• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.02.2021

16:45

RUSIJA POSLALA MOĆNU PORUKU SRBIJI U TRENUTKU KADA ZAPAD SPREMA BRUTALAN ATAK NA NAŠU ZEMLJU! Neće moći, ima da se poštuje 1244!

Politika

RUSIJA POSLALA MOĆNU PORUKU SRBIJI U TRENUTKU KADA ZAPAD SPREMA BRUTALAN ATAK NA NAŠU ZEMLJU! Neće moći, ima da se poštuje 1244!

Podeli vest

Dok se sa Zapada sprema nova politička ofanziva na Srbiju i smišljaju sve kreativnije formulacije kako bi Beograd prihvatio nezavisnost Kosova, iz Rusije opet dolazi ista i neokrnjena poruka: Rešenje mora biti po Rezoluciji 12 44, potvrđeno u SB UN i prihvaćeno od srpskog društva

I, najprostije rečeno, te pozicije obeležile su obe decenije 21. veka kad je u pitanju maratonska diplomatska bitka za budućnost Kosova i Metohije.

Amerika, Evropska unija i lideri Zapadnih sila neprikidno su menjali eufemizme kako bi slomili srpske vođe i privoleli ih na kapitulaciju. A Rusija je za sve to vreme čvrsto branila nepoljuljan stav - zasnovan na međunarodnom pravu ali i na prijateljstvu sa Srbijom.

Samo u poslednja dva meseca stigle su u Beograd dve nove konstrukcije za rešenje kosovskog pitanja sa važnih zapadnih adresa.

Predsednik Amerike Džozef Bajden promoviše dijalog Beograda i Prištine koji bi trebalo da se okonča velikodušnom ponudom međusobnim priznanjem Srbije i Prištine.

Sa druge strane, predsednik Francuske Emanuel Makron diplomatski predlaže „kreativna rešenja za kosovski čvor" ?, koja opet, znajući čvrst stav Pariza prema lažnoj državi Kosovo, podrazumeva da Srbija na neki „inovativan način" prihvati i secesiju svoje južne pokrajine.

Svakakve formulacije smo u poslednje dve decenije čuli sa zapadne strane koje su upućene da bi Srbi što bezbolnije pristali na sopstvenu eutanaziju.

Početkom dvehiljaditih, EU nas je ubeđivala da su na Kosovu najpre važni standardi pa status. Brzo se pokazalo da kad kažu status, vodeći igrači EU misle isključivo na nezavisnost.

/VIDEO/PATRIJARH PORFIRIJE U JASENOVCU: Gospod je po promisli svojoj ovo mesto izabrao za jedno od najvećih svetilišta!

Kad je Kosovo jednostrano krenulo u separatističku avanturu, podržano od evroatlanske osovine, pronalažene su nove retoričke akrobacije da se Srbiji zamažu oči.

Jedna od popularnih kovanica je, na primer, „dobrosusedski odnosi", koja je, iako se koristila u širem regionalnom smislu, čak i u zvaničnim dokumentima EU trebalo da prikaže u stvari samo jedno - da su Srbija i Kosovo susedi. Odnosno, taj mamac svetle regionalne perspektive služio je da se primami Srbija da prihvati nezavisnost Kosova.

Foto: Fotoilustracija

Pričali su nam sa Zapada redovno i „dobronamerno" o „zajedničkoj evropskoj budućnosti", „Zapadnom Balkanu bez granica", a Berlin nas je u trenucima poljuljanog strpljenja upozoravao da ne "pucamo sebi u noge" kad je u pitanju Kosovo. Sve za naše dobro. Ili, što bi rekli u crtanim filmovima: Baš čudno pišu - nezavisnost Kosova.

Slušali smo i savete da bi trebalo potpisati istorijski dogovor sa Kosovom po ugledu na „dve Nemačke", postići „sveobuhvatni sporazum o međusobnim odnosima", napraviti „ključni korak ka zajedničkoj evropskoj perspektivi"...

Sva ta hrpa krupnih reči, slatkorečivih mantri, evroomamljujućih obećanja, uvek je u suštini značila samo jedno - da Srbija „što lakše" digne ruke od svog Kosova i da omogući njegovo puno međunarodno priznanje.

ALBANSKI POLITIČARI STVARAJU OMRAZU PREMA SRBIMA! Petković o izjavi Stuble: Koren patološke mržnje prema Srbima je u njenoj glavi i duši!

To se i danas krije iza svih tih najava o „diplomatskoj ofanzivi", združenoj akciji Brisela i Vašingtona, non-papirima koji se spremaju Beogradu, novim pregovovaračima sa tobožnjim diplomatskim predlozima, trikovima šatl emisara, blefovima i inovativnim rešenjima.

Sa druge strane, po ko zna koji put, iz Ministarstva inostranih poslova Rusije čuli smo jasan odgovor: Rešenje za Kosovo samo po Rezoluciji 12 44, na osnovu odluke Saveta bezbednosti UN i uz podršku srpskog društva.

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Verujemo da je i zvaničnom Beogradu, koliko god se i sam dovija i retorički žonglira u ovoj teškoj političkoj slagalici, bar potpuno jasno šta mu ko sprema.

I da neće prihvatiti baš nijedan šareni paketić nasmejanih darodavaca koji u sebi krije - slom Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VLADO

pre 3 godine

KAD TI GLAVONJA RUSKI VRATIS KRIM E ONDA CE TE VI SRBI VRATITI KOSOVO. TAKO DA ZNATE DA SU VAM NAJVECI KOCNICARI RUSI.ZATO I ZAPAD TRAZI DA VI PRIZNATE KOSOVO.

majka

pre 1 godinu

Nedostaje ti kucno vaspitanje . ali ti je zato neznanje veliko!

Nena

pre 3 godine

Ja se samo pitam da li će zapadne zemlje bar jednom biti poštene prema sebi i priznati da su se zeznule sa priznavanjem nezavisnog Kosova i povući to priznanje. Nisu ni svesne koliko bi im porastao ugled u svetu kad bi to učinile. Bilo bi nade za ceo svet.

cardak

pre 1 godinu

SITNOGLAVI VLADO!SRAMOTNI KOMENTAR NA DANASNJI DAN,TI NISI SRBIN I BICES ZABELEZEN KAO PETA KOLONA (inace prave se spiskovi poput Ruskog donjecka koji zna tacno ko je ubijao i navijao 8 godina ZA FASISTE poput tebe!

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59