• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2021

13:38

Simić: Očekujem da Lajčak podseti Prištinu na NEISPUNJENE OBAVEZE!

Politika

Simić: Očekujem da Lajčak podseti Prištinu na NEISPUNJENE OBAVEZE!

Podeli vest

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da od specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka, očekuje da tokom posete Kosovu i Metohiji podseti Prištinu na obaveze koje je preuzela potpisivanjem Briselskog sporazuma, a nije ispunila


Simić je za Kosovo onlajn rekao da Evropska unija, uz Prištinu, snosi deo odgovornosti za to što Zajednica srpskih opština nije uspostavljena ni skoro osam godina od potpisivanja ovog sporazuma.


"Od posete Lajčaka očekujem da pre svega podseti Prištinu na obaveze koje su preuzeli Briselskog sporazuma, a koje i dan danas nisu ispunjene. Pre svega tu mislim na formiranje Zajednice srpskih opština koja je obaveza koja je proistekla iz sporazuma još iz 2013. godine. To što nemamo danas ZSO i sijaset drugih pogodnosti koje su dogovorene Briselskim sporazumima za srpsku zajednicu jeste odgovornost Prištine, ali i EU koja je bila garant primene tih sporazuma", naveo je Simić.

On je izrazio uverenje da će Lajčak preneti jasnu poruku da je dijalog neminovnost, da je potrebno da se kroz dijalog pronalaze rešenja za sve probleme koji se nalaze na putu između Beograda i Prištine, odnosno između Srba i Albanaca na prostoru Kosova i Metohije.

Kako je ranije najavljeno, Lajčak danas stiže u Prištinu.

Kako su preneli prištinski mediji, Lajčak će u Prištini boraviti do 3. marta, a potom će 3. i 4. marta biti u poseti Beogradu, gde će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Iz Beograda, Lajčak 4. marta odlazi u Podgoricu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U BEOGRAD NE DOLAZIM SA ULTIMATUMOM! Lajčak: Uvek se pred moj dolazak pojavljuju spekulacije i velika očekivanja, ali mi smo tu da pomažemo!
Politika

U BEOGRAD NE DOLAZIM SA ULTIMATUMOM! Lajčak: Uvek se pred moj dolazak pojavljuju spekulacije i velika očekivanja, ali mi smo tu da pomažemo!

Specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, u ekskluzivnom intervjuju za Tanjug poručuje da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom", da u Srbiji ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o medusobnim odnosima

01.03.2021

11:36

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija