• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2021

10:21

HRVATI MEĐUSOBNO DILUJU VAKCINE! Građani Hrvatske na spisku za vakcinaciju u Grudama, u BiH! /Foto/

Politika

HRVATI MEĐUSOBNO DILUJU VAKCINE! Građani Hrvatske na spisku za vakcinaciju u Grudama, u BiH! /Foto/

Podeli vest

Malo mesto Grude u Zapadno-hercegovačkom kantonu BiH postalo je zanimljivo građanima Hrvatske nakon poziva iz tamošnjeg Zavoda za javno zdravstvo da se mogu prijaviti za rusku vakcinu protiv korona virusa po ceni između 25 i 40 konvertibilnih maraka po dozi

Splitska Slobodna Dalmacija piše da da je do petka uveče u Grudama bilo prijavljeno više od pet hiljada imena, od kojih su na stotine građani Hrvatske.

"Plaća se apoteci, mi preuzimamo doze za taj dan po planu vakcinisanja i izdajemo račun korisniku. Potrebni su nam samo vaši podaci, i to je to", rekla je jedna medicinska sestra iz Zavoda za javno zdravlje u Grudama.

"Jesmo, hrabri smo, pioniri smo velikog projekta. Nisu nam verovali, rugali su nam se, brojni su bili skeptični misleći da to da županija (kanton) nalik našoj, preuzima na svoja pleća zadatak koji bi trebalo da napravi država", ispričala je jedna doktorka.

Ona je za Slobodnu Dalmaciju rekla da su se iz Hrvatske prijavili uglavnom građani Zagreba.

Dodala je da bi građana Hrvatske verovatno bilo više, ali se nisu snažno reklamirali.

Najavila je da će istim stopama krenuti još jedan kanton u BiH.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija