• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.08.2021

15:18

ĐILAS OPET LAŽE, SPORTISTIMA SVE ISPLAĆENO! U njegovo vreme nacionalne penzije kasnile su i po godinu dana

Tanjug

Politika

ĐILAS OPET LAŽE, SPORTISTIMA SVE ISPLAĆENO! U njegovo vreme nacionalne penzije kasnile su i po godinu dana

Podeli vest

Mediji Dragana Đilasa, po direktivi svog nalogodavca, još jednom objavljuju gnusne laži i tvrde da kasni isplata nacionalnih priznanja za zaslužne sportiste za mesec avgust, objavio je na Instagramu ministar finansija Siniša Mali

Istina je, kao i uvek kada je u pitanju Dragan Đilas, potpuno drugačija. Naime, nacionalna priznanja se isplaćuju u periodu od 10. do 24. u mesecu. Praksa Ministarstva omladine i sporta je da isplate vrši na početku tog perioda, do 15. u mesecu, odnosno u slučaju kada je taj datum za vreme vikenda, prvog sledećeg radnog dana. Dakle, nema reči o bilo kakvom kašnjenju, a sve uplaćujemo u dan i u dinar - napisao je ministar i dodao:

- Zašto Đilasovi mediji ne pišu o tome da su za vreme vlasti njihovog vlasnika nacionalne penzije kasnile i po godinu dana? Ako već pominju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, neka kažu i nešto o tome da od njegovog dolaska na vlast nacionalne penzije nijednog meseca nisu kasnile. Sve se isplaćuje na vreme i to svaki dobitnik nacionalnih priznanja može da potvrdi.

- Osim toga, iznos nacionalnih priznanja raste iz godine u godinu, jer se obračunava na osnovu prosečne zarade, a ona u kontinuitetu raste upravo od 2012. godine. Tako je, na primer, iznos sredstava koje prima osvajač olimpijske zlatne medalje danas 198 hiljada dinara, a nekad je iznosio 131 hiljadu dinara. Dakle, danas zaslužni sportisti primaju mnogo više novca, koji im stiže redovno svakog meseca - izjavio je on.

- Takođe, svim dobitnicima olimpijskih medalja povećali smo iznose novčanih nagrada i apsolutno sve smo isplatili samo nekoliko dana nakon završetka Olimpijskih igara, rekao je Mali.

- I na to su sportisti u vreme Dragana Đilisa čekali i po dve godine. Ponosni smo na naše sportiste, želimo da ih podstičemo da postižu sve bolje rezultate, i tužno je što ih opozicija koristi za sakupljanje jeftinih političkih poena. Sve više novca ćemo ulagati u sport, baš kao što ulažemo i u javne investicije i bolji kvalitet života građana - naveo je Siniša Mali.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marica

pre 2 godine

Tadasnji sportisti su se naveliko zalili, ali u to vreme niko o tome nije smeo da pise.

Ivana

pre 2 godine

Siniša mlai je u pravu ni radnicima nisu isplaćivali plate. Sramota koliko su uništili Srbiju i njene građane. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Rade

pre 2 godine

Đilas zaista nema granice u lažima i ništa šta kaže ne treba da mu se veruje

Vidosava

pre 2 godine

Đilas svojim glupsotima pokazuje da ništa šta kaže ne treba da mu se veruje jer je teški prevarant

Vlada

pre 2 godine

Đilas lopina i prevarant koji svakodnevno pokazuje svoje podle namere

Petar

pre 2 godine

Pa oni nisu navikli da se ljudima daju pare, vec samo da se krade od tih istih ljudi.

Pufka0707

pre 2 godine

Djilas je postao, patoloski, lazov i to je neminovno

Zvezdica 0707

pre 2 godine

Djilas ne moze da zamisli dan da mu, prodje a da nesto ne slaze

Pufka0707

pre 2 godine

Djilas tacno, kad jedan dan ne bi slagao nesto on bi se razboleo

nesko09

pre 2 godine

Koje je to njegovo vreme?Penzije su kasnile od vremena vlasti SPS,JUL iSRS.To je bilo vreme kada je vas sef bijo u vladi kao ministar informisanja.Zasto obmanjujete javnost?U vreme vladavine tkz demokrata je vracen dug penzionerima i dug deviznim stedisama,cak i onima koji su stedeli kod privatnih banaka.Sramota cime se bavite,nismo svi zaboravni da ne kazem glupi jer vi tako gledate na narod.OLOS.

Sofija

pre 2 godine

Pa to je Đilas, on sem iznošenja laži drugo i ne zna da radi.

Milojka

pre 2 godine

Јадан тај Ђилас. Хоће јефтине политичке поене.

Anja

pre 2 godine

Toga se sve starije generacije secaju, uzasno vreme je bilo!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo napadač Juventusa.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija