• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.08.2021

22:24

Zahvaljujući Vučiću, Gojku Raičeviću spasen život! Veliko srce predsednika Srbije! Video

Tanjug

Politika

Zahvaljujući Vučiću, Gojku Raičeviću spasen život! Veliko srce predsednika Srbije! Video

Podeli vest

Istoričar Aleksandar Raković rekao je jutros u emisiji na TV Happy da je zdravstveno stanje Gojka Raičevića, osnivača portala IN4S koji se od koronavirusa leči u Beogradu, sve bolje, da svi parametri pokazuju da je na dobrom putu ozdravljenja i da se očekuje da Raičević ovih dana bude pušten na kućno lečenje

 

Raković je istakao da je Raičević zanemarivao svoje zdravstveno stanje od kraja jula meseca, misleći da je u pitanju obična prehlada, a da mu je, kada je primljen u bolnicu u Podgorici, stanje već bilo loše. 

Kako mu se stanje pogoršalo, njegova supruga Snežana je 10. avgusta pozvala Beograd, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u roku od samo 20 minuta poslao avion Vlade Republike Srbije koji je iz Podgorice Gojka Raičevića prebacio u Beogradf na lečenje. 

Takođe, predsednik Vučić je zamolio osoblje kovid bolnice u Batajnici da ga informišu o zdravstvenom stanju raičevića na svakih pola sata.

Gojko Raičević je učinio mnogo za srpski narod. Njegov portal bio je dugo glavni nosilac ideje jedinstvenog srpstva u Crnoj Gori, ali i u Srbiji. Raičević je pritom, preko svoje televizijske emisije „Srpski sv(ij)et“ dao vrlo važan medijski okvir trouglu srpskog sveta Beograd-Banjaluka-Podgorica.

Raković je na kraju istakao da će Raičević biti na kućnom lečenju u Beogradu.

 

Gest predsednika Vučića dokaz je da Srbija danas brine o svojim najboljim sinovima, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Ideja predsednika Vučića da Srbija mora da vodi računa o svakom Srbinu, ma gde on živeo, nije otrcana fraza, već nešto čemu svedočimo u svakodnevnom životu. Gojko je dao nemerljiv doprinos za očuvanje srpske nacionalne svesti u Crnoj Gori i rušenje režima Mila Đukanovića, ali i za plasiranje u javnost ideje Srpskog sveta oko koje se danas okuplja sve veći broj Srba – napominje Đurđev.

Srbija je država i Srba u Crnoj Gori, a Gojko je nešto najbolje što je Crna Gora iznedrila u proteklih nekoliko decenija. To što je predsednik Srbije poslao po njega avion nije samo humani gest, već i veliko priznanje za njegovu borbu, za njegovu nepokolebljivost i nepotkupljivost.

Foto: Informer

- To je ujedno i simbolična poruka svim Srbima u Crnoj Gori da će Srbija biti uvek tu za njih, kao što je uvek i bila – istakao je predsednik Srpske lige.

- Nadam se da će Gojko biti zdravstveno spreman da sa nama, njegovim saborcima i braćom, prisustvuje ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Joanikija na Cetinju 4. septembra. Zaslužio je to najviše od svih nas – zaključio je Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kentaur

pre 2 godine

Cekaj... Sta lupate... A gde su tu doktori, medicinske sestre... Alo, ljudi... Sta je sa vama?

Sjatiboze

pre 2 godine

Vucic je duh Koji Hoda po vodi I isceluje bolesne, pretvara vodu u vino... Jednom reciju buduci svetac ciji lik cemo da gledamo na ikonama

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija