• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

13.04.2021

08:30

JERMENIJA I AZERBEJDŽAN NA PRAGU NOVOG RATA, ALIJEV POBESNEO ZBOG "ISKANDERA" KOJE NAVODNO IMA JEREVAN, može li Rusija sprečiti krvoproliće?!

Politika

JERMENIJA I AZERBEJDŽAN NA PRAGU NOVOG RATA, ALIJEV POBESNEO ZBOG "ISKANDERA" KOJE NAVODNO IMA JEREVAN, može li Rusija sprečiti krvoproliće?!

Podeli vest

Azerbejdžan čeka odgovor na pitanje, odakle Jermeniji rakete „Iskander-M", koje su ispaljene na grad Šuša u Nagorno Karabahu, izjavio je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev na otvaranju Parka vojnih trofeja u Bakuu

- Odakle vojsci Jermenije rakete 'Iskander'? Nije trebalo da dobiju te rakete. Ovo je jasan dokaz da je Jermenija izvršila ratni zločin i želimo odgovor na to kako je ovo smrtonosno oružje palo u ruke Jermenije. Do sada nismo uspeli da dobijemo odgovor, ali ćemo ga dobiti - rekao je Alijev.

On je dodao da su rakete „Iskander" „korišćene posle oslobađanja Šuši. Imamo dovoljno informacija. Čekamo oficijalno objašnjenje", podvukao je predsednik Azerbejdžana.

Azerbejdžanska agencija za uklanjanje mina (ANAMA) pokazala je 2. aprila delove taktičkih raketnih sistema (OTRK) „Iskander", koje je, kako navodi azerbejdžanska strana, Jermenija koristila protiv Azerbejdžana tokom sukoba u Karabahu u jesen 2020. godine. Predstavnik ANAMA je izjavio, da pronađeni ostaci pripadaju raketi, koja je ispaljena iz raketnog kompleksa „Iskander-M".

(FOTO) NATALIJA, NE DAJ SE, SRBIJA JE UZ TEBE! POKLONSKA PRIKLJUČENA NA INFUZIJU, PRVE FOTKE IZ BOLNICE!

Istog dana je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio, da se rakete „Iskander" nisu koristile tokom eskalacije sukoba u Nagorno Karabahu prošle jeseni.

- Odsustvo njihove primene je potvrđeno. Kremlj nema informaciju odakle su ostaci koje je, navodno, pronašla azerbejdžanska strana - dodao je Peskov.

Krajem septembra 2020. godine u Nagorno-Karabahu su nastavljena borbena dejstva koja su bila nastavak dugotrajnog sukoba u kojem je bilo žrtava među civilnim stanovništvom. Strane su nekoliko puta pokušavale da zaključe primirje, ali je na kraju uspešan bio tripartitni sporazum postignut u noći 10. novembra.

SRBIJO, SADA SI NA KONJU, STVARA SE NOVI BALKANSKI POREDAK! Kina držala predavanje i o našem regionu, Ameri hvatali beleške! ŠOKANTNE SCENE U SRED AMERIKE!

Uz posredovanje Moskve, Azerbejdžan i Jermenija su se dogovorili da u potpunosti prekinu vatru i razmene zarobljenike i tela poginulih. Jerevan je takođe predao Bakuu Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski rejon. Osim toga, u regionu su stacionirani ruski mirovnjaci.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija