• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.03.2021

11:16

ZDRAVSTVENI SISTEM JE ZAISTA PRENAPREGNUT! Dr Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica: Morali smo da angažujemo dopunske kapacitete! /Video/

Politika

ZDRAVSTVENI SISTEM JE ZAISTA PRENAPREGNUT! Dr Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica: Morali smo da angažujemo dopunske kapacitete! /Video/

Podeli vest

Doktror Goran Stevanović rekao je nakon sastanka direktora kovid bolnica da je zdravstveni sistem prenapregnut i da su angažovani dopunski kapaciteti

 

On je rekao da jedan deo populacije ne prihvata nošenje maski, vakcinaciju, ni mere distanciranja.

- Kada se razbole, onda je to najveći problem koji postoji, ali moramo da shvatimo da jedan deo našeg zdravlja predstavlja našu odgovornost. Sistem je prenapregnut. Nije sve kovid, moramo da lečimo i nekovid bolesnike - istakao je on.

- Svako od nas mora da načini mali korak, koji podrazumeva pridržavanja mera distanciranja, ukidanja svih kontakata koji nisu neophodni i vakcinacija. Broj prijema je veći nego broj otpusta  - rekao je Stevanović.

- Morali smo da angažujemo dodatne kapacitete u bolnicama. Pacijenti i iz Beograda će biti upućivani u kruševačku bolnicu na dalje lečenje - rekao je dr Stevanović.

On je istakao da će u narednim danima donositi dalje odluke.

- Cilj je da očuvamo kapacitete ne-kovid sistema. Uradićemo maksimalno što možemo, ali molimo da pokušamo da budemo još odgovorniji i izvinjavam se što opominjem stalno. Zahvaljujem se svima koji su se vakcinisali i koji se pridržavaju mera. Molim vakcinisane da shvate da potpuni imunitet nastaje tek dve nedelje posle druge doze vakcine - istakao je doktor.

Najviše hospitalizovanih je bilo decembra 2020. oko 11.000.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera rogonja

pre 3 godine

Aman visi:zdravstveni sistem ono ovo.Redite vise problem jer niste slepi.Svaki problem ima resenje kad zasedate stalno u vladi,valjada vidite da godinu dana nemate resenje.postavite zdravstveni sistem da funkcionise na zdravim nigama.Imate skolovane ljude pa ih angazujte jer id kukanja nema nista.

Milena

pre 3 godine

Zasto i vi ne prenesete ovu divnu pesmu devetogodisnje Vere o doktoru Stevanovicu kao znak zahvalnosti sto joj je izlecio baku i ujaka. Treba svi da je vide Junak mog detinjstva Kad sam bila mala, deda nije birao reči da nahvali čoveka koji sve boljke leči. Mnogim bakama i dekama on je život spasio, mnoge mame i tate deci je kući vratio. Njemu je ime Goran to svi dobro znaju, kad se pojavi na televiziji reči mu se odmah prepričavaju. Svi pažljivo slušaju šta ima da kaže, nekad se na nas ljuti a nekad sa nama slaže. Često je vrlo zabrinut sa umorom na licu, sekira se što ne može da pomogne svakom bolesniku. Odmah svi maske na lice to je obaveza i tvoja i moja i podržimo u borbi ovoj vašeg i mog heroja. Mnogo se doktora pojavljuje, pričaju o stvarima raznim ali najviše poverenja svi imamo u tog čiku sa očima plavim. Zato drugari moji ovo je istina čista Stevanović Goran junak je mog detinjstva.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija