• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2021

15:23

MILOGORCI PONOVO NAPADAJU BOŽOVIĆA, srpski ambasador na udaru crnogorskih nacionalista

Politika

MILOGORCI PONOVO NAPADAJU BOŽOVIĆA, srpski ambasador na udaru crnogorskih nacionalista

Podeli vest

Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori koga je režim Mila Đukanovića proglasio za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori, ponovo se našao na meti crnogorskih nacionalista

Građanska inicijativa "21. maj" pozvala je nadležno državno tužilaštvo da proveri da li u radnjama Božovića ima bića krivičnog dela "lažno predstavljanje", po članu 383 Krivičnog zakonika, ili bilo kojeg drugog krivičnog dela koja se goni po službenoj dužnosti.

Podsećaju da odluka Vlade, koja je Božovića, 28. novembra 2020. godine proglasila "personom non grata" do danas nije menjana, niti je povučena.

- Na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije, rubrika Ambasada u Podgorici, pre tri dana, 4. avgusta objavljen je autorski tekst Božovića koji je potpisao kao "ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori". Njegov autorski tekst, sa tom titulom, preneli su i neki mediji u Crnoj Gori.

- Građanska inicijativa "21. maj" tužilaštvu je dostavila dokaze i predložila saslušanje prijavljenog fizičkog lica Vladimira Božovića, kao i aktulenog ministra vanjskih poslova u Vladi Crne Gore Đorđa Radulovića kao i službenih lica prethodne 41. Vlade Crne Gore, predsednika Vlade Duška Markovića i ministra vanjskih poslova dr Srđana Darmanovića - zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aco

pre 2 godine

Sta drugo ocekivati od prodanih dusa,Bozovic je ime za sve milogorce ,mogu samo da ga mrze i nista vise.

Dejan Anicic

pre 2 godine

Autorski tekst Vladimira Bozovica ih je jako zaboleo jer je istinit a montenegrine istina jako boli,mogu samo da lupetaju u prazno i nista vise.

Vladimir

pre 2 godine

"Грађанска иницијатива" ?!? Никад ми неће бити јасно зашто се даје на важности таквим "организацијама" са објављивањем њихових "акција" .... Бојкот и игнорисање је прави лек за такве ... Амбасадору Божовићу не могу ништа и смешни су овакви покушаји напада на амбасадора и републику Србију

Pera Savic

pre 2 godine

Nista drugo ni ne umeju sem da napadaju casne i postene ljude poput Bozovica,mada mislim da ih istina koja je recena jako boli i zato tolika mrznja i bes prema Bozovicu.

Nenad

pre 2 godine

NAS JEDINI AMBASADOR U CRNOJ GORI,VELIKI COVEK,PATRIOTA,GOSPODIN VLADIMIR BOZOVIC.CUJTE LAZNO PREDSTAVLJANJE.NE ZNAJU VISE STA DA IZMISLE

Belq

pre 2 godine

Doslo vreme da moze da komentarise ko sta hoce ali goapodin Bozovic je institucija za mnoge tako da mogu samo da pricaju .

Dexa

pre 2 godine

Vladimir Bozovic je ambasador Srbije u Crnoj Gori i ta se odluka nece menjati koliko god to nekome u Crnoj Gori smetalo tako ce ostati to je i predsednik Vucic u vise navrata ponovio.

Pera

pre 2 godine

Sta ocekivati od zemlje u kojoj se Miras lazno predstavlja mitropolitom a Milo demokratom i faktorom mira i stabilnosti a Krivokapic zastitnikom srpstva i SPC.Podnosioci svesno gube iz vida da je Bozovic Ambasador Srbije a ne Crne Gore da bi mu ona nesto dala ili uzela.

ĐaVla

pre 2 godine

Србија треба да повуче амбасадора Божовића и пошаље га у Москву тамо би показао пун капацитет јер у Црној Гори ће ова ситуација још трајати ... А милогорцима блокирати имовину коју имају у Србији и наместити их на своје место. Време је за конкретније потезе наше власти

Djordje

pre 2 godine

Kakvo lazno predstavljanje?Bozovic je Ambasador Srbije u Crnoj Gori dok ga Srbija ne opozove,tako je po Beckoj konvenciji clan 9 ,ovi podnosioci se jasno identifikuju sa Djukanovicem i Krivokapicem sto je jako dobro da se zna i vidi .

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija