• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2021

13:45

JEDINO OKO ČEGA SU TAKOZVANI LIDERI OPOZICIJE SAGLASNI JE - MRZIMO VUČIĆA! Đorđević: GRAĐANI SRBIJE ZNAJU KAKO IH JE ĐILAS PLJAČKAO!

Politika

JEDINO OKO ČEGA SU TAKOZVANI LIDERI OPOZICIJE SAGLASNI JE - MRZIMO VUČIĆA! Đorđević: GRAĐANI SRBIJE ZNAJU KAKO IH JE ĐILAS PLJAČKAO!

Podeli vest

Posvađani, podeljeni, neodgovorni i sujetni do beskonačnosti, tzv. "lideri" nečega što sebe naziva nekakvom opozicijom, posle subotnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i konferencije za štampu – na kojoj je javnost Srbije mogla da vidi svu monstruoznost zločina počinjenih od strane kriminalne grupe kojoj se država odlučno i beskompromisno suprotstavila – uspeli su, ipak, da se ponovo u nečemu ujedine, iako je to, zapravo, i jedino oko čega su saglasni i što im predstavlja celokupan politički i svaki drugi program: Mrzimo Vučića, saopštio je Zoran Đorđević, član Predsedništva Srpske napredne stranke

​Odmah po završetku konferencije za štampu predsednika Aleksandra Vučića, tajkunski, nazovi "objektivni, nezavisni i profesionalni", mediji su pohitali da po najrazličitijim osnovama ospore sve ono što je građanima Srbije predsednik predočio i sa čime je upoznao najširu, ne samo domaću, javnost.

​Javili su se svi Vučićevi patološki mrzitelji, svi tobožnji eksperti i stručnjaci, svi "veliki i dokazani borci za demokratiju, ljudska prava i slobode, legalisti i branitelji Ustava i zakona, sve pravničke i moralne gromade", svi "borci" i "heroji" kojima je premlaćivanje novinarki vrhunac hrabrosti, a laži, izmišljotine, vulgarnosti, ogavnosti i psovke koje svakodnevno izgovaraju – krajnji domet političkog delovanja.

Dragan Đilas je pokušao da svojoj neskrivenoj, bolesničkoj mržnji prema Aleksandru Vučiću pridoda čak i nekakav "duhovit" prizvuk, želeći valjda da pokaže kako, eto, on ume da bude i drugačiji, a ne samo lažno rasplakan, ne odričući toga da mu ta "duhovitost", kao usput, zaliči i na nekakav stav, iako je po svojoj suštini samo jalova i lažna pretnja, jer građani Srbije vrlo dobro znaju kako ih je Đilas, kao visoki funkcioner bivšeg režima, pljačkao dok je bio na vlasti i kako bi ponovo to radio, samo ako mu ikako uspe da se vlasti dokopa, naravno bez izbora i protivno volji većine, kao što znaju i da je upravo njemu mesto iza rešetaka, a ne predsedniku.

Tako se, po ko zna koji put, njihovo štetočinsko i po Srbiju i njene građane pogubno delovanje, još jednom pokazalo u pravom svetlu – mada bi, u ovom slučaju, zaista trebalo da bude drugačije – jer valjda nam je svima, svim građanima Srbije, bez obzira na partijsku i ikoju drugu pripadnost, podjednako stalo da Srbija bude bezbedna zemlja, da ubice budu iza rešetaka i da je lična bezbednost garantovana svakom građaninu.

Foto: Tanjug

Zoran Đorđević

Različitost političkih stavova je legitimna, kao što je i legitimno da se određena politika zastupa na načine koji mogu biti različiti, ali moraju biti u okviru uslova predviđenih i omeđenih zakonima. Izborna utakmica (koju, doduše, ova grupa neradnika i lezilebovića, političara u pokušaju, secikesa i profesionalnih mrzitelja Aleksandra Vučića uporno izbegava, pravdajući svoj kukavičluk tobožnjim "nepostojanjem fer i poštenih izbornih uslova") i njeni rezultati razrešavaju sve dileme – birači odlučuju o tome ko je i kako, i koliko, radio i ko zaista i iskreno vodi računa pre svega o interesima građana Srbije. Ko se brine za njihove plate i penzije, ko zida i gradi, ko se stara za javne finansije i javno zdravlje, ko nabavlja medicinsku opremu i vakcine i ko se, na kraju, po cenu lične ugroženosti i ugroženosti članova svoje porodice, hrabro i bez uzmaka, suprotstavlja i organizovanom kriminalu.

Ali, izgleda da nije tako, da neki, koji sebe zovu "borcima za demokratiju i ljudska prava" misle da se organizovanom kriminalu ne bi trebalo suprotstavljati tako odlučno, tako hrabro i sveobuhvatno, ili, možda, da zakoni ne bi trebalo da podjednako važe za sve, bez obzira o kome se radi, koju funkciju obavlja i da li je pripadnik neke političke partije. Otprilike onako kako je to bilo u vreme dok su pripadnici bivšeg režima vršili vlast.

Verujem da građani Srbije vide razliku, i da će to i potvrditi na izborima koji nas uskoro očekuju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Izbeglica iz Srbije

pre 3 godine

E moj dragi predsednice, jadni ste i Vi a i mi sa vama i ova jadna Srbija ako smo spali na to da nas ovakvi brane???

Saša

pre 3 godine

Gospodo, nadam se da ste konačno uvideli da Đilas uopšte više nije aktuelan.Narodu je jasno da samo papige ponavljaju iste reči. Jasno je da pojedinci iz SNS-a koji su se obogatili i osilili rade o glavi predsedniku i vrhu vlasti. Ovo što se sada dešava je nešto brutalno novo i opasno. Sa jedne strane kriminalni klan Belivuka, a sa druge strane funkcioneri i biznismeni koji su se neopravdano obogatili nameštenim tenderima i švercom - na drugoj strani, a u sprezi su sa delom policije , nekim tužiocima i nekim sudijama. Odozgo nagledaju i strane obaveštajne službe koje imaju najverovatnije kompromitirajući materijal za neke ljude iz vrha vlasti. Pa sada rasčivijajte vi tu situaciju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija