• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2021

12:30

Pripadnici ROSU blokiraju glavni put! Srbi sa Kosova i Metohije su u strahu od novog nasilja!

Politika

Pripadnici ROSU blokiraju glavni put! Srbi sa Kosova i Metohije su u strahu od novog nasilja!

Podeli vest

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, francuski humanitarac Arno Gujon izjavio je danas da su Srbi sa severa Kosova izuzetno uznemireni i u strahu od novog nasilja nakon dolaska specijalnih jedinica Rosu na prelaze Jarninje i Brnjak

- Oklopna vozila prištinskih specijalnih jedinica Rosu su stigla jutros na sever Kosova i Metohije i blokiraju glavni put. Srbi su izuzetno uznemireni i u strahu od novog nasilja - napisao je Gujon na Tviteru.



On je naveo je da će pratiti situaciju i da će u realnom vremenu objavljivati informacije i na franucuskom jeziku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Solo

pre 2 godine

Kako su albanci dosli i okupirali Jarninje i Brnjak pokazujuci se sa novim igrackama donacijom od njihovih prijatelja Amera tako ce brzo i da napuste kad mi posaljemo vojsku ka njima. To je samo test nasih odbrabenih snaga da se vidi dokle cemo da idemo sa tim nacinom okupiranja pod oruzijem..Mozda je vreme i da im se pokazu zubi jer to je jedini nacind da Ameri shvate da se mi nesalimo. Nazalost voleo bi da vidim nase vajne generale da govore o situaciji na tim punktovima tome a ne Vucica.Zar mi placamo Generale i razne Ministre za bezbednost koji imaju zadatak da iznose pred javnost kriticne situacije po zemlju kao sa albancima sad a mi te ljude nikako da cujemo i da vidimo...Ovo nije strateski uradjeno dobro jer ljudi koji su obavezni da rade na sigurnosti zemlje Srbije nisu u prvom planu i narod uopste nezna ko su nasi Generali i Ministri za bezbednost zemlje a lepo ih izdrzavamo i negujemo da se nepojavljuju na TV i Medijama. Situacije svakim danom postaju sve vise ozbiljnije i kriticnije po nas narod koji se napada sa svih strana od tih bivsih republika opijeni mrznjom i ljubomorom nad nasim narodom koji ce jednog dana voleli to oni ili ne biti opet na vrhu svojih uspeha ...

Žaneta

pre 2 godine

Dobro je što će uskoro biti održana sednica saveta nacionalne bezbednosti. Tako da očekujem da će se pitanje trenutno ugrožene bezbednosti Srba na Kosovu rešavati i da se neće dozvoliti da se tako nešto ponovo dogodi. Bezbednost je najbitnija i ne sme biti ugrožena ni u kom kontekstu.

Darko

pre 2 godine

Pa ko ne bi bio u strahu i panici kad se samo iživljavaju nad njima?!

Petar

pre 2 godine

Ovo je stvarno sramota šta rade Srbima na Kosovu i Metohiji.

Ica

pre 2 godine

Vam svake pameti je šta Priština radi! Kako ih bre više nije sramota da maltretiranju tako srpski narod?

Milos

pre 2 godine

Kao da je ratna zona, cemu ova borbena vozila na svakih 50 metara, zasto se ovom vidu nasilja prikljucio i KFOR sa svojim helikopterima???

Sara

pre 2 godine

Predsednik vredno radi na smirivanje sukoba koji su se desili na KiM.

Tatjana

pre 2 godine

Situacija na KiM je veoma teska i ovo je najgori dan za nas narod.Srbi na KiM treba da zive u miru a ne u strahu, verujem da ce predsednik Vucic uciniti sve da zastiti nas narod.

Darko

pre 2 godine

Nećemo da dozvolimo da nam se ponovo desi isto, da naš narod bude proteran!

Ana

pre 2 godine

Srbija je uz svoj narod na KiM, nije nama u genima da se plašimo ničega pa ni Albanaca!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15