• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2021

13:47

Vujović: Već u sledećoj grejnoj sezoni Valjevci će disati čistiji vazduh

Politika

Vujović: Već u sledećoj grejnoj sezoni Valjevci će disati čistiji vazduh

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas „Toplanu Valjevo“, koja će nakon grejne sezone biti rekonstruisana, što će Valjevcima u velikoj meri smanjiti problem aerozagađenja, jer će toplana umesto mazuta koristiti ekološki prihvatljiviji gas

Vujović je istakla da će resorno ministarstvo podržati ovaj projekat sa 80 miliona dinara.

- Кad se završe svi radovi uključujući i toplovod, stvoriće se uslovi da se na gradsku toplanu priključe i „Zavod za javno zdravlje“, “Nacionalna služba za zapošljavanje“ i „Istorijski arhiv“, ali i manji objekti u blizini. Očekujem da će već u sledećoj grejnoj sezoni, građani Valjeva disati osetno čistiji vazduh – rekla je ona.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Ministarstvo će, dodala je, podržati i projekte ozelenjavanja u ovom gradu sa četiri miliona dinara.

- Odvojili smo značajna sredstva za smenjenje aerozagađenja širom Srbije, koja smo lokalnim samoupravama stavili na raspolaganje kroz konkurse. Želim da pohvalim gradonačelnika Gojkovića i njegov tim, koji su jednakom brzo reagovali i pripremili dobre projekte, na osnovu kojih smo Valjevu odobrili ukupno 84 miliona dinara. Ono što je naš zahtev ka svima koji su dobili sredstva, jeste da završe radove do sledeće grejne sezone - rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Ministarka je istakla da je u planu i duguročno rešavanje problema otpada u Valjevu i u celom regionu, što će se realizovati izgradnjom regionalnog centra za upravljanje otpadom Кolubara-Кalenić, projektom vrednim 26 miliona evra.

- Planirano je da regionalni centar tretira otpad iz 11 lokalnih samouprava, a postoji mogućnost da se priključi još njih četiri. Tako rešavamo problem upravljanja otpadom za region u kojem živi više od pola miliona stanovnika. A sav otpad će biti tretiran po evropskim standardima. Mislim da građani Valjeva treba da budu zadovoljni, jer su pred nama veliki i važni ekološki projekti za ovaj kraj – poručila je Vujović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija