• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2021

10:12

ŠTA ZNAČI POMIRENJE, JE L TO ZNAČI DA MI PRIHVATIMO NEZAVISNOST KOSOVA?! Dačić: Neće biti laka vremena za dijalog, najvažnije je da se SAČUVA MIR!

Politika

ŠTA ZNAČI POMIRENJE, JE L TO ZNAČI DA MI PRIHVATIMO NEZAVISNOST KOSOVA?! Dačić: Neće biti laka vremena za dijalog, najvažnije je da se SAČUVA MIR!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić kaže da ga nije iznenadila izjava Aljbina Kurtija, koji je rekao da prioritet buduće prištinske vlade neće biti dijalog Beograda i Prištine


On je za TV Pink naglasio da neće biti laka vremena za dijalog, ali da je najvažnije da se sačuva mir.


"Srbi su pokazali jedinstvo na izborima. To znači da možemo da vodimo ozbiljnu politiku podrške srpskom narodu. Ako nema Srba na KiM taj problem gubi na aktuelnosti. Gotovo svi Srbi na KiM glasali za Srpsku listu. To pokazuje poverenje u Srpsku listu, koja je oličenje veze sa Beogradom", naveo je Dačić.

Upitan da prokomentariše čestitku ambasadora SAD u Prištini koji je rekao da jedna čeka saradnju sa novom kosovskom vladom ka zajedničkim ciljevima, Dačić je rekao da se nada da su svima zajednički ciljevi očuvanje mira i regionalne stabilnosti.

"Bez obzira kakve su perspektive dijaloga, cilj je da se sačuva mir i regionalna stabilnost. Vreme je da se okrenemo agendi koja je realna i održiva, da Priština pristupi "mini Šengenu", da rešavamo životne probleme ljudi, ako ne možemo da se dogovorimo o trajnijem rešenju", rekao je Dačić.

Foto: printscreen RTV Pink

Ivica Dačić

Navodi da je do sada imao priliku da vidi mnoge platforme opozicionih stranaka za KiM, ali da se u svakoj zaobilazi glavno pitanje, a to je pitanje statusa Kosova.

Kako kaže u platformama ne smeju da pomenu nezavisnost Kosova, te onda govore o pomirenju.

"Šta znači pomirenje, je l to znači da mi prihvatimo nezavisnost Kosova", upitao je Dačić i dodao da Beograd ne želi dodatno zaoštrava situaciju i da će se zalagati da se otvore kapije za protok robe, kapitala u okviru "mini Šengena".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xy

pre 3 godine

Toliko je arogantno i bezpotrebno trositi reci u vezi statusa Kosova od strane ovog "politicara".Pa covek i ne treba da se zamara da bi njega shvatio u originalu,bivsa desna ruka milosevica.Promenio si odelo,ali tu mrznju koju gajis u sebi protiv svih nesrba i koji ne misle kao ti,to neces nikada da promenis jer za "pametnije"i neznas.Ne moras ti (vi)da priznate Kosovo nikada,ali mi znamo i svesni smo da imamo svoju drzavu gde nece srbija da ima poslednju rec,nego gradjani Kosova. Procice i tvoje politicko vreme,pa voleo bih da vidim i cujem,sta ces i kako pevati tada?

KOSOVAR

pre 3 godine

ne notorni lazove,ne znaci to sto ti mislis.to znaci da lajes puno,jer bio si i ostao sovinista i cetnik.zar ste svi zaboravili kada je ovaj lazov u Skupstini skoro kroz suze rekao molecivim glasom na ismejavanje prisutnih poslanika sledece "samo se vi smejte,ali doci ce mojih 5 minuta"!dosao je,nisi se ni za dlaku promenio,lazes,pijes i brukas Srbiju gde god se pojavis.bruka si srpskog naroda.

Miro

pre 3 godine

Mene koji sam rodjen i mladost proveo pod Brozomorom a vernik bio i ostao. Kada su ratovi poceli mi verujuci ljudi ostasmo u rovovima, Brozomori odose za Beograd u potrazi za tudjim materijalnim blsgodetima. KiM je nase i samo strepljenje nam treba . Jacajmo vojsku i ekonomiju. Sung Cu je davno rekao ako dovoljno dugo i strpljivo sedis pored reke docekat ces da vidis leseve neprijatelja kako plutaju rekom. Samo ih trebabpustiti, molit ce da se vrate.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija