• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novi list.hr

22.09.2021

16:05

HRVATSKI DIVLJACI! Izbušili gumu penzionerki samo zato što je imala BG tablice!

Politika

HRVATSKI DIVLJACI! Izbušili gumu penzionerki samo zato što je imala BG tablice!

Podeli vest

Profesorki u penziji Maji Danon koja je međunarodnu karijeru izgradila u Njujorku i Beogradu, a koja ima stan u Baškoj nožem je probušena guma automobila u dva navrata, objavio je hrvatski Novi list

Ovo je još jedan u nizu napada u Hrvatskoj na osobe koje imaju beogradske tablice.

Ružan i nemili događaj iz Baške, divljaštvo i nacionalizam pokvarili su odmor i profesorki u penziji. Gnusan čin ponovio se dva puta u roku od pet dana. Sve to samo zbog dva slova "BG".

Profesorka je odmah odvezla automobil kod vulkanizera koji je konstatovao da je rupa nastala tako što ju je neko nožem izbušio. 

– Bašku oduvijek osećam kao svoj drugi dom, mesto u kojem sam se osećala kao kod svoje kuće, jednako kao i moj otac Oskar Danon koji je to krčko mesto voleo toliko da je, i vlastite memoare, zabeležene u knjizi »Ritmovi nemira«, započeo upravo fotografijom i tekstom o Baški - rekla je Danon.

Ona je odmah o ovom događaju obavestila upravu parkinga, ali i policiju. 

Njena rođaka, novinarka i urednica u penziji Svjetlana Hribar kaže da, ako je razlog bušenja guma na automobilu uistinu bila beogradska registarska tablica, Baška kao turistička destinacija ima problem.

Šta reći, osim da Hrvatska nije, a kako stvari stoje verovatno i neće nikada biti bezbedna za Srbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograd

pre 2 godine

Ova gospođa treba da se obrati ambasadi Izraela za pomoć, inače ova porodica je bila na strani Hrvatske u ratu 1991.

PETAR

pre 2 godine

I SADA TREBA SRBIJA TA TRCI U EVROPU GDE SU OVI VASPITANI USTASKI ZLOTVORI,E HVALA EVROPO NAMA KULTURNIM SRBIMA NIJE POTREBNO TO TAKVO VASPITANO DRUSTVO GDE IM SMETA DVA SRPSKA SLOVA ,,BG,, A VAMA SRETNO I DUGOVECNO SA OVIM NEVASPITANIM EVROPSKIM VARVARIMA

U zatvoru državljanin Srbije uhapšen sa 16 kg marihuane
Balkan

U zatvoru državljanin Srbije uhapšen sa 16 kg marihuane

Sudija istrage zagrebackog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 29-godišnjem srpskom državljaninu koji je u nedelju preko graničnog prelaza Hrvatske sa Slovenijom pokušao da prokrijumčari veću količinu narkotika u automobilu sa duplim dnom

21.09.2021

20:02

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija