• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2021

22:49

KOGA OVAJ ZA*EBAVA?! Krivokapić došao među vladike da bira mitropolita!

Politika

KOGA OVAJ ZA*EBAVA?! Krivokapić došao među vladike da bira mitropolita!

Podeli vest

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sleteo je večeras u Beograd gde je došao, kako je sam rekao, da predloži da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije postane novi mitropolit crnogorsko-primorski

Ovakav skandalozan potez, da se jedan političar, premijer države, meša u unutrašnja pitanja crkve, nije zabeležen.

Krivokapić verovatno smatra da on zna bolje od Sabora Srpske pravoslavne crkve ko bi bio najbolji kandidat za ovu crkvenu poziciju.

Zamislite samo šta bi se dogodilo kada bi, recimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili neki drugi visoki državni funkcioner u Srbiji tražio od Sabora SPC i patrijarha da kadrira po crkvi i bira vladike.

Podsećamo, Krivokapić je na svom Tviter profilu potvrdio da je večeras doleteo u Beograd sa ciljem da predloži episkopa Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog, kao i da Temeljni ugovor između SPC i Vlade Crne Gore bude potpisan 30. oktobra.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
master

pre 2 godine

Jadna CG sa ovakvima, nezna dali ide ili dolazi, ali zato zna da nece Srbe u vladi i da bude protiv svega sto je Srpsko, to zna.

Predragm

pre 2 godine

Nesmotren potez. Mogao bi da izgubi glavu u Srbiji.

aleks

pre 2 godine

Sta je ovde pogresno pa cela Njegoseva Crna Gora hoce Vladiku Joanikija dokazenog cuvara srpskih svetinja u Crnoj Gori, jer morate da u sve mesate politiku i sirite mrznju medju pravoslavnom bracom. Sram vas bilo.

Sparta

pre 2 godine

Вучићевићу јебемо ти мајку, поздрав из Црне Горе пашче вучићево.

PREDRAG

pre 2 godine

Раније док је постојала Српска Православна Црква, патријархе и владике је бирао народ! Ти си довољно мајмун да за ово не знаш јер не припадаш цркви.

Boris

pre 2 godine

Tako je naredjeno Krivokapicu nista on ne moze CG zele sto vise udaljiti od Srpskog naroda

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija