đilasovi poludeli na Tviteru od mržnje. Jasno se video spomenik, kao i čitav ambijent, trg koji je bio najružniji u Beogradu, zvali smo ga štajga. To je sada najlepši deo Beograda. To je svakako najlepši trg, u regionu. Kada vidite taj trg, vi vidite napredak Srbije, vi vidite Beograd na vodi, na mestu gde ništa drugo nije događalo osim okupljanja narkomana. To kad vide hejteri, oni polude. Kako da demantuju to? To je bolesna mržnja. Oni su govorili da Beograd na vodi neće nikad da se desi, Beograd na vodi je vrlo realna stvar. To je neko napravio, a to je Aleksandar Vučić. To je činjenica. Taj čovek je svojom upornošću najzaslužniji za Beograd na vodi i za spomenik Stefanu Nemanji. Njegova ideja je to bila 2014, 2015. godine - rekao je Vučićević.

Vučićević je otkrio i kako će naša zemlja uskoro dobiti još 40 hiljada doza vakcina, kao i da su prvi otišli da se vakcinišu oni koji su sve najgore govorili o vakcinaciji.

ZAŠTO MAČ, A NE KRST?

- Zašto mač, a ne krst? To je odluka stručnog žirija koji je odlučivao o spomeniku. Bila je ideja da Stefan Nemanja drži krst, ali je prevagnula ideja da drži mač, pre svega jer je on državnik. Zaveo je red u državi, bukvalno mačem. Sve te ludačke priče kako je neko menjao zbog ovoga ili onoga, to je produkt bolesne mržnje. Juče na dan otvaranja spomenika, oni raspravljaju kako da izmeste i sruše spomenik Stefanu Nemanji. Da vas podsetim, jedan od liderčića te žute Đilasove opozicije je kada je završen Hram Svetog Save rekao, da to nije trebalo da se gradi, da je to trebalo da se sruši. Beograd je zaista Njujork Balkana. Iza Stefana Nemanje vidite najmoderniji deo u ovom delu Evrope. Iza spomenika imate veličanstvenu zgradu bivše stanice, koja će biti pretvorena u muzej. Iza imate zgradu pošte kojoj će biti vraćena fasada. To će biti najbolje i najlepše mesto. Ovo više nije ona Srbija. Ovo je Srbija, ozbiljna država, koja ima moć i silu da gradi" - rekao je Dragan J. Vučićević.

- Sutra će stiže još 40 hiljada vakcina, to ću ekskluzivno da vam kažem. Oni koji su pljuvali vakcinu, sada se hvale da su primili vakcine. I Balša Božović, i onaj hejter Torbica... Kažu mi doktori na sajmu da su od novinara prvi požurili da prime kolege iz Danasa i kolege iz NIN-a. Sad mogu, bez straha od virusa, da nastave da vode najprljaviju kampanju protiv države i predsednika - kazao je Vučićević.

Vučićević je zatim istakao i kako je ova generacija Srba obnovila Hram Svetog Save na Vračaru, kao i da je u ovo zdanje uloženo 70 odsto više sredstava, nego za 100 godina gradnje.

- U poslednje 3, 4 godine, uloženo je više od 70 posto sredstava, nego što je uloženo u sto godina gradnje. Ova vlast, ova država, ova generacija nas Srba je izgradila Hram Svetog Save koji je veličanstven. Ovo je druga zemlja, a ne ona stara ekonomski propala država. Sad je sve drugačije - objasnio je Vučićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 3 godine

Tebi je najgore moras da trazi stajgu na drugom mestu.

Jelena

pre 3 godine

Sada je jasno zašto predsednik Aleksandar Vučić uživa toliku podršku u narodu. Nakon stotinu godina od početka izgradnje, završen je Hram Svetog Save, a nakon 800 godina podignut spomenik Rastkovom ocu, Stefanu Nemanji. I to sve za vreme vladavine Vučića. A šta je urađeno pre njega?

Aleksandar

pre 3 godine

Alo, alo. Za vreme vladavine ??? Da li je realno da ste toliko bez mozga!!!!! One je izabrani predsednik, na moju veliku zalost, kakav crni vladar! Boze idiota!!!!

laza lazarevic

pre 3 godine

Sta je stajga,to je Vucic pominjao sad ovi dobili zadatak da to ponavljaju kao papagaji

Jovana

pre 3 godine

Nije uradjeno nista.Semo gomila dugova ostavljeni

Glasinac

pre 3 godine

Jelena: Građane ne može niko da prevari. Oni najbolje znaju ko vodi politiku u njihovu korist i tome daju svoje poverenje.

Saradžogla

pre 3 godine

Оловку па на папир ...50% од изашлих гласача је за нас из СНС.Све у свему за нас је 25% гласача од свих гласача.ПРИМЕР ... Од бројне моје фамилије као и моје супруге само сам ја члан СНС и можете мислити шта трпим када одем на нечију славу.

Sara

pre 3 godine

Nije otkriven samo spomenik utemeljivaču srpske države. Otkriveno je licemerje i mržnja onih koji svoj identitet vide u onom crvenom pentagramu pod kojim su im zatrte porodice. Oni sami sebe nazivaju nekakvom elitom i najsrećniji bi bili da se ukine ne samo srpska istorija, već i ime naše države. E pa, braćo drugosrbijanci, malo sutra.

Tanja

pre 3 godine

Spomenik Stefanu Nemanji može samo da smeta onima koji bi rasprodali sve što im je pod nogama i za to okrivili nekoga drugog.

Mićaga

pre 3 godine

Tanja: Pa taj spomenik je trebao biti postavljen davnih dana.

Petrosijan

pre 3 godine

Ovo je zaista prelep trg i jos lepsi spomenik.

Ivana

pre 3 godine

Beograd je dobio novi sjaj, on kao i cela Srbija se izgrađuju i razvijaju. To ne vidi samo onaj ko ne želi.

Olja

pre 3 godine

Trg je dobio novi, prelep izgled, a spomenik nosi takvu simboliku da zaista oduzima dah. Uvek ima i onih koji sve živo mrze, ujutru sebe, a popodne ceo svet, ali takvi su u manjini.

Jaca

pre 3 godine

Ne treba se ni osvrtati na te negativne i maliciozne komentare. Do k oni pljuju. Srbija se gradi i napreduje. Na svoju istoriju i naše vellikane možemo biti samo ponosni. Spomenik zaista izgleda veličanstveno i dostojan je onoga čiji lik i delo predstavlja, a to je Stefan Nemanja-ujedinitelj i utemeljivač moderne srpske države.

Sofija

pre 3 godine

Споменик Стефану Немањи је величанствен коначно да он има споменик јер његова динстија је један од наших светлих примера српске историје

zoran

pre 3 godine

Odakle tolika mržnja među Srbima? To nije dobro..

spomenik Aleksandru Veličanstv

pre 3 godine

AVAV drži govor, svi bacaju cveće, gledam poltrone kako piške od sreće.

Saradžogla

pre 3 godine

Ви ,,писачи похвала'' из наше странке СНС погледајте ме у очи и реците ,,да је у реду што је стопиран рад београдске железничке станице''?Је л' Председник признао ,,да је хронични болесник''?Јесте!Хоћете ли да знате који је Београду ужас донео укидање пруге око Калемегдана?Е,па,Председник је упозораван да одобрава грех ко ће му пасти на леђа.Има ли неки председник државе на свету да тешко дише када говори?

Savka

pre 3 godine

Niko normalan i ko i malo ima osećaja za istoriju i estetiku, neće reći da spomenik Stefanu Nemanji ne treba da postoji ni da je Trgu narušen izgled. Beograd se uredjuje, izgleda modernije i privlačnije za turiste, dobija svakim danom izgleda koji treba da nam bude za ponos.

Slavica

pre 3 godine

Kad se samo setim kako je bilo jaoj a sada je prelepo...

Milica

pre 3 godine

Savski trg pre godinu dana i sada neuporedivo lepši. Iz dana u dan Beograd dobija sve lepši izgled na kojem mogu da nam zavide.

Lex

pre 3 godine

Stafan Nemanja je pravi vladar kao nad presednik Vucic, BOG IH BLAGOSOVIO! Sa Vucicom i SNS u dalje pobede, dok je Srbije i Vucica bice i SNS kao Car Lazar veliki!

Vladan

pre 3 godine

Samoprozvana opozicija na aparatima. Toliko im je trn u oku spomenik Stefanu Nemanji da svakodnevno daju bolesne i iscasene izjave. Vidi se da im smeta jaka Srbija. Ne mogu da prebole nikako sto u zemlji vlada jedinstvo i sto nema svadje.

Mirjana

pre 3 godine

Opozicija ne može da podnese realizaciju planova predsednika.

Milena

pre 3 godine

Predivan spomenik, sve pohvale!!! Treba da smo ponosni na našu istoriju, a ne uvek da nešto kritikujemo.

Jeca

pre 3 godine

Ovaj spomenik je podsetnik na jedinstvo srpskog naroda i na to sta smo sve prosli! Zivela Srbija!

Ivona

pre 3 godine

Pored ulaganja u vojsku policiju cuvanje ekonomske stabilnosti drzava ovim pokazuje vaznost ocuvanja verske kulturne i istorijske vrednosti naseg naroda

Vuk

pre 3 godine

Sinoc je u svet poslata slika moderne Srbije koja pored toga sto tezi da prati evropske i svetske tokove razvoja neguje svoju proslost i secanje na svoje slavne vladare

Brane

pre 3 godine

Ali stvarno jeste! Setite se onih prodavaca čarapa što se spuštaju sa zelenjaka. Užas.

Brane Djurkovic

pre 3 godine

Mislim da je svako ko je bio sinoć tamo ili pratio prenos, bio ponosan i na svoj narod, zemlju i istoriju.

sdfg

pre 3 godine

Nekima smeta svaki napredak koji naša zemlja ostvari.

Slavica

pre 3 godine

Bravo za sve do sad uradjeno. Srbija sigurnim koracima ide u bolje sutra.

Brane

pre 3 godine

Možda bi ovim hejterima više odgovarao spomenik Enver Hodzi recimo . Tada ne bi imali zamerke ni na visinu ni na mesto ni što nosi mač..

Micojka

pre 3 godine

Beograd se na dostojan nacin oduzio velikom zupanu Stefanu Nemanji. Sada sto opoziciji smeta spomenik to je njihov problem.

Micojka

pre 3 godine

Sve sto Vucic dobro uradi, opozicija kritikuje. Sta ste Vi gospodo draga uradili dobro za Srbiju, osim sto ste se obogatili na racun gradjana, dok ste bili na vlasti?

Andrijana

pre 3 godine

Savski trg je danas prelepo mesto u Beogradu koje ima dušu, a oni kojima se ne sviđa zasigurno ne treba ni da ga obilaze!

Ana

pre 3 godine

Spomenik Stefanu Nemanji je zastitni znak Beograda i Srbije.

Andjela

pre 3 godine

Spavate li mirno opozicijo, Djilasevi? Ili se gušite u pohlepi.

Marko

pre 3 godine

Dobili smo prelep trg sa bozanstvenim spomenikom

Eka

pre 3 godine

Odavno Srbija nije zasvetlela ovakvim svetlom. Spomenik je fantastican...

Perica

pre 3 godine

Zaista je prelep trg nema tu sta da se prica.

Mara

pre 3 godine

Nekad je bilo potpuno sivilo, najružniji deo grada, a danas izgleda svetski, veličanstveno.

Una

pre 3 godine

Beograd je zaista neverovatno lep grad i umesto da se svi time ponosimo, određeni ljudi pokušavaju da smanje vrednost svega što je urađeno.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija