• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.09.2021

14:06

Danima svi iz međunarodne zajednice gromoglasno ćute, a kad vide srpske avione svi su zabrinuti! Je l to Kurti treba da im odobri da polete?

Beta

Politika

Danima svi iz međunarodne zajednice gromoglasno ćute, a kad vide srpske avione svi su zabrinuti! Je l to Kurti treba da im odobri da polete?

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem telefona sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o situaciji na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem telefona sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija apsolutno ničim, nijednim svojim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

– Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima severa KiM koju sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici gromoglasno ćute – naglasio je predsednik Srbije i dodao:

– Ipak, svi su iznenada zabrinuti kada na teritoriji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione jer valjda ne bi trebalo da postoje ili ne bi smeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri.

Foto: Beta

Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala, uvek će se ponašati odgovorno, ali Srbija i dalje pita kada kreće formiranje ZSO i kada će Kurtijeve oklopne jedinice povući sa severa KiM.

Na kraju, uz zahvalnost Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, predsednik Vučić je postavio pitanje koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila, danas, juče ili bilo kada?

Dvojica sagovornika dogovorili su da ostanu u stalnom kontaktu zbog neophodnosi očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubiša

pre 2 godine

To znači da naši avioni i helikopteri više neće smeti da lete... (Drugim rečima) . A izgovor će biti, "Evo pokazujemo dobru volju"... Kao i uvek.

Baća

pre 2 godine

Ne znam po čemu si to zaključio. Srpski avioni i helikopteri lete nad teritorijom centralne Srbije i tu nema šta NATO da se meša. Kad se povuku albanske formacije sa severa KiM, povući će se i naše snage koje su brana albanskom terorisanju Srba. Uostalom, sve treba da se prebaci na teren SB UN, verovatno su zbog toga ruski ambasador i vojni ataše obišli naše jedinice. Sve ostalo sa EU je, kako naš narod kaže, sviranje....Bilo, jeste i biće. Pa, vidi se.

Ljubiša

pre 2 godine

Baća, ajde, videćeš koliko sutra, da ni jedan avion, ili helikopter neće ni primirisati tamo... Pa sutra u ivo vreme daj komentar.

Ljubiša

pre 2 godine

Drugim rečima, "Srbi, što ste leteli, leteli ste", sad će predsednik da da izjavu, "U znak smanjenja tenzija... bla, bla, bla"...

Mara

pre 2 godine

Cutanje nije resenje, svi cute i niko nema hrabrost da se suprotstavi ili bar kaze istinu, samo Predsednik Srbije pokazuje svoju hrabrost i odanost svom narodu.

Baća

pre 2 godine

Zar nije taj isti Stoltenberg rekao i obećao da bez odobrenja komandanta KFOR -a albanske formacije sa dugun cevima ne mogu da ulaze na sever KiM-a? I šta bi? Da se ne pravimo naivni. NATO je na strani Kurtuja i ne treba da u to sumnjamo. Ovo je opipavanje pulsa Srbije da li će, ako zatreba, vojno intervenisati. Ovoga puta nema povlačenja. Albance treba zaustaviti. Ako neće KFOR, ima ko hoće i mora.

Sasa

pre 2 godine

Poletanje nasih aviona ih zabranjiva, a okupacija severa KiM je normalna stvar?

Dmaric

pre 2 godine

Одговор на оба питања је - никада. Нити ће икада бити ЗСО, нити ће се росу икада повући.

Misko

pre 2 godine

Poletanje nasih aviona ih zabranjiva, a okupacija severa KiM je normalna stvar?

Nevena

pre 2 godine

Ćuti Zapad, ćuti. I to ne samo prethodnih sedam dana, vec vise od 2 decenije ćuti nad zlocinom koji se sprovodi u juznoj srpskoj pokrajini.

Kosta

pre 2 godine

Vucicu je svako pitanje na mestu, a svaki argument je na nasoj strani. Srbija cini sve da ocuva bezbednost, ali eskalacija bahatosti i drskosti ovih terorista, Albanaca, dovela je do ugrozavanja mira.

Jela3

pre 2 godine

Predsednik sve radi u okviru sporazuma, za nas narod! Niko nema pravo da maltretira ljude!

Iva

pre 2 godine

Srbija ce nastaviti da postuje sve sporazume koje je potpisala, uprkos neozbiljnom ponasanju Pristinske vlasti.

Darko

pre 2 godine

Stoltenberg? Pa ja sam ubedjen da je on albancima rekao da krenu u ovu akciju.

Maša

pre 2 godine

Da je ko rekao Albancima? Budi konkretan i očekujem odgovor u nadi da nisi mislio na našeg predsednika.

Rade

pre 2 godine

Srbija će da brani Srpsko stanovništvo i nikada neće da dozvoli nove progrome i nasilje jer je Srbija danas ozbiljna i jaka država

Miloš

pre 2 godine

Srbija danas ima odgovornu politiku koja nikada neće da dozvoli nove progrome i stradanja Srpskog naroda Kosova i Metohije

Gradislav

pre 2 godine

Vučić svakodnevno pokazuje svoju brigu prema Srpskom narodu i državi i nikada neće da dozvoli nova stradanja

Ina

pre 2 godine

Srbija je u svojoj istoriji prolazila kroz mnogo teza vremena.

Pinkum

pre 2 godine

Ne Ljubisa. Masemo barjakom dok nas zavitlavaju…. Nece se to popraviti…. Ovo je lakrdija… Drzte me da ga ne bijem…. Koje razocaranje…. Ode moral, ode cast, ode sve nase srpsko ljudsko….

Miroslav

pre 2 godine

Kao i uvek, Srbija nije nijednim potezom prekrsila bilo koji sporazum koji je potpisala ili se obavezala na postovanje. Sto se druge strane tice vidi se da nista ne postuje ali to je zato sto imaju podrsku inace bi bili manji od makovog zrna.

Marijana

pre 2 godine

Samo štitimo svoj narod i svoju teritoriju, poštujemo svaki sporazum ali bez razgovora nema nikakvog rešenja. Mislim da bi konačno trebala da reaguje EU i reši problem sa Albancima, čemu sporazumi kada ih oni ne poštuju.

Vuk

pre 2 godine

Kurti neka počne da brine za to što ne poštuje Briselski sporazum,a ne za naše helikoptere.

Olja

pre 2 godine

Postujemo sve propise, godinama se borimo za ocuvanje mira ne ugrozavajuci nikoga a svi se prave slepi na napade Albanaca, da li evropa i svet vide zrtvu koju nas narod trpi na Kosovu?

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučiću samo traži da se ispuni vašingtonski i briselski sporazum a to je formiranje ZSO.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija