• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2021

15:13

DAČIĆ SA PALMEROM: Nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD

Politika

DAČIĆ SA PALMEROM: Nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom koji je podvukao da SAD želi da se pronađe kompromisno rešenje za kosovsko pitanje i da ne namerava da vršti pritisak na strane u dijalogu

Na sastanku je razgovarano i o sastancima koje je Mejtu Palmer imao tokom boravka u Prištini i istaknuto da SAD pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

Dačić je rekao da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

- Kao predsednik Narodne skupštine nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD - rekao je Dačić i podvukao važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou.

Na interesovanje Metjua Palmera, razgovarano je i o prioritetima rada Narodne skupštine, a Dačić je istakao snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada.

Informisao je sagovornika o procesu ustavnih reformi koji je u toku. Takođe, obavestio ga je i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, navodi se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BRNABIĆ SA PALMEROM: Beograd će nastaviti da se zalaže za postizanje održivog kompromisa u dijalogu sa Prištinom
Politika

BRNABIĆ SA PALMEROM: Beograd će nastaviti da se zalaže za postizanje održivog kompromisa u dijalogu sa Prištinom

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas, u razgovoru sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara i specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom da je Srbija posvećena nastavku dijaloga sa Prištinom, koja mora da ispuni preuzete obaveze, dok je Palmer naveo da SAD podržavaju dijalog pod okriljem Evropske unije

03.06.2021

14:25

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija