• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2021

12:10

ALBANCI SU ŽELELI DA NAPRAVE PODELE U SRPSKOM NARODU, ALI NISU USPELI! Završen sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM

Politika

ALBANCI SU ŽELELI DA NAPRAVE PODELE U SRPSKOM NARODU, ALI NISU USPELI! Završen sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Kuršumliji sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, sa kojima je razmotrio aktuelnu političku situaciju na Kosmetu

Sastanak je počeo oko 12 sati u kasarni ''Toplički ustanak'' u tom gradu, a nakon toga predsednik se obratio javnosti.

Predsednik Vučić je upoznao predstavnike Srba sa Kosova i Metohije sa tokom pregovora i strategijom naše zemlje uoči dolaska specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

- Albanci su želeli da naprave podele u Srpskom narodu, ali nisu uspeli ni preko Beograda ni preko Prištine - rekao je predsednik.

- Nezaposleni Srbi na Kosovu mogu da očekuju pomoć od 200 evra. Ali ćemo i za svako dete obezbediti 100 evra. Tako da jedna petočlana porodica može da dobije i do 700 evra - rekao je predsednik.

Vučić kaže da je Srbija danas u svakom smislu u preporodu i narastanju i ponosan je na tu činjenicu. Kaže da je prosečna plata bila za oko 70 evra veća od BiH, a pre tri godine imali smo 70 evra manje nego u BiH. Ovo će, kaže, doneti i neku vrstu problema jer će naše stanovništvo iz regiona da teži ka Srbiji, što ne želimo.

- Srbija drastično napreduje! Mnogo toga se i ovde promenilo i mislim da zato i možemo da pomažemo našem narodu na KiM - kaže Vučić.

O pobedi Srpske liste

- Više od 43.800 glasova koje je dobila Srpska lista, dovoljno je jasno kolika je podrška Srpskoj listi. Bez obzira što su neki ulagali mnogo novac, nisu uspeli. Ja sam Srbe sa KiM upoznao sa dolaskom Lajčaka, o bezbednosnim problemi na KiM, ali i konkretnim projektima. Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica, kao i novi KC u Gračanici, kao i novi putevi, sve su to budući projekti. Govorili smo o posebnim projektima o Kosovskom Pomoravlju, ali i o Štrpcu – rekao je predsednik Vučić.

Na pitanje kakav će biti odgovor Beograda na stalno kršenje Vašingtonskog i Brisleskog sporazuma od strane Prištine.

- Mi smo strpljivi i trpeljivi. Vidim da se Albancima ne sviđa ni Vašingtonski, ni Briselski sporazum. Oni samo hoće da ih Srbija prizna, a od toga nema ništa - rekao je Vučić.

Borba protiv organizovanog kriminala

Vučić je najavio da će sednica Nacionalnog saveta za bezbednost najavljena za večeras biti možda i pomerena jer je dobio nove informacije iz istrage.

Novi KBC u Gračanici,nov put od Jarinja do Kosovske Mitrovice

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti realizovan projekat obnove KBC Kosovska Mitrovica, da će graditi novi KBC Gračanica, kao i da će biti urađen magistralni put od Jarinja do Kosovske Mitrovice.

"Razgovarali smo o projektima, i možemo danas da kažemo šta ćemo da radimo, što će biti simboli uspeha", rekao je Vučić nakon razgovora sa Srbima sa KiM u Kuršumliji.

Za magistralni put od Jarinja do Mitrovice. rekao je da je reč o nekih 53-54 kilometara .

"Biće kao pista urađen, šest metara širine, sa bankinama, kanalima...",pojasnio je Vučić.

Namera je, ističe, da se pokaže koliko je danas snaga Srbije veća nego ranijih godina i decenija, a da građani od toga imaju konkretne koristi.

Razgovaralo se, dodao je, i o projektima u Kosovoskom pomoravlju, poput Štrpca, od osvetljenja u centru grada, fasada, do svih važnijih pitanja.

Radiće se i nova zgrada Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

"Sve ove vesti za naše ljude su veoma dobre", rekao je Vučić.
 

Foto: printscreen

Vučić sa predstavnicima Srba sa KiM

Prethodno, Vučić je razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, koja je u srpskim sredinama ostvarila ubedljivu pobedu na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM.

Zatim je usledio sastanak kojem pored direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, predsednika i potpredsednika Srpske liste Gorana Rakića i Igora Simića, prisustvuju i predsednici privremenih organa u 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom na KiM, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova na KiM.

Sastanku prisustvuju i potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar finansija Siniša Mali, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Najavljujući sastanak pre nekoliko dana, Vučić je rekao da će na njemu biti razmatrana aktuelna politička situacija na KiM posle izbora, na kojima je, kako je istakao, potvrđena apsolutna dominacija Srpske liste kod srpskog življa.

Komentarišući izjave Aljbina Kurtija, čije je Samoopredeljenje osvojilo najviše glasova na izborima, da dijalog sa Beogradom neće biti prioritet njegove vlade, i da u toj vladi neće biti mesta za Srpsku listu, Vučić je poručio da, što se Srpske liste tiče ona mora dobiti mandat u vladi u Prištini.

"A da li će prihvatiti - o tome ćemo narednih dana da odlučujemo", kazao je on.

Vučić je ukazao da je pred Srbijom veoma težak period, tokom kojeg će biti suočena sa različitim pritiscima sa svih strana pre svega po pitanju KiM, te da očekuje zajednički pritisak SAD i EU da Srbija prizna Kosovo.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara

pre 3 godine

Srbija je uvek spremna za dijalog s tim što Kosovo je bilo i ostaje srpsko!

Boris

pre 3 godine

Srbi danas više nego ikada moraju biti jedinstveni.

Crna ovca

pre 3 godine

Pa kakva je onda to tuča 20na20 medju Srbima? O kakvom ti jedinstvu pričaš, kada se to događa u jednoj Srpskoj enklavi?

maja

pre 3 godine

Dobro je da nas narod na KIM zna da nije sam i da moze racunati na podrsku i pomoc svoje zemlje.

sasa

pre 3 godine

Moramo zauzeti jedinstven stav, moramo se spremiti na razne provokacije siptarske "elite"

nada

pre 3 godine

Srbima na Kim je potrebna pomoć, i mogu da računaju na pomoć svoje države Srbije.

Ristan

pre 3 godine

Situacija na Kosovu je teska, moramo pomoci nasem narodu.

Mala plava

pre 3 godine

Srbija ce uvek biti uz svoj narod a sada nastoji da uz posredovanje Srpske liste obezbedi svom narodu normalan život .

Goran

pre 3 godine

Predsednik se zalaze da se svaki gradjanin Srbije oseca bezbedno.

Jovana

pre 3 godine

Srbima sa KiM je od presudne važnosti podrška Beograda u političkoj borbi za naše nacionalne interese. Sastanak sa Vučićem će pomoći donošenju mudrih poteza.

Mily

pre 3 godine

Srbija se trudi da po svaku cenu sacuva mir i stabilnost nase juzne pokrajine, kao i naseg naroda koji tamo zivi, iako svi znamo da su pritisci od strane tamosnjih vlasti intenzivni i skoro pa neizdrzivi! Finansijska i svaka druga pomoc bice im pruzena od strane nase Vlade!

Miki

pre 3 godine

Jedinstvo nam je potrebno vise nego ikada, ko ce drugi pomoci nasim sugradjanima na KiM ako ne mi, a pritisaka ce biti uvek, Kosovo i da priznamo izmislice neki novi uslov, secamo se dobro dok generale nismo pohapsili Kosovo se nije ni pominjalo.

Pera Savic

pre 3 godine

Albanci su zeleli da posele Srbe ali na svu srecu nisu uspeli.

JecA

pre 3 godine

Bravo, predsednik vodi racuna o Srbima, ma gde oni bili!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija