• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.02.2021

10:54

Do kraja godine STANOVI ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI! Momirović i Vulin obišli gradilište u Zemunu

Politika

Do kraja godine STANOVI ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI! Momirović i Vulin obišli gradilište u Zemunu

Podeli vest

Ministri u Vladi Srbije Tomislav Momirović i Aleksandar Vulin obišli su danas u Zemunucsa stanovima za pripadnike snaga bezbednosti i ocenili da je dinamika radova solidna, a kvalitet dobar

Predviđeni rok za završetak prvih od 1.000 stanova u Zemunu je do kraja decembra 2021. godine.

Posle obilaska stanova u fazi izgradnje ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio prve predaje ključeva pripadnicima snaga bezbednosti u nekoliko gradova Srbije.

- U aprilu predajemo 500 stanova u Novom Sadu, 200 u Kragujevcu, 200 u Kraljevu. Radimo jako na tome da u narednih nekoliko godina ni jedan pripadnik snaga bezbednosti nema nerešeno stambeno pitanje - rekao je on.

Dodao je da je to bitno da pripadnici službi bezbednosti imali jasne privilegije i jasnu perspektivu koje se ne ogledaju samo u plati već i da uz kredite koje stimuliše država kupe stanove po ceni od 500 evra po kvadratnom metru a koji realno vrede mnogo više.

- To je realni benefit koji ova država njima daje, a potrebu za tim je prepoznao predsednik republike pre nekoliko godina. To je projekat koji je realan i ovde vidimo 1.000 stanova koji će u narednih godinu dana biti završeni - rekao je on.

Foto: Tanjug

Tomislav Momirović

On je najavio da će naredne godine početi sa izgradnjom još 2,5 hiljade stanova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da planske i organizovane izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti nije bilo decenijama u Srbiji dok je nije pokrenu predsednik Vučić.

- Svaki pripadnik službi bezbednosti zna da država brine o njemu. Zna da je njegova porodica sigurna i zbrinuta, a da će on moći da se posveti samo onome što jeste njegov posao - zaštiti naše države, zaštiti zakona i reda - rekao je on.

Istakao je da se radovi na izgradnji stanova izvode na vreme i da je veoma zadovoljan kvalitetom.

Naglasio je da svi pripadnici koji su zaključili ugovor o kupovini stana, ali i oni koji će ih zaključiti mogu da budu potpuno sigurni da će dobiti stanove najboljeg kvaliteta po najboljoj mogućoj ceni.

- Ovo je primer kako država vodi računa o svojima. Kako vredi biti deo državnog aparata. Možda će plata negde da bude veća ali da imate zaokružen sistem u kome živite, da ćete dobiti stan, da se vodi računa o lečenju vaše porodice, o mogućnosti da vaša deca budu zaposlena u sistemu bezbednosti zato što su vaša deca e pa to nije baš tako lako naći - rekao je on.

Foto: Tanjug

Vulin i Momirović

Dodao da su i policija, i vojska i BIA tu kada naiđu teška vremena i tada ne pitaju šta je država uradila za njih.

- Zato baš treba da im budemo zahvalni u ovim trenucima kada se Srbija uporno i hrabro bori sa organizovanim kriminalom, i ovo je samo jedan od način da im kažemo hvala - rekao je on.

Ovom prilikom ministar Momirović je ocenio da je dinamika izvođenja radova solidna, a na izvođača je apelovao da se pojača tempo.

Rekao je da je za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti država izdvojila značajnu sumu novca, da na izgradnji rade srpske firme, i da se proizvodima srpskih firmi stanovi i opremaju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20