• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2021

10:09

AMBASADOR IZRAELA! Priznali smo Kosovo pod pritiskom SAD!

Politika

AMBASADOR IZRAELA! Priznali smo Kosovo pod pritiskom SAD!

Podeli vest

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan rekao je da je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Amerike

- Odluka Izraela da prizna nezavisnost Kosova je doneta pod američkim pritiskom, inače nemojmo zaboraviti da je to urađeno u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom, a ne sa nama. Ne pokušavam da se krijem iza toga, tu odluku je doneo Izrael posle mnogo godina kada nismo priznali Kosova. To je protiv naših interesa u Srbiji - rekao je on za tv Prva.

On je tako odgovorio na pitanje novinara, a povodom sukoba u Gazi i objašnjenja da Izreal brani svoju teritoriju - da li bi onda Izrael povukao odluku o priznanjju nezavisnosti Kosova, i dodao da ne želi da napravi bilo kakav prostor za optimizam za publiku u Srbiji.

- Ja to u ovom trenutku ne vidim tu mogućnost. Sporazum je postignut, Izrael je prizano Kosovo, a Kosovo će premisetiti ambasadu u Jerusalim. Ne vidim da će povući prznanje Kosova sve dok su obe strane to prihvatie u sporazumu - kazao je on.

Odgovarajućoi na pitanje zašto se poziva na Sporazum kada srpski zvaničnici to demantuju ambasador kaže da nije video papir.

- Zašto bih ja video taj dokumen, to nije moj sporazum, Srbija je potpisala taj dokument. Nisam video nikakav demanti od Srbije i Amerike. Srbija nikada nije demantovala da je stavila potpis. Nisam video da je bilo ko u Srbiji rekao da nisu potpisali sporazum, dokument postoji koliko ja znam - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 2 godine

I, kako tumačiš ambasaore postupak Izraeja ! Kako VELIKI BRAT naredi - nema pogovora . To se kad nas na Balkanu naziva : poltron, dakavac, a u mom selu guzo.......č . Razmisli sa li sam u pravu !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija