• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2021

18:50

UHAPSITI ČANKA I ZABRANITI MU ULAZAK U CRNU GORU! Dačić oštro reagovao na potez lidera LSV!

Tanjug

Politika

UHAPSITI ČANKA I ZABRANITI MU ULAZAK U CRNU GORU! Dačić oštro reagovao na potez lidera LSV!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi predložio hapšenje predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodina Nenada Čanka, koji je, kako je naveo, otišao u Crnu Goru da podstice nemire

Dačić je za TV Pink rekao i da Čanku treba zabraniti ulazak u Crnu Goru.

- On je stranac koji je otišao tamo da podstiče nemire - rekao je Dačić.

Kako je naveo, Čanak je otišao u Crnu Goru da podbunjuje i ruši ustavni poredak Crne Gore.

- To je njegov pokušaj da se profiliše pred izbore - ocenio je predsednik Skupštine Srbije.

Komentarišući dešavanja u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, Dačić je rekao da je malo događaja u crnogorskoj istoriji koji su ostali upamćeni po nekom nečoveštvu jer se, kako je naglasio, Crna Gora diči čojstvom i junaštvom.

- Ovakvi dogadaji su retkost. Ustoličenje mitropolita je vekovima bilo na tom mestu. Tu su stolovale sve crnogorske vladike i mitropolite. Jaonikije kao ni Amfiohije nisu sveštenici SPC koji su došli iz nekih drugih krajeva, gde žive Srbi. To je crkva građana Crne Gore - rekao je Dačić.

On je ocenio da ovi događaji imaju malo veze sa religijom, a više sa unutrašnjim političkim zbivanjima.

Dačić je rekao i da se predsednik Crne Gore Milo Ðukanović sada koristi metodama koje kritikovao kada je došao na vlast.

U tom kontekstu podsetio je da je Ðukanović na vlast došao sa prosrpskom retorikom i da je tada govorio da je ponosan na srpsko poreklo i crnogorsko državljanstvo.

Sada, kako je naveo, aktuelne događaje upotrebljava za svoju politiku, plašeći narod od navodne opasnosti koja dolazi od SPC i srpskog naroda, što dovodi do destabilizacije.

Dačić je ocenio da je SPC pokazala nepokolebljivost u veri i odlučnost da ustoličenje bude na Cetinju.

- Ona bi pogazila svoje principe da nije bilo tu - rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je sve što se dogodilo "nešto čime se Crna Gora neće ponositi, već čime će se stideti".

Prenoseći utiske o situaciji na Cetinju, gde je održano ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, Čanak je krivicu za sukobe u tom gradu prebacio na policiju, tvrdeći da demonstranti nisu pribelgli sili.

- Od ulice do ulice je bačen suzavac. Policija je upotrebila oružje, korišćeni su gumeni meci, jednom čoveku je izgorelo lice. To je trenutna situacija - kazao je ranije Čanak, koji je boravio na Cetinju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 2 godine

E moj Dačiću, pre bi Vučić tebe uhapsio, nego Čanka. Zašto je to tako? Jednostavno, dogovor sa Merkelovom iz 2014 ... mi tebi investicije, a ti se nigde ne mešaj. Da nije tako, pa zar bi bilo moguće da Nemci ulažu u Srbiju 10 puta više nego u Hrvatsku. Neko će reći...pa vole nas Nemci. Čanak bi odgovorio: Ta nemojte kaz'ti.

Zaharova

pre 2 godine

Pa ko da ga uhapsi Djilas i Šolak,ti si na vlasti zaboraovio si od silnog pevanja i lumpovanja

ZAvram

pre 2 godine

Председник НС Ивица Дачић је апсолутно у праву! Чан-цина треба ухапсити и судити му. Све док му надлежни гледају кроз прсте, вероватно зазиру од Брисела и "еуропске породице", он ће све већом жестином да ради на растакању Србије, против интереса грађана, а за свој сопствени џеп и задовољење личног садизма, који му се чита из сваке изговорене речи. Баг.у у букагије!

Gordana

pre 2 godine

Zabraniti tv kućama da ovog dovode u emisije. Načisto ga skloniti iz javnosti. Strani plaćenik.

dera

pre 2 godine

Kako se to zove u medicini kada neko ima potrebu gde god se nadje da prdi iznad guzice ? Tom smradovu treba oduzeti drzavljanstvo Srbije i eto nam jedne bruke manje .

Rade R

pre 2 godine

Ne zna se ko je veće govno, Milo ili Čanak, isti su! Neljudi svakako! Čanka bi trebao Marić, kad ga poziva u emisije da gostuje, da pita samo jedno pitanje, ko ga finansira da da bude prijatelj sa neprijateljima Srbije? Volina jedna ravničarska, samo zna da se napase i onda napije! GOVEDO!

Vlada

pre 2 godine

A što ga puštati i u Srbiji.Oduzeti mu državljanstvo i proterati iz Srbije,i njega i Čedu, Kandićku,Biserko...Zna se kako se postupa sa izdajnicima.Šta država čeka.

MrKamenjarac

pre 2 godine

...nek ostane tamo gde je otisao...zabraniti krmku ulazak u Srbiju...

Zagor

pre 2 godine

Bolje da skratiš rukave od sakoa,ne vide ti se debeli prstići,nego što bi da odredjuješ šta da se radi u susjednoj državi! Ne moraš baš uvijek da ispadaš klovn!

Vlastimir

pre 2 godine

Nenad Čanak je odavno trebao da bude uhapšen, ne u Crnoj Gori, već u Srbiji!... Konstantno podriva nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, a godinama ga "štiti" tzv. poslanički imunitet stranke koja postoji samo "na papiru" i u glavama vojvodjanskih autonomaša...!? Kao srpski profesor u Madjarskoj (i potomak jednog od najhrabrijih srpskih dobrovoljaca na krvavom Solunskom frontu, Ličkog Srbina, čije ime je i na Spomeniku solunskim dobrovoljcima u LIparu, u Srbiji - koji je otkriven 28. avgusta ove godine!) - stidim se Čanka!!!... Da je ovakav izdajnički gest uradio kao političar madjarske nacije, na madjarskoj manifestaciji u regionu, Parlament te države bi mu, što Ustav omogućuje - odmah izglasao oduzimanje poslaničkog imuniteta i podneo krivičnu prijavu protiv njega Vrhovnom sudu Madjarske. Postupak bi bio okončan za 30 dana. Kazne za ovakve antidržavne istupe protiv sopstvene zemlje i naroda, i to još u drugih državama su od 10 do 15 godina (zavisno od težine izdaje, i broja ranijih diverzionih ekscesa protiv države i nacije!!!). I Republika Srbija konačno mora da u Ustav unese i pomenute Zakone!

Hanibal

pre 2 godine

Dacicu postajes grobar SPS, jer sa politikom koju vodis izbrisaces Partiju sa politicke scene koja je ogrezla u veliku korupciju, prodao si dusu djavolu.

NEBOJŠA

pre 2 godine

ДАЧИЋУ том истом чанку ти си ЛИЧНО,дао птврду да није сепаратиста !?!?!?сад би да га хапсе друге државе ЈЕР ВИ У СРБИЈИ НЕМАТЕ М..А ДА ГА УХАПСИТЕ И ОСУДИТЕ .СРАМ ВАС БИЛО

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija