• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.03.2021

15:23

Traže dlaku u jajetu Vučiću, a gde su Erdoganove vakcine? Možda Bakir zna!

Politika

Traže dlaku u jajetu Vučiću, a gde su Erdoganove vakcine? Možda Bakir zna!

Podeli vest

Federacija BiH je danas od Srbije i predsednika Aleksandra Vučića dobila prve vakcine, a sarajevski Avaz tim povodom konstatuje da, ako već neko relativizuje i podozrivo gleda na gest srpskog predsednika, tražeći "političku i diplomatsku dlaku u jajetu", zašto istim aršinima ne posmatra i upadljivu pasivnost Turske u borbi BiH s pandemijom korona virusa

U komentaru Avaza pod naslovom "Na redu je Erdogan", autor se pita gde u svemu, doduše, kako navodi, samo na rečima veliki prijatelji BiH, iz Turske i zašto šefica diplomatije u Savetu ministara BiH Bisera Turković i stranački joj šef Bakir Izetbegović nije iskoristio izuzetne lične odnose s turskim predsednikom i nabavio makar simbolične doze vakcina za građane BiH.

- Ako već neko relativizuje i podozrivo gleda na Vučićev gest, tražeći političku i diplomatsku dlaku u jajetu, zašto istim aršinima ne posmatra i upadljivu pasivnost Turske u borbi BiH s pandemijom korona virusa - pita Avaz.

Šta je rekao Erdogan

Sarajevski dnevnik podseća da je Erdogan juče izjavio da je u njegovoj zemlji do sada protiv COVID-19 vakcinisano više od devet miliona stanovnika (10 posto populacije), čime je ušla među prvih pet zemalja sveta.

A prva isporuka vakcine protiv COVID-19 od tri miliona doza kineske kompanije “SinoVac Bioteć” u Tursku je stigla 30. decembra.

Dakle, konstatuje Avaz, u protekla dva meseca nismo čuli nikoga iz Ankare ili Sarajeva da je spomenuo mogućnost donacije, makar i tih kineskih vakcina za "bratski" bošnjački narod, koji je "ostavljen u amanet na brigu predsedniku Erdoganu".

Skromne donacije

Doduše, navodi se, oni s malo boljim pamćenjem setiće se da ni na početku pandemije, pre godinu, Turska nije pokazala posebnu brigu za BiH.

Skromnu donaciju medicinskih potrepština, zaštitne opreme, maski i rukavica, raspodelila je u ravnoj meri na sve zemlje regiona.

- I nakon toga, ništa - piše list i ukazuje da su sada predsednik Erdogan i Turska ponovo na ispitu.

- Hoće li krenuti s pruženom i punom rukom prema Sarajevu, kao što je to uradio Vučić, ili će ostati okupirani sebičnom brigom samo za svoju zemlju i svoj narod - pita Avaz i dodaje da odgovor možda zna lider SDA Bakir Izetbegović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija