• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2021

12:30

ALBANSKI POLITIČARI STVARAJU OMRAZU PREMA SRBIMA! Petković o izjavi Stuble: Koren patološke mržnje prema Srbima je u njenoj glavi i duši!

Politika

ALBANSKI POLITIČARI STVARAJU OMRAZU PREMA SRBIMA! Petković o izjavi Stuble: Koren patološke mržnje prema Srbima je u njenoj glavi i duši!

Podeli vest

Meljiza Haradinaj Stubla je još jednom pokazala da su albanski političari ti koji neprestano indukuju nestabilnost na Zapadnom Balkanu, gradeći konstantno i predano atmosferu omraza i neprijateljstva prema Srbima, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, kako bi prikrili svoje neuspehe i kriminalne radnje, ocenio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković


On u saopštenju navodi da Haradinaj Stubla, kada kaže da je za Srbe samo mrtav Albanac dobar Albanac, zapravo autoprojekcijom u sećanje priziva odnos albanskih ekstremista prema Srbima jer je, kako ukazuje, politika etničke supremacije i fizičkog uništenja drugih naroda "plod fašističke velikoalbanske ideologije koja živi od Drugog svetskog rata do danas".


Petković ističe da su Albanci punopravni građani Srbije i da uživaju sva ljudska i građanska prava u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Dodaje da je tu činjenicu nemoguće poništiti frazama o Srbiji kao dežurnom krivcu, a da je "izgovore za nestručnost, korumpiranost i neefikasnost albanske političke elite na Kosovu i Metohiji, nemoguće tražiti u drugome".

"Državni predstavnici Republike Srbije, za razliku od albanskih političara u Prištini, dosledno ukazuju na neophodnost saradnje dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu i naša politika je i na reči i na delu politika pružene ruke i pomirenja", poručio je Petković.

Foto: Tanjug/Rade Prelić


Istakao je da kod Srba ne postoji ta vrsta neprijateljstva i mržnje prema Albancima i podsetio Haradinaj Stublu da nije Srbija izazvala oružane sukobe sa Albancima na Kosovu i Metohiji, već da su "rat započeli teroristi i ekstremisti OVK i njihovi politički inspiratori", koji ga, kako kaže, i danas održavaju u životu.

"Gospođa Haradinaj Stubla ne treba da razloge i izgovore za patološku mržnju prema Srbiji traži u Srbima, jer koren te mržnje je u njenoj glavi i duši, i nema nikakve veze ni sa Aleksandrom Vučićem, niti sa time kako se Srbija ophodi prema svojim građanima albanske nacionalnosti", naveo je Petković.

On kaže da ne želi da poveruje da Haradinaj Stubla "intimno veruje u nonsense koje izgovara", ali je upozorio da su, bez obzira na to šta o tome intimno misli, "posledice njenih neodgovornih i šovinističkih istupa jednako štetne i opasne".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 3 godine

Albanci pokušavaju na sve načine da izazovu incident.

Dragiša livac

pre 3 godine

Jedino oni šire mržnju, jer plasiraju govor mržnje prema Srbima. A to šta oni pišu zapravo ne treba da nas dotiče.

milosobilic1389

pre 3 godine

Признавањем независног Косова - Запад је призао ТЕРОРИЗАМ као легитимно политичко сретство...!

Tebrica Šok

pre 3 godine

Nisu to samo samo provokacije, već politika koju sprovode smišljeno i vrlo perfidno. Pa nisu Srbi budale pa da ćute i budu predstavljeni u očima drugih kao zločinci i mrzitelji!

Goran

pre 3 godine

Samo huškaju i provociraju, nije baš pametno odgovoriti im na isti način.

Makiša

pre 3 godine

Rođeni da plasiraju laži! Ali sve ono što pripisuju Srbima zapravo je njihovo odledalo,...

Petra

pre 3 godine

Mislim da je pobrkala loncice ministarka njihova,ako ko koga mrzi, oni nas mrze.

Zoran v

pre 3 godine

Sta drugo ocekivati od njih?Vidde da gube na diplomatskom planu i sada krece udarac ispod pojasa

Dragi

pre 3 godine

Mislim d aje ovo samo pocetak,uvidjaju da su diplomatski pukli

Merima

pre 3 godine

Srbija je zemlja u kojoj svaki gradjanin ima jednaka prava i obaveze bez obzira na veru, boju koze, nacionalnu pripadnost.

Milica

pre 3 godine

Jasno je da mnogima u svetu a posebno Albacima ne odgovara jaka i uspesna Srbija vec bi zeleli da ona bude Srbija na kolenima kao sto je to bila za vreme prethodnih vlasti.

Dr

pre 3 godine

Neka stvaraju, oni svojim rečima pokazuju kakvi su, ne dajmo im uzvratan primer takav već budimo kakvi smo bili i do sada i kroz istoriju, dostojanstveni.

kosovar

pre 3 godine

Pa kome ti želiš da imponujes svojim necivilizovanim izjavama,o sovinizmu i krivcima o događajima na Balkanu?Mora da ste jedina nacija koja nema pojma sta se dešavalo u bivšoj YU-i.Ali notorni lazović,a ti si jedan od tih,ne može da pogleda istini u oči,pa tražite krivce u druge.Zato i nemate prijatelje u regionu,ali imate ruše,kineze što nije za podcenjivanje.Ti moraš da pričaš ono čemu te je učio tvoj ideolog koštunica,a sada nastavlja vucic.A,ako želiš dobro našem narodu na Kosovu,onda se kani politike jer će te ona dovesti do ponora ljudskog morala.Nijd to za tdbe

Mily

pre 3 godine

Kad smo vec kod krsenja ljudskih prava, Albanci su ti koji su prekrsili svaki zakon i naneli nepopravljivu stetu nasem narodu koji zivi na KiM, tako da treba da se stide napada na Vucica, koji se maksimalno kontrolise u ovim abnormalnim uslovima!

Nena

pre 3 godine

Albanci nas nikada nisu ni voleli, i pokusavaju da nas provociraju jer znaju koje sve pritiske trpimo od EU i SAD

Pesa

pre 3 godine

Albanski politicari treba da se vrate u Albaniju, a ne da politicare po Srbiji.

ena

pre 3 godine

Dzaba im sve, Srbija je jaka drzava, i ne damo nesto sto je nase sto nama pripada, izuzev pritiscima od starne EU i SAD

Nena

pre 3 godine

Nece im uspeti, ne damo se mi tako lako iznervirati

Jovana

pre 3 godine

Dok oni gaje mržnju, Srbija se neće obazirati na njih, već će misliti na svoj narod na KiM.

lak

pre 3 godine

Jasno je da mnogima u svetu a posebno Siptarima ne odgovara jaka i uspesna Srbija vec bi zeleli da ona bude Srbija na kolenima kao sto je to bila za vreme prethodnih vlasti.

Kele

pre 3 godine

Na sta ste vi srbi uspesni? Za genocid u bosnu u Kosovo da.

Ina

pre 3 godine

Albanski politicari zaista grade mrznju i neprijateljstvo prema Srbiji i predsedniku Vucicu da bi krili svoja nedela.

Micojka

pre 3 godine

Stubla je iznela gomilu lazi o Srbiji, sto vise govori o njoj.

Aca

pre 3 godine

Sve sto rade dzaba im, nece uspeti. Srbija je jaka drzava.

Boris

pre 3 godine

Nažalost izgleda da su ovakva obraćanja čelnika lažne države Kosovo postale svakodnevica .

patriota

pre 3 godine

jedino ko ovde mrzi su albanci oni mrze srbe ali jednoga dana kosovo ce ponovo biti institucionalno srpsko tako da sav trud im je uzaludan

Milan

pre 3 godine

Neverovatno kolika mrznja,cemu ovo ja se iskreno nadam da ce Evropa na ovaj govor mrznje da reaguje.

Micojka

pre 3 godine

Albanski politicari nastavljaju da provociraju

Katarina

pre 3 godine

Pristina treba da prekine sa provokacijama i vrati se dijalogu

Pera Savic

pre 3 godine

Albanski politicari to rade vec sedamdeset godina.

Filip

pre 3 godine

Albanci ne prestaju sa provokacijama na koje treba mudro odreagovati, kako bi se stišale tenzije.

Cile

pre 3 godine

Albanci ne prestaju da šire mržnju prema srpskog narodu. Takvo ponašanje je za svaku osudu.

Vidak

pre 3 godine

Ništa novo za Albance. Oni ne prestaju da provociraju sa ciljem eskalacije sukoba, ali mi nećemo reagovati na njih.

Natalija

pre 3 godine

Albanski političari su ti koji neprestano indukuju nestabilnost na Zapadnom Balkanu, gradeći konstantno i predano atmosferu omraza i neprijateljstva prema Srbima, Srbiji i Vučiću, kako bi prikrili svoje neuspehe i kriminalne radnje.

Prvoborac

pre 3 godine

Nikog ne treba deklarisati i sebe dovoditi u situaciju da jedan Albanski ološ poput ove polupismene i ogavne Albanke komentariše nas i izvrgava ruglu!

Bojan

pre 3 godine

jedini koji raspiruju mrznju i odbijaju bilo kakav nacin razgovora jesu upravo albanski politicari,nijedan drzavnik Srbije nikada nije uputio ni ruznu rec prema albanskom narodu a kamoli davao ovakve separatisticke i nacionalisticke izjave

Mila

pre 3 godine

albanska politicka elita u Pristini uporno inicira i trazi krivca medju predstavnicima drzave Srbije a sustini sve se svodi na provociranje nasih drzavnih predstavnika koji su od pocetaka insistirali na saradnji i nalazenju zajednickog resenja za obe strane

Ana

pre 3 godine

Mogu da nas mrze, nemamo nista od toga. Oduvek su nas i mrzeli.

Ivana

pre 3 godine

Svako ko vrši nasilje u društvu bilo koje vere mora da odgovara.

Dana

pre 3 godine

Nisu oni za sporazumno resenje,oni su za jednu stranu,svoju

Jovana

pre 3 godine

Odvratan je uporni šiptarski šovinizam, bar kada su nazovi zvaničnici u pitanju. Ove Meljizine izjave su skandal!

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59