• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2021

16:02

DMITROVIĆ U PETROVCU NA MLAVI: Svako dete da dobije mesto u vrtiću!

Politika

DMITROVIĆ U PETROVCU NA MLAVI: Svako dete da dobije mesto u vrtiću!

Podeli vest

Priča o natalitetu je već uspeh sam po sebi, a država se osnivanjem Ministarstva za brigu o porodici i demografiju jasno opredelila da strateški deluje u pravcu rešavanja ovog, najvećeg problema u Srbiji, izjavio je danas ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović tokom posete Petrovcu na Mlavi


Predsednik ove opštine Duško Nedinić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva za brigu o deci, kao ključni problem u zaštiti porodice, istakao nedostatak prostora u Predškolskoj ustanovi Galeb, pošto je na listi čekanja za vrtić više od 70 dece.


 

Foto: informer.rs

Ministar je obećao da će razgovarati sa kolegama u Vladi Srbije kako bi se obezbedila sredstva za proširenje vrtića.

Time bi mesta bilo i za decu iz seoskih sredina, a Petrovcu na Mlavi gravitiraju 33 sela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krajisnik

pre 3 godine

Gospodine Dmitrovicu nas narod kaze:deca su Bogom dana!!!Svratite u crkvu i manastir pa zapalite svecu i pomolite se Bogu da vam pomogne u tom vasem radu!!!Sva dobra Dmitrovicu!!

XXL

pre 3 godine

Pa mogao je da skokne do manastira 'Gornjak' nije daleko od Petrovca na Mlavi.

Ministar Dmitrović u Somboru: Podrška Servisu za roditeljstvo! /Foto/
Politika

Ministar Dmitrović u Somboru: Podrška Servisu za roditeljstvo! /Foto/

Miniistar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, istakao je tokom današnjeg radnog sastanka sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem, da je Servis za roditeljstvo koje finansira ovaj grad, izuzetan primer podrške mladim roditeljima, koji bi mogao da se primenjuje i u drugim lokalnim samoupravama

01.03.2021

18:50

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17