• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.09.2021

19:42

KOME SMETA SRPSKA ZASTAVA? Skandal u Prištini zbog predloga Beograda!

Politika

KOME SMETA SRPSKA ZASTAVA? Skandal u Prištini zbog predloga Beograda!

Podeli vest

Šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, Bljerim Velja, optužio je šefa srpske diplomatije Nikolu Selakovića da ponavlja "hegemonistički san režima u Beogradu". Na ovu izjavu oglasilo se i srpsko ministarstvo spoljnih poslova

Velja je te tvrdnje izneo na Tviteru, reagujući na poziv Selakovića da Srbi iz svih krajeva 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istaknu srpsku trobojku.

- Ministar Selaković ponavlja hegemonistički san režima u Beogradu koji je odlučno poražen u ratovima 1990-ih godina u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu. SAD, EU i NATO su okončali ovu opasnu i destabilizujuću ideju - tvrdi Velja.

Reagovanje iz MSP

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović nazvao je licemernim reagovanje šefa kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani Bljerima Velje na poziv šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića da Srbi 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istaknu srpsku trobojku.

Starović je na Tviteru poručio Belji da je uskraćivanje prava srpskom narodu da slavi svoju zastavu u suštini rasističko.

- Posebno kada dolazi od ljudi koji zvanično slave Dan zastave susedne Albanije. Licemerje u svom najboljem izdanju - naveo je Starović na Tviteru.


Selaković je ranije danas najavio da će 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, biti obeležen nizom manifestacija, a da će centralna biti održana na Savskom trgu u Beogradu, pored spomenika Stefanu Nemanji.

Predviđeno je da se tada obrate predsednik Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i patrijarh Porfirije.

- Glavni cilj u pokušaju da utemeljimo ovaj praznik jeste da motivišemo sve naše građane gde god živeli, Srbe iz svih krajeva, da tog dana tamo gde žive, na kuću ili zgradu, istaknu našu trobojku, zastavu koja je jedna od simbola Srba gde god živeli - rekao je Selaković za TV Hepi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

ajde sda im jebemo mater vec jednom za sva vremena jednom sam bio ocu opet da idem pa da zavrsimo to poglavlje . sa njima nema pregovora ovo je vise smesno

Ja

pre 2 godine

Manite se Pristine, reagujte u Novom Pazaru gospodine Selakovicu, onakvo ponizenje nije dozivljeno nikada.

Zagor

pre 2 godine

Zašto srbijancima smeta himna Bošnjaka u Bošnjačkom gradu???

Zagor

pre 2 godine

smeta svima u svijetu....simboliše bolestan narid,ratne zločin,eetnčko čišćenje ,genocid u Srebrenici,pokolje na Kosovu HRV.......Pitanje bi bilo na mjestu...KOME NE SMETA SRBIJANSKA ZASTAVA

KiM

pre 2 godine

Znači oni iz Srbije pozvali Srbe u Republici Kosovo da dignu srpske zastve? Treba svima koji to urade da ruke iseku i.

TIŠINA

pre 2 godine

Zagreb je preoteo Beogradu dolazak giganta Amazona koji u Zagrebu otvorio centar za ovaj deo Evrope i već zapošljava ljude, a priča se da i još veći gigant Alibaba dolazi u Zadar iako borba još traje, a srpski mediji ćute!

Marcco

pre 2 godine

Sanjali i oni nezavisno Kosovo, pa 40 godina nakon 2. svetskog rata, stadoše naši saveznici na stranu Sila osovina i anuliraše milione žrtava tog rata u regionu SFRJ. Danas se stvari odvijaju mnogo beže, mislim da danas neće da čekaju 40/50 godina od devedesetih.

Alen

pre 2 godine

Da li to znači da i drugi narodi mogu isticati zastave svoje države u Srbiji po istom osnovu ... pozdrav

Čast

pre 2 godine

Kao što se Savezna Republika Nemačka nikad nije odrekla svoje istočne teritorije i nije priznala Demokratsku Republiku Nemačku, već je čekala 45 godina da bi došlo do ujedinjenja i celovite Nemačke tako ni Srbija neće priznati kvazi državu Kosovo . Bog sve vidi. Mi smo takođe strpljivi. .

Boris

pre 2 godine

Zasto treba trositi energiju u prepucavanju sa arnautima cekati kao sto su i Avganistanci cekali i onda proterati arnaute sa Svete Srpske zemlje

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija