• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2021

15:08

Selaković: Nemačka jedan od najvažnijih partnera Srbije

Politika

Selaković: Nemačka jedan od najvažnijih partnera Srbije

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom ocenio je da je ta zemlja jedan od najvažnijih ekonomskih i političkih partnera Srbije

Selaković je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke veoma dobri, o čemu, kaže, svedoči razvijena saradnja na svim poljima, saopšteno je iz Ministarstva.

Šef srpske diplomatije poručio je da veoma dobre odnose dopunjuju i vrlo intenzivni kontakti sa zvaničnicima i predstavnicima Nemačke, uključujući i česte posete na visokom i najvišem nivou.

S tim u vezi, Selaković je izrazio očekivanje da će njegova predstojeća poseta Berlinu i sastanci sa najvišim zvaničnicima doprineti još boljem razumevanju i daljem unapređenju odnosa naše dve zemlje.

Takođe, ministar je izrazio nadu da će tokom ove godine doći i do uzvratne posete ministra Hajka Masa.

Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, rekao je Selaković i izrazio nadu da će i tokom ove godine privredna saradnja biti intenzivna i da će biti realizovane nove nemačke investicije u Srbiji.

Foto: Printscreen You Tube

Tomas Šib

Selaković je preneo spremnost Srbije da investitorima ponudi znatno povoljnije uslove poslovanja i poručio da su ključni interesi Srbije povećanje nemačkih investicija u infrastrukturne projekte, saradnja u oblasti auto-industrije i energetike, poljoprivredno-prehrambeni sektor, IT i turizam.

Ministar je podvukao da Srbija ostaje na evropskom putu, da veruje u saradnju sa svojim evropskim partnerima, kao i da nastavlja da radi na sprovođenju sveobuhvatnih reformi.

Istakao je da Srbija ceni podršku Nemačke politici proširenja EU i značaju koji pridaje regionu Zapadnog Balkana, te dodao da je Srbija prihvatila novu metodologiju i istakao potrebu podrške Nemačke u aktivnom postavljanju prema drugim državama članicama i Evropskoj komisiji, u cilju definisanja načina primene nove metodologije.

Kada je u pitanju proces normalizacije odnosa sa Prištinom, Selaković je naglasio da Srbija pristupa dijalogu u dobroj veri, i da će naša strana zadržati takav pristup u cilju pronalaženja pravednog, primenjivog i obostrano prihvatljivog i sveobuhvatnog rešenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Lepo je što investiraju u Srbiju, svakako ne iz ljubavi i prijateljstva prema nama, već zbog interesa i jeftine radne snage. Bilo bi još lepše kada ne bi tako uporno radili na rasparčavanju Srbije, bar ne oni koji su nas u 20. veku napali tri puta.

ANTISRPSKI AGITATOR VIOLA FON KRAMON JOŠ JEDNOM JE UHVAĆENA U LAŽI! Selaković: Ne zna se da li je odvratnija njena patološka mržnja prema Srbiji ili ljubav prema separatistima u Prištini!
Politika

ANTISRPSKI AGITATOR VIOLA FON KRAMON JOŠ JEDNOM JE UHVAĆENA U LAŽI! Selaković: Ne zna se da li je odvratnija njena patološka mržnja prema Srbiji ili ljubav prema separatistima u Prištini!

Antisrpski agitator Viola Fon Kramon još jednom je uhvaćena u laži u pokušaju da naškodi reputaciji naše zemlje, izmišljajući postojanje državnih medija u Srbiji i sve to ilustrujući fotografijom bilborda kojim list "Informer" zahvaljuje kineskom predsedniku Si Ðinpingu zbog pomoći našoj državi u borbi protiv epidemije virusa korona, izjavio je danas član Predsedništva SNS Nikola Selaković

23.02.2021

13:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17