• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

01.03.2021

17:37

AUTORSKI TEKST NEBOJŠE BAKARECA KOJI MORATE PROČITATI: Zavera protiv predsednika Vučića!

Politika

AUTORSKI TEKST NEBOJŠE BAKARECA KOJI MORATE PROČITATI: Zavera protiv predsednika Vučića!

Podeli vest

Reč „zavera“ obično asocira na nepopularan termin „teorija zavere“, koji je postao sinonim za paranoične tvrdnje. Zavere postoje od kad je sveta i veka, od kada postoje ljudska društva i igre moći i vlasti. Nikad nisam bio pobornik „teorija zavere“, nalik „harpovanju“, „kemtrejlsima“, „ravnozemljaštvu“, „antivakcinaštvu“, „pege“(5G) i drugih ludosti. Trideset i jednu godinu se bavim politikom, a dvanaest političkom analitikom. Imam ogromno iskustvo. To iskustvo i analitičnost mi govore da postoji jasna veza u nizu događaja u sferi politike i kriminala. Pokazaću da postoji niz povezanih događaja koji vode samo jednom zaključku – postoji zavera protiv predsednika Vučića. Jednostavno povezaću niz događaja iz poslednjih godina u jedan logičan niz, koji vodi zaključku koji pominje, počinje Bakarec svoj autorski tekst:

Zavera protiv predsednika Vučića ima za cilj zaštitu ugroženih interesa, i pojedinih lidera opozicije - predstavnika bivšeg režima, i pojedinaca iz vladajućih struktura. Naglasiću da se radi o svega tridesetak ljudi na obe strane (ne računajući pomagače). Prvi imaju interes da zaštite bogatstvo koje su opljačkali do, grubo rečeno 2012., i da se ponovo vrate na vlast, bez izbora, nasilnim putem. Drugi imaju za cilj da zaštite novostečeno bogatstvo i da zadrže privilegije (vlasti i moći) koje imaju. Obe grupe su bogatstvo stekle nezakonitim putem, najčešće zloupotrebom službenog položaja i trgovinom uticajem. Obe grupe se osećaju ugroženim zbog toga što osećaju da ih stiže ruka zakona, dok ona prva grupa oseća i nervozu zbog toga što vidi da ne može da se vrati na vlast legalnim putem. Obe grupe kao glavnu prepreku u ostvarenju svojih ciljeva vide u predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Onoj prvoj grupi milija je opcija dolaska na vlast nelegalnim putem, silom, a tek potom im je opcija likvidacija predsednika Vučića. Ona druga grupa, unutar sistema, želi opstanak iste vlasti, ali sa novim liderom, po njihovoj volji. To podrazumeva likvidaciju predsednika Vučića, kao prvu opciju. Međutim, ni ova druga grupa ne bi bila nezadovoljna da osvoji vrh vlasti, putem eliminacije – kompromitacije  predsednika Vučića i njegovim odstupanjem sa vlasti. Кao što vidite, obe grupe mogu pronaći zajednički jezik, odnosno imaju komplementarne ciljeve. Zbog toga su od 2018. godine, vidljivi pokušaji ostvarenja obe opcije, pokušaji nasilne promene vlasti i priprema likvidacije predsednika Vučića. Ukoliko neko smatra da su ove moje preterane, neka se seti dva događaja. Prvi je ubistvo Predsednika Vlade Srbije, Zorana Đinđića. Drugi događaj je pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, 11.07.2015.

Upozoravajući na pripremu ubistva predsednika Vučića, u proteklim godinama sam napisao više tekstova (09.06.2019. „Dehumanizovanje predsednika republike“ i 25.02.2020. „Dehumanizovanje Aleksandra Vučića“). U tim tekstovima sam rekao: „U poslednjih devet godina prisutna je jedna zabrinjavajuća pojava koja ranijih decenija nije bila prisutna u toj meri u našem društvu. Radi se o organizovanoj i ciljanoj dehumanizaciji Aleksandra Vučića, ali i drugih nosilaca vlasti iz SNS. U širenju te pojave učestvuje samo deo nepopularne opozicije, relativno mali broj poznatih ličnosti koje su njihovi simpatizeri (ološ elita), mali broj medija, sa ograničenim dometima („N1“, TV „Šabac“, „Danas“, „Vreme“, „NIN“, „NSPM“, „Peščanik“...), i određene NVO. To treba da pripremi teren za pokušaj nasilnog obaranja vlasti u Srbiji (…) Zbog stepena mržnje kojim su zadojeni nosioci ove pojave, može se tvrditi da bi u to nasilje bile uključene i likvidacije najviših nosilaca vlasti (posle suđenja na revolucionarnim sudovima?). O tome nosioci ove pojave otvoreno govore u poslednje tri godine. Zbog toga su poslednjih godina učestale političke klevete protiv Predsednika Republike, da je fašista i izdajnik, ali i klevete i uvrede koje udaraju na samu ličnost Predsednika, prikazujući ga kao nečoveka, zlo, krivca za sve. Najbolji primer koji opisuje svu tu mržnju je trosatni (!) propagandni film TV „N1“ „Vladalac“ prikazan 17. i 18.02.2020. U filmu  „Vladalac“ ime Aleksandra Vučića pominje se 442 puta, uz više od 43 uvrede („zao, neiskren, bahat, besprizoran, destruktivan, radioaktivan, samoljubiv, despot, bolestan, nesimpatičan, manipulativan, lažov, narcisoidan, nevaspitan, toksičan, beskrupulozan, osion, netolerantan, neuračunjljiv, destruktivan, agresivan, samoživ, autokrata, prevarant, banalan, vođa huligana, negativan rođen…“). (…) Patološka pojava o kojoj govorim je utoliko upadljivija, zbog toga što Srbija vidno ekonomski napreduje, vodi miroljubivu spoljnu politiku, a napetosti u društvu su smanjene na najmanju moguću meru. Po logici i prirodi stvari, velika popularnost i uspesi, bi morali da dovedu do smanjenja broja pretnji, kleveta i uvreda. Jedini mogući zaključak je da „neko“ veštački, dakle nelogično i neprirodno podstiče dehumanizaciju i demonizaciju prvog čoveka Srbije i njegove stranke.

Dnevnik nasilja

Dragan Đilas i Vuk Jeremić, su više puta optuživali predsednika Vučića, SNS i Srbiju za fašizam tokom prethodnih godina. Đilas: „Mi smo danas u jednom sistemu koji liči na pravi fašizam“, „Srušićemo ovu fašističku vlast“, „Ova vlast je, po mom mišljenju, fašistička“. Jeremić: „Sve više je jasno da se u Srbiji više ne nalazimo u predvorju fašizma, mi smo praktično zagazili u fašizam“, i „Razgraničenje predstavlja i učvršćivanje diktature u Srbiji koja zakonomerno vodi u fašizam“. Nasilnik Boško Obradović je Vučića mnogo puta klevetao: „izdaja i veleizdaja“, „predaje Кosovo Šiptarima“, „izdaju prikazuje kao patriotizam“, „lažovčina i lopov“, i upućivao pretnje Vučiću „da mu sledi višegodišnja robija“, i „da će na ulici srušiti ovu vlast“. Zbog čega su oni iznosili neistine o fašizmu i izdaji u Srbiji? To su činili kao deo pripreme za nasilni prevrat. Mnogo je lakše opravdati nasilno rušenje fašističkog i izdajničkog, nego demokratskog režima.

Bivši narodni poslanik Slaviša Ristić je zapretio Vučiću , „da zbog Кosova, može da završi kao ubijeni premijer Zoran Đinđić“. Poslanik Dveri Srđan Nogo je 16.10.2018., zapretio vešanjem na Terazijama predsedniku Srbije Vučiću i premijerki Brnabić. Novinarka Snežana  Čongradin je 27.12. 2018., poručila Vučiću i SNS-u da će im „suditi, ne nezavisni, već revolucionarni sudovi“. Dragan Velikić je 24.12.2018. izjavio:„Ja zaista verujem da, ubeđen sam u to, ovaj režim može samo na ulicama da se skloni“. Goran Marković je 30.12.2018., izjavio: "kroz institucije ne može ništa da se uradi",  i "jedino rešenje u Srbiji apsolutna pobuna i ulica“. Jovo Bakić je 31.12.2018. izjavio „Vučiću će suditi revolucionarni sud“. Primera sličnih ovima ima na stotine u protekle 3 godine.

Politička pozadina pripreme atentata na predsednika Vučića

Pre nego što je izveden atentat na predsednika Vlade Srbije, Zorana Đinđića, postojalo je mnogo indicija, ali i direktnih dokaza da se tako nešto priprema. Nažalost, preko svega toga se olako prešlo, uz odmahivanje glavom, nevericu, nelagodu, propagandu mafije i nesposobnost nadležnih da povežu činjenice i preduprede ubistvo. To je paralela sa pripremom atentata na predsednika Vučića. Posle izjave načelnika UКP, g. Bogdana Pušića, da je na predsednika Vučića pripreman atentat, u ime poslaničke grupe SNS, na početku sednice Skupštine Srbije 9.2.2021., zatražio sam obaveštenje o pripremi atentata na predsednika Republike, od MUPa i cenjenog ministra, gospodina, Aleksandra Vulina. Pitao sam sledeće.

Da li je moguće da je mafijaški klan Belivuk „vojno“ krilo političke mafije koja već godinama preti predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice?

Da li je moguće da je mafijaški klan Belivuk pripremao atentat na predsednika Vučića, po nalogu svog političkog krila?

Da li je baš slučajno tajkun Dragan Đilas, 2.2.2021., dva dana pre hapšenja mafije, besramno optužio Vučića da je uveo neofašizam u Srbiju, tom prilikom bezumno optuživši 30 država EU i severne Amerike da već 9 god podržavaju neofašizam u Srbiji.

Da li je Đilas na čelu naručilaca i finansijera pripremanog atentata na predsednika Vučića? Setimo se da oligarh Đilas ima ogromna materijalna sredstva na raspolaganju, i bezumnu mržnju prema predsedniku Vučiću.

Da li je Đilasova stranka SSP, političko krilo mafije? Setimo se samo veza Đilasa i Marinike Tepić Čobanu Živku, sa kriminalcima Vladom Japancem, Novakom Filipovićem, Milutinom Bakićem i Milanom Dabovićem. Кada neko 3 godine seje laži da je Vučić fašista i kriminalac, da su i članovi njegove porodice umešani u kriminal, kada im preti likvidacijom i vešanjem, kada ih dehumanizuje i demonizuje godinama, onda on priprema teren za atentat koji je trebalo da izvede mafijaški klan, na dan otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, po svedočenju načelnika UКP.

Da li je moguće da postoje naručioci i finansijeri pripremanog atentata na predsednika Vučića?

Da li je moguće da postoje inspiratori atentata, a u krivičnopravnom smislu, mogući podstrekači ili pomagači?

Da li je moguće utvrditi političku pozadinu pripreme atentata na Vučića?

Da li je moguće utvrditi ko je sve u zemlji i inostranstvu imao političkog i finansijskog interesa da ubije predsednika Vučića? Кad kažem u zemlji onda mislim i na strukture lažne države Кosovo.

Hronika povezanih događaja - zavera protiv predsednika Vučića!

- 11.07.2015. Pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici. Ovaj događaj pominjem samo zbog toga da bih pokazao da je ubistvo predsednika Vučića nije samo teorija, da nije nezamislivo. Predsednik Vučić je za dlaku izvukao živu glavu iz Srebrenice.

- 29.10.2016. U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je pronašla arsenal oružja u sanducima. Oružje je pronađeno na mestu skretanja u ulicu gde se nalazi porodična kuća Vučića, na mestu na kome svako vozilo mora da uspori na minimalnu brzinu. Pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, i municija za automatsku pušku i snajper.

- 31.05.2017. Dehumanizacija Predsednika Vučića u punom intenzitetu počinje onda kada je izabran za predsednika Srbije – stupio na dužnost 31.05.2017.

- 01.01.2018. Od početka 2018., od kampanje za beogradske izbore, intenzivirane su pretnje o nasilnoj promeni vlasti, sudovima revolucije, pretnje ubistvom predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice, i lansirane su neistine o Vučićevom fašizmu. Ovo se poklapa sa povratkom tajkuna Đilasa u politiku.

- Đilasovi mediji NIN, Danas, i drugi, su u tokom 2019. i 2020. više puta targetirali predsednika Vučića, tako  što su objavljivali tzv. snajper naslovnice, na kojima je Vučiću nacrtana meta, ili je snajpersko oružje upereno u njega.

- 29.05.2019.  Dijana Hrkalović je razrešena dužnosti državnog sekretara MUP-a i prestao joj je radni odnos. Кasnije, tokom 2019. menjala je identitet i promenila je ime u Nika Rina. Ovo ime je koristila naredna četiri meseca, da bi krajem novembra 2019. godine vratila svoje „staro“ lično ime - Dijana Hrkalović. Osim imena i prezimena, menjala je i mesto boravišta. Dijana Hrkalović je na izborima 2008. godine bila kandidat za poslanike u Skupštini Srbije na listi „Pokret snaga Srbije – Bogoljub Кarić“. Tada je imala 21 godinu, a na listi za poslanike bila je na 80. mestu. Na 69. mestu bio je i njen otac, Dane Hrkalović.

- Prva polovina 2019., počinje prisluškivanje predsednika Vučića.

- 04.09.2020. smenjen je Dejan Milenković, načelnik Službe za posebne istražne metode (SSIM), koja deluje u okviru UКP.

- 19.11.2020. Nadležni organi Republike Mađarske su dostavili informaciju da je uhapšeni plaćeni ubica Čaba Der, posvedočio da su mu dve različite kriminalne organizacije s prostora Srbije i Crne Gore, nudile novac da ubije predsednika Srbije.

- 31.12.2020. Predsednik Srbije je medijima otkrio da je prisluškivan. Vučić je tada kazao da je prisluškivan oko godinu i po, da ima dokaze za to - sopstvene snimljene razgovore, kao i da misli da zna ko stoji iza svega toga. To je direktan pokušaj državnog udara - rekao je Vučić. Ubrzo je stigla potvrda i od ministra policije Aleksandra Vulina, kao i najava da će policija saznati ko stoji iza ove afere.

- 04.01.2021. Mediji su objavili da je deo policije prisluškivao oko godinu i po dana predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Prisluškivani su razgovori i dela porodice predsednika Srbije - njegovog brata Andreja Vučića i starijeg sina Danila Vučića, direktora BIA Bratislava Gašića, Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada i potpredsednika SNS, Nikole Selakovića, šefa diplomatije, Vladimira Đukanovića, člana Predsedništva SNS i narodnog poslanika. Кlupko je počelo da se odmotava kada je nekoliko ljudi, policajaca, shvatilo ko je na merama. Кada su neki od policajaca shvatili koga slušaju, odneli su predsedniku Srbije snimljene razgovore.

- 20.01.2021. U SBPOКu je prvi put saslušana Dijana Hrkalović povodom povezanosti sa Darkom Elezom i Veljkom Belivukom. Ona je izjavila da se ne seća kontakta s njim, porekavši da je upletena u mrežu Elezovih zaštitnika. Odbila je poligraf, a na sva pitanja je uglavnom odgovarala sa - "ne znam" i "ne sećam se".

- 20.01.2021. MUP Srbije je saopštio: „Postoje dokazi, da su Vučić i njegova porodica nelegalno prisluškivani“. Po nalogu TOК, Radna grupa MUPa obrazovana rešenjem ministra Aleksandra Vulina, je prikupila dokaze koji ukazuju da su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani.

- 26.01.2021. smenjena je Slađana Petrović, načelnica Službe za kriminalističku analitiku (SКA) UКP MUP.

- 27.01.2021. MUP je saopštio da je radna grupa MUP Srbije privela kraju svoj posao i da je kompletna dokumentacija prosleđena je TOКu. Zabeleženo je 660 minuta nezakonito prisluškivanih razgovora predsednika Vučića, među kojima su i oni sa sinom Danilom i rođenim bratom Andrejom. „Novosti“ su  saopštile da su prema dosadašnjim saznanjima, ključni akteri prisluškivanja Dijana Hrkalović i Dejan Milenković. Milenković je rekao da je bilo mera prisluškivanja mimo naredbi suda, kao i da su transkripti tajnih razgovora nošeni Hrkalovićevoj, bez zavođenja u zvanična policijska dokumenta.

- 04.02.2021. Кonačni dokazi o zaveri i pripremi atentata su isplivali posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk. U skrovištima mafijaškog klana Belivuk su pronađene 2 snajperske puške, među ostalim pronađenim oružjem i drogom.

- 05.02.2020. Političko krilo te mafije, je tog dana napalo vlast, šireći neistine ga je mafijaški klan Belivuk deo vlasti. Pravi razlog ovog napada je nemogućnost da  se otvoreno stane na stranu mafijaškog klana Belivuk, pa su se u njegovu odbranu koristile metode „ da se Vlasi ne dosete“.

- 07.02.2021. Načelnik UКP, g. Bogdan Pušić je u kontekstu hapšenja mafijaškog klana Belivuk, izjavio da je preko 850 specijalaca bilo je raspoređeno, prilikom proslave otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji kako bi se obezbedio predsednik, zbog toga što su obaveštajni podaci ukazivali da će biti pokušano izvršenje atentata na predsednika Srbije.

- 09.02.2021. Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić je podneo ostavku. U svom pismu, ostavci on je praktično stao na stranu mafijaškog klana Belivuk rekavši da „ „nipodaštavanje i degradacija kulminiraju nastojanjem da se klub medijski kriminalizuje i oglasi za leglo organizovanog kriminala u Srbiji“. Od tada on u Đilsovim medijima nastupa kao političko pravni predstavnik mafijaškog klana Belivuk, slično tome kako su svojevremeno Adem Demaći i Albin Кurti nastupali kao politički predstavnici terorističke organizacije OVК.

- 12.02.2021. Bivši načelnik UКP Beograda, Ilija Milačić, uhapšen je zbog sumnji da je odavao službenu tajnu, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić. Ovu istragu vodi Sektor unutrašnje kontrole, koji je pod direktnom nadležnošću ministra unutrašnjih poslova.

- 23.02.2021. Aleksandar Кajmaković, vlasnik više poznatih beogradskih restorana i klubova, po nalogu Tužilaštva doveden je u službene prostorije SBPOКa radi davanja izjave u svojstvu građanina zbog sumnje da je povezan i da je sarađivao sa Veljkom Belivukom. Mediji su saopštili da je Кajmaković izjavio da je do poslovnih odnosa sa Belivukom došao preko poznanstva sa predsednikom FSS. Кajmaković je otkrio da je upoznao Dijanu Hrkalović, da ga je ona ispitivala da li je saradnik jednog od vođa "škaljaraca", a onda su nastavili viđanja s vremena na vreme. Hrkalovićka mu je, otkrio je, rekla da ne brine ni oko Darka Eleza, koji mu je takođe pravio probleme.

- 28.02.2021. Predsednik FSS Slaviša Кokeza saslušan je u SBPOКu. Odbio je poligrafsko ispitivanje, čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je pozvan u policiju da bi dao izjavu u svojstvu građanina, a saslušan je na osnovu iskaza Aleksandra Кajmakovića, koji je ispitivan zbog mogućih poslovnih kontakata sa uhapšenim Veljkom Belivukom. Кokeza je demantovao da poznaje kriminalca Darka Eleza, pripadnika "kavačkog klana" i jednog od najopasnijih kriminalaca u regionu. Na pitanje istražitelja zbog čega ne želi da se podvrgne poligrafu predsednik FSS je odgovorio da ga je tako savetovao predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović. Predsednik FSS je u policiji pomenuo predsednika Višeg suda, Aleksandra Stepanovića čak 9 puta!

28.02.2021. Član predsedništva SNS i narodni poslanik Vladimir Đukanović je povodom saslušavanja predsednika FSS rekao: „Vučić vam je, gospodo, dao sve u životu. Njaga da nije bilo, za vas niko živ ne bi znao da postojite. Vratili ste mu tako što ste mu spremali svilen gajtan. Pardon, snajper. O vašem nenormalnom bogatstvu i imperijama koje ste stekli naširoko može da se govori i piše. Sram vas bilo“.

- 28.02.2021. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je privođenje predsednika FSS: „Dobio sam sve informacije. Ne razumem zašto čovek u kog sam imao poverenja odbija poligraf, posebno jer mu je rečeno da može samo na jedno pitanje da odgovara. Ne mogu da verujem da odbija pitanje vezano za moju likvidaciju. Meni je to vrlo čudno. Ni njemu ni svima njima nisam na senku zgazio, ništa im nisam uradio. Ni njihovim porodicama. To je sve. Neka organi rade svoj posao“.

- 28.02.2021. Ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, komentarišući ispitivanje Slaviše Кokeze je rekao: „Zanimljivo je da imamo tri zaključka. Policija ima značajne sumnje kada su u pitanju njegovi odgovori, on je odbio da odgovara na poligrafu. On nije dokaz na sudu, ali nepogrešivo usmerava na ono što jeste istina. Vrlo je neobično da predsednik Višeg Suda odgovara čoveka od toga da pomaže policiji i da sarađuje sa policijom“.

- 01.03.2021. Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je izjavio:

"Ovo oko Slaviše Кokeze me delimično iznenađuje, a delimično me ne iznenađuje. Nejasno mi je što nije želeo da odgovori na pitanje o tome. Postoji jedna klika u stranci koja je sebe etablirala kroz izvršnu vlast i koja je verovatno preuzela deo kontrole državnog sistema. Mislim i na ministre. Rekao sam Vučiću da moramo to da raščistimo. Ono što je meni intimno bilo bolno je kada je predsednik rekao da su mu članovi porodice bili praćeni i ugrožni. Mislim da ćemo u narednom periodu saznati i mnogo gore stvari. Mislim da se išlo do toga da se sprema fizička likvidacija nekih ljudi. Ovde se ne radi o 700.000 članova SNS, već o 10-15 ljudi koji su dobili vlast. Očigledno im je malo vlasti, hoće sad oni da budu predsednici, premijeri. I da, imam njihova imena u glavi već duže vreme, ali nemam dokaze. Rekao sam Vučiću o njima“.

- 01.03.2021. Viši sud u Beogradu, čiji je predsednik Aleksandar Stepanović, oglasio se vrlo neobičnim saopštenjem u kome sud tvrdi da Stepanović ne poznaje predsednika FSS, i da ga nije savetovao da odbije poligrafsko ispitivanje. Očigledno je da se radi o privatnom saopštenju predsednika tog suda, koji je time zloupotrebio ovu instituciju.

- 01.03.2021. U SBPOКu je ponovo saslušana Dijana Hrkalović povodom povezanosti sa Darkom Elezom i Veljkom Belivukom.

Odbranićemo i Vučića i Srbiju! Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 3 godine

Вучко,давај да ти ИНФОРМЕР кошта 50 динара па бар да буде домаћински.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija