• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.02.2021

12:08

MAPA TOKOM INTERVJUA LAJČAKA IZLUDELA ALBANCE! Zahtevali IZVINJENJE, a onda je LAŽNOJ DRŽAVI usledio NOVI ŠAMAR iz Brisela!

Politika

MAPA TOKOM INTERVJUA LAJČAKA IZLUDELA ALBANCE! Zahtevali IZVINJENJE, a onda je LAŽNOJ DRŽAVI usledio NOVI ŠAMAR iz Brisela!

Podeli vest

Tokom intervjua koji je Miroslav Lajčak dao iz Brisela, kamera je u pozadini zabeležila mapu na kojoj je Kosmet prikazan kao sastavni deo Srbije. Pojedinci sa Kosova i Metohije sada traže izvinjenje Lajčaka zbog te mape. U vezi sa ovom situacijom stigla je i poruka iz Evropske unije: Ova zvanična mapa EU je u skladu sa položajem, statusno neutralna

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine govorio je za portal "Evropski Zapadni Balkan", kada je kamera zabeležila taj detalj. Tokom tog intervjua, Lajčak je između ostalog najavio posetu Beogradu i Prištini.

Direktor Kljana Kosova Adriatik Keljmendi objavio je na Tviteru da Lajčak treba da se izvini što je dao intervju dok je sedeo ispred mape koja prikazuje Kosovo kao deo Srbije, ili u ponedeljak ne bi trebalo niko da ga dočeka kada dođe u posetu Kosovu.

Portparol EU Peter Stano komentarišući objavu Keljmendija rekao je da bi preporučio svima da se usredsrede na stvarna pitanja koja pomažu unapređivanju dijaloga o normalizaciji, umesto da pokušavaju da izmišljaju lažne priče.

 

 

- Tvrdnja o mapi je potpuno pogrešna i netačna. Ova zvanična mapa EU je u skladu sa položajem, statusno neutralna. Preporučio bih svima da se usredsrede na stvarna pitanja koja pomažu unapređivanju dijaloga o normalizaciji, umesto da pokušavaju da izmišljaju lažne priče - poručio je Stano na Tviteru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Ovaj profesor iz Graca, bolje da čuti. Promociju u profesora je dobio od one Soroševe dečije igraonice u Budimpešti kao ostala zvanja, pa na krilima "otvorenih društava" i "raznolikosti" uspeo u jednom trenutku da se ugura u nešto što ima i tradiciju i kvalitet, ali neće dugo, ili on ili Univerzitet Karla Franca.

kostolomac

pre 3 godine

E pa mapa je prava jer "de jure" Kosovo je jos uvek nase, ali nazalost "de facto" je shiptarsko i sa dugorocnom tendencijom tako da ostane

KAMERA ZABELEŽILA DETALJ! JASNO JE KAO DAN! Lajčak davao intevju, a u njegovoj kancelariji MAPA SRBIJE SA KOSOVOM KAO SASTAVNIM DELOM!
Politika

KAMERA ZABELEŽILA DETALJ! JASNO JE KAO DAN! Lajčak davao intevju, a u njegovoj kancelariji MAPA SRBIJE SA KOSOVOM KAO SASTAVNIM DELOM!

Tokom intervjua koji je specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Кosova i Srbije Miroslav Lajčak dao iz Brisela za portal „Evropski Zapadni Balkan“ (EWB), kamera je u pozadini zabeležila mapu na kojoj je Kosovo prikazano kao sastavni deo Srbije i bez administrativne linije prema Rezoluciji 1244 SB UN, prenosi TV Kljan Kosova

24.02.2021

21:49

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija