• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

29.08.2021

11:01

Gradonačelnik Bakić: Međunarodna književna kolonija u Bačkom Dušanovu dostojna svetskih metropola

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić: Međunarodna književna kolonija u Bačkom Dušanovu dostojna svetskih metropola

Podeli vest

Završno književno i slikarsko veče trećeg izdanja Međunarodne književne kolonije održano je večeras u restoranu "Krupara" u Bačkom Dušanovu. U ime grada Subotice učesnike iz Srbije i inostranstva, domaćine i sve prisutne ljubitelje lepe reči, muzike i likovne umetnosti pozdravio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

 On je tom prilikom istakao da se ovaj izuzetni kulturni događaj dostojan svetskih metropola zahvaljujući aktivnim i kreativnim stanovnicima ovog mesta, u prvom redu porodice Anđelić,  održava upravo u Bačkom Dušanovu.

„Pored književnog događaja prisutno je i likovno stvaralaštvo koje upotpunjuje umetnički mozaik ove manifestacije. Koliko je ovo značajno pokazuje i podrška Ministarstva kulture i informisanja koje je prepoznalo ovaj događaj kao nacionalno važan i to govori o kvalitetu ove kolonije”, rekao je Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Pošto je ovo završne veče, dodao je Stevan Bakić, nadam se da su se svi naši gosti lepo proveli u Subotici da da će nam ponovo doći i svakako poneti lepe uspomene odavde i preporučiti naš grad svojim prijateljima i kolegama.

Vlasnik „Krupare“ dr Luka Anđelić kratko je podsetio na početke održavanja književnih večeri u ovom objektu.

Foto: Strahinja Babović

„Kada se pre 11 godina rodila ideja o književnim večerima  krenule  su prve kolonije mladih, pa ozbiljnih i afirmisanih umetnika, a tome su ceo doprinos dale Ksenija Kovačević i nakon nje Biljana Milenković, akademski slikari koji su ostavili iza sebe ceo fundus bogatstva bilo u pisanoj reči, filmovima ili pričama koje prepričavamo. Nikada nikoga nisam nametao, imali su autonomni stav prema umetnicima koji ovde dolaze. To je tradicija koja će se nastaviti“, rekao je Anđelić.
Za muzički deo večeri bili su zaduženi Arpad Bakoš i Miroslav Jovančić. Učesnici kolonije koja se od 25. avgusta održava u „Krupari“ su Sibelan Forester (SAD), Ljubinka Perinac Stankov (Rumunija), Atila Sabo Paloc (Mađarska), Franja Petrinović (Novi Sad) i Nenad Milošević (Beograd), dok su urednici i koordinatori Dejan Simonović (Beograd) i Đorđe Kuburić (Subotica).




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)
Live TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)

Upravo je završen miting u Nišu. Čini se da opozicija pokušava da zbuni birače ne bi li ti birači doneli pogrešnu odluku. Tema Informer specijala bili su izbori 2. juna. Na ovu temu govorili su Biljana Pantić Pilja, član Predstavništva SNS-a, prof. dr Stevica Deđanski, analitičar, Miljan Jovićević, analitičar, Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik SNS-a.

30.05.2024

19:56

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)
Live TV

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)

Rezolucija o takozvanom genocidu u Srebrenici kao i izbori 2. juna i dalje su najaktuelnije teme. Situacija na KiM takođe ima nacionalni značaj. Na sve ove teme u "Info danu" govorili su bivši premijer Srbije Nikola Šainović, glavni urednik RT Balkan Nikola Vrzić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program uključio se i Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje koji je govorio o tome šta je učinjeno u ovoj opštini u poslednje četiri godine, ali i koji su planovi za naredne četiri.

30.05.2024

16:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija