• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

19.02.2021

19:29

OVO OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec: Epidemija neistina! /VIDEO/

Politika

OVO OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec: Epidemija neistina! /VIDEO/

Podeli vest

U predizbornoj godini opozicija je u očajnom stanju, zahvaljujući Đilasu. Samozvani šef opozicije, rasturio je sve čega se dotakao. Napustili su ga Dveri, NS, i „1 od 5 miliona“. Raspali su se SZS i UOPS. „Najverniji“ mu je Đorđe Vukadinović, šef NSPM., počinje svoj autorski tekst Nebojša Bakarec. Tekst prenosimo u celosti:

Očaj izaziva, kao što ću pokazati, očajničke neistine. „КRIК“ je 5.1.2021. tražio od Đilasa da objasni fotografiju sa kriminalcemVladom Japancem.Đilas je odgovorio:„Na fotografiji je nepoznat čovek koji me je na ulici zamolio da se slikamo. To mi se dešava svaki dan 5-10 puta“. Ta izjava deluje neistinito zbog toga što to znači da se Đilas slika sa nepoznatima 2555 puta godišnje. Đilas time kaže da se na ulicama oseća veoma bezbedno i voljeno. Međutim, Đilas na suđenjima, po sopstvenim tužbama (114 u 2020.), tvrdi sasvim suprotno, i samo u 2020. dao je 114 takvih izjava. Da Đilas govori neistinu, to pouzdano zna i autor ovog teksta. Đilas me je tužio sudu i na ročištu 2.10.2019. Đilas je izjavio: „Mene vređaju na ulici čak i dok s decom hodam Beogradom, kada hodam sam to je postala normalna stvar“ (posedujem taj zapisnik). Stoga je neistinita Đilasova izjava o slici sa kriminalcem.

Đilas je 13.01.2021. objavio „istraživanje“ javnog mnjenja. Da je ovo istraživanje lažno ukazuje to što Đilas nije želeo da otkrije ime agencije. Po tom istraživanju za SNS bi se opredelilo 40,2%. Da je sve to Đilasova ujdurma, dokazuje istraživanje agencije „Ipsos“ iz decembra 2020. koje kaže da bi SNS bi osvojio 60,5%. Ovo su potvrdili i izbori pre samo 7 meseci. Đilas je 13.01.2021. u video snimku u kome govori o svom „istraživanju“, izneo dve očigledne neistine. Đilas kaže: „Pre 6 meseci na najlažnijim, najpokradenijim izborima u istoriji Srbije, kada su stotinama hiljada listića punjene kutije, kada su lopatama ubacivali (…)“.Ukazaću na činjenicu da niko živ nije uočio tu navodnu krađu, niti stotine hiljada dodatih listića. Ni strani (OEBS), ni domaći posmatrači (CRTA, CESID), ni jedan zapisnik sa 8500 biračkih mesta, ni jedan član biračkog odbora od njih 85.000, većinom izopozicionih stranaka od kojih su neke sada Đilasovi partneri, poput PSG. To nisu uočili ni Đilasovi mediji! Potom Đilas izgovara smešnu neistinu: „Ovi brojevi pokazuju da (…) tih 50.000 ljudi koji svakoga dana ode iz ove zemlje…“. Đilas tvrdi da iz Srbije svakog dana ode 50.000 ljudi. Za mesec dana to je milion i po! Godišnje - 18 miliona! Srbija ima 7 miliona stanovnika i bila bi ispražnjena za manje od 5 meseci!

U iznošenju neistina, Đilasu se pridružio i njegovog „verni“ Vukadinović, koji radi i „istraživanja“ javnog mnjenja. G. Vukadinović je ranije je bio soroševac, ljubitelj DOS-a, DSS-a, DS-a, NOPO-a (lažni Vlasi), pa ponovo DSS-a (Sanda R.I.). Mnoge činjenice daju povoda sumnji da NSPM, uopšte ne sprovodi istraživanja - već ih izmišlja.Glavni razlog je nepouzdana metodologija. Ozbiljne agencije rade samo terenska istraživanja, sa anonimnim ispitanicima. NSPM radi samo telefonska istraživanja, koja ne mogu biti anonimna, niti valjana, zbog toga što ispitanici neće dati iskrene odgovore. Drugi razlog je politička pristrasnost i neobjektivnost g. Vukadinovića, koji je dva puta učestvovao na izborima. Vukadinović je objavio „istraživanja“ i pred izbore u Beogradu 2018. Najvidljivije obmane su bile u novembarskom istraživanju NSPM 2017. Tu je SNS-u dato 30,9%, Đilasu 28,3%, a Šapiću 16,8% - sve pogrešno! Кoliko je lažno bilo ovo novembarsko istraživanje NSPM, pokazuju rezultati izbora, samo 4 meseca kasnije (SNS 45%, Đilas 18,8, Šapić 9,3). Iz tih rezultata se vidi da je Vukadinović namerno spustio SNS za „samo“ 14%, a da je podigao Đilasa za „samo“ 10%, i Šapića za 8%! Sada Vukadinović radi isto. Početkom februara 2021., na svim Đilasovim medijima predstavio je januarsko „istraživanje“. Кljučna slabost Vukadinovićevog „istraživanja“ (osim što je telefonsko) je to što nije istraživao rejting opozicionih stranaka, već rejting tri opozicione grupacije, od kojih jedna uopšte ne postoji („opozicija, ne znam za koga“20,8%), a ostale dve neće nastupati na taj način na izborima („bojkot opozicija“ 12,4%, „opozicija koja je izašla na izbore“ 6,8%,). Danas postoji više labavih opozicionih grupacija (Đilasova, Jeremićeva, Obradovićeva, DSS-ova, DJB-ova itd.). Sva istraživanja oduvek, one koji ne znaju za koga  će glasati (bilo da su u pitanju oni koji naginju vlasti ili opoziciji) svrstavaju u kategoriju nazvanu „drugo“ ili „ostalo“. Tu kategoriju Vukadinović veštački uvećava deset puta, pripaja je opoziciji i krsti je nebulozno „opozicija, ne znam za koga“.Ovako nešto se prvi put pojavljuje u istraživanjima. Nejasno je šta predstavlja kategorija birača „opozicija, ne znam za koga“? To mogu biti (ne)apstinenti, a istovremeno i (ne)izjašnjeni. Ali, ne možete ih čak ni iz očaja, pomešati u jednu maglovitu kategoriju, kao što to čini Vukadinović. Ako nastave sa ovakvim neistinama, rejting Đilasa, Vukadinovića, SSP i UOPS će da se sroza u minus do 2022.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija