• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2021

17:51

ĐILASE, ZNAMO DA USPEH BOLI, ALI GRAĐANI NE ZABORAVLJAJU DA SI IH DOVEO NA IVICU BEDE! Mali oduvao lidera SSP!

Politika

ĐILASE, ZNAMO DA USPEH BOLI, ALI GRAĐANI NE ZABORAVLJAJU DA SI IH DOVEO NA IVICU BEDE! Mali oduvao lidera SSP!

Podeli vest

Obećanja lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da će povećati plate lekarima samo su pokušaj da pridobije što više glasova, a pošto ga boli ekonomski uspeh Srbije, prinuđen je da pravi fantomske planove, izjavio je ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva SNS Siniša Mali

- O njegovom lažnom altruizmu govori činjenica da su medicinski radnici dok je bio na vlasti živeli kao građani drugog reda. Građani treba da znaju da je plata medicinske sestre u njegovo vreme bila nešto veća od 30.000 dinara, dok je sada više nego duplo veća. Samo u poslednjih godinu dana dva puta je povećana plata medicinskim radnicima, a data je i dodatna novčana pomoć od 10.000 dinara - naveo je Mali.

Prema njegovim rečima, Ðilas očigledno shvata da je ekonomska politika koju vodi Srbija danas veoma uspešna, pa ne može da sakrije ljubomoru.

- Taj uspeh ga boli, pa brže bolje pravi fantomske planove, s nadom da će ponovo biti u prilici da krade teško zarađeni novac svih građana - naveo je Mali.

On je napomenuo da Ðilasov takozvani "Plan za dan posle" može građanima samo da zadaje glavobolju, imajući u vidu, njegovu, ne tako slavnu prošlost.

- Građani ne zaboravljaju kako ih je doveo na ivicu bede. Ne zaboravljaju kako je ozbiljno punio svoje džepove, gradeći lažne replike Terazija, oduzimajući od dece Pionirski grad, ili koliko je prihodovao zahvaljujući malverzacijama prilikom gradnje Mosta na Adi. Ukratko, samo dug koji je ostavio u Beogradu bio je 1,2 milijarde evra - naveo je Mali.

Osvrnuo se i na Ðilasove, kako je naveo, lagarije po pitanju izgradnje zdravstvenih centara.

- Planom Srbija 2025. predviđena je i rekonstrukcija, ali i izgradnja značajnih medicinskih kapaciteta širom Srbije, i to ne samo kliničkih centara, već i domova zdravlja. Ali, ono što je nesporno, za vreme pandemije država Srbija je uspela da za samo četiri meseca izgradi dve kovid bolnice, zatim da nabavi vakcine čak četiri različita proizvođača i da po stopi vakcinacije bude među najboljim zemljama u Evropi i svetu - rekao je Mali.

On je ukazao da je zahvaljujući odgovornoj, pravovremenoj politici u našoj zemlji izbegnut crni scenario, a građanima pružena prilika i da se leče, ali i da se vakcinišu, kako bi se stalo na put pandemiji koja je uzdrmala ceo svet.

Mali je Ðilasove izjave ocenio smešnim i konstatovao da njegova politika ponajviše podseća na "šibicarsku".

- Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Milion ovde, milion onde. Malo Mauricijus, malo Hongkong, malo Švajcarska. Obični l?udi posmatrajući mapu sveta gde je on sakrio ukradene pare mogu samo da postanu razroki. Te, za njega ''smešne'' optužbe, možda i ''smešne'' pare, ubrzo će biti istražene. Važno je da državni organi rade svoj posao, ubrzo će se saznati gde je ta šibicarska loptica - rekao je Mali.

Mali je podsetio da je Ðilasova politika državu dovela do ivice bankrota, zbog čega su bile neophodne teške mere fiskalne konsolidacije, ali i godine štednje i domaćinskog pristupa javnim finansijama, što ranije nije bio slučaj. To je, kako je naveo, omogućilo rast plata, penzija, minimalne cene rada, kao i pomoć države, koja je usledila zbog ublažavanja posledica pandemije virusa korona.

Ðilas je ranije, na TV N1, obećavao veće plate u zdravstvu i obrazovanju, kao i bolnice umesto fudbalskog stadiona, tvrdeći da to može da ostvari "za šest meseci po dolasku na vlast".

On je, takođe, najavio da će proširiti krivičnu prijavu, kako je rekao, "sa novim dokazima, sa novim papirima, sa novim besmislicama, lažima i falsifikatima", zbog tvrdnji da poseduje firme i račune na Maurucijusu, u Hongkongu i drugim destinacijama.

Na pitanje zašto da mu građani veruju, Ðilas kaže da je sve što je obećao u životu i uradio - "napravio sam vrtiće, mostove, jesam li napravio nešto u košarki, zato što sam oko sebe imao stručne ljude".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 3 godine

Djilas krenuo u neku vrstu kampanje cim obecava neke visoke plate kao da smo nemacka...

Jana

pre 3 godine

Mi se u prošlost ne vraćamo, mi idemo ka još boljoj budućnosti

Nikola

pre 3 godine

On jedino sebi moze da poveca profit i to je to. Ne znam vise kome Djilas moze da prodaje neku pricu o boljem zivotu.

Ina

pre 3 godine

Djilas za vreme svoje DS vladavine, na celu sa Borisom Tadicem ne samo da je doveo gradjane na ivici bede,vec hiljade gradjana je isterivao s posla u bedu.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija