• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2021

13:45

Brnabić sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj, na listi prioriteta infrastrukturni projekti, zapošljavanje mladih a posebno digitalizacija

Politika

Brnabić sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj, na listi prioriteta infrastrukturni projekti, zapošljavanje mladih a posebno digitalizacija

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas putem video-linka sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso o nastavku zajedničkog rada na realizaciji projekata koji će doprineti jačanju srpske ekonomije i osnaživanju konkurentnosti zemlje

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakla da podrška EBRD-a značajno utiče na razvoj i napredak Srbije, dodavši da su projekti iz oblasti zaštite životne sredine u fokusu Vlade Srbije.

Ona je dodala da su na listi prioriteta i infrastrukturni projekti, zapošljavanje mladih a posebno digitalizacija, izrazivši zahvalnost na podršci u ulaganje u ruralni širokopojasni internet.

Reno-Baso je istakla da EBRD nastavlja da podržava Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja za zemlju, dodajući da dele prioritete koje je premijerka Brnabić navela, naročito u oblasti zaštite životne sredine koja je od ključnog značaja za EU.

Ona je naglasila da će EBRD nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru, malim i srednjim preduzećima i najavila nova ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu i u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

Sagovornice su izrazile uverenje da će dobro osmišljena strategija realizacije novih projekata doprineti ekonomskom rastu i jačanju konkurentnosti Srbije.

Reno-Baso je čestitala premijerki na načinu borbe protiv pandemije i merama koje je Srbija preduzela, a koje su omogućile da se ekonomija održi uprkos velikim izazovima.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali i ministarka privrede Anđelka Atanasković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija