• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2021

15:11

Milanović svakodnevno dokazuje ono što je i sam priznao - da je definitivno najgluplji političar u Hrvatskoj!

Politika

Milanović svakodnevno dokazuje ono što je i sam priznao - da je definitivno najgluplji političar u Hrvatskoj!

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović gotovo svakodnevno dokazuje ono što je nedavno i sam priznao - da je najgluplji političar u Hrvatskoj! On je izjavio danas da imamo nerešenu situaciji u regionu, jer kako kaže, u Beogradu je "vlast koja lupeta o srpskom svetu"


Dodao je da svaki put poziva Hrvate da budu racionalni ako ne žive u Hrvatskoj, prenosi HRT.


- Budi svestan ko si, šta si, čuvaj svoju tradiciju, svoje ime, ali živiš u Subotici - rekao je Milanović.

Kako tvrdi, Subotica je 1900. godine imala 100.000 stanovnika, a pola su bili Hrvati Bunjevci.

- Dakle najveći hrvatski grad, ali nije opstao jer je bio daleko i nije bio u matici, nije mu bilo suđeno - rekao je Milanović i postavio pitanje da li je Subotica "hrvatski svet".

- Ona je veća nego skoro sve zajednice u kojima žive Srbi u Hrvatskoj u provinciji - tvrdi Milanović i dodaje da Subotica nije "hrvatski svet", već Republika Srbija, Vojvodina, gde žive Hrvati i nema ih više od 50 odsto.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 2 godine

DA SU HRVATI IZJASNILI BI SE TAKO A NE KAO BUNJEVCI.

Vla

pre 2 godine

Ovaj ne da je prolupao nego je i mnogo glup, hrvatska nije postojala 1900, bila je austrougarska, i gde to zive

Toska

pre 2 godine

Postojala je kao upravna jedinica u austrougarskoj sa svojim Saborom i Banom jer su dobrovoljno se pripojili austriji da se lakse brane od turaka isto ko madjari.... ti ispade jos neobavesteniji od Milanovica, ko te ucio istoriju , keve ti???

Vla

pre 2 godine

Upravna zajednica i drzava nije isto, bili ste pod protektoratom, nije postojala hrvatska, ja sam ucio istoriju u becu i beogradu, neobavesteni covece

Vla

pre 2 godine

Kako lupas, da je hrvatska bila drzava kao madjarska, zvala bi se austrohrvatska a ne austrougarska, bili ste beznacajna oblast, ali drzavu vam je dao hitler a utemeljio najveci mrzitelj srba, tito

Podoficir

pre 2 godine

Subotica 1910. Nije imala 100000 stanovnoka, deklarisanih hrvata u tom popisu je bilo na nivou statisticke greske, a i sam popis je sporan zbog govornog podrucja. Od 1945. Direktivom su svi bunjevci, kao katolici, tretirani kao hrvati i u popisima su bili prisiljeni da se izjasnjavaju kao hrvati. Tako da je Milanovic lud kao struja.

Milan

pre 2 godine

Pa sam reče da su to Bunjevci. Koliko znam, oni se ne izjašnjavaju kao Hrvati.

Subota Vrlić

pre 2 godine

Најприја, у то вриме није било никаких кровата у Субатици. Нити постоје хрвати-буњевци, а камо ли буњевци-хрвати. Највећа несрића и Буњевцима и Србима је била Краљевна СХС јер су ушли у заједничку државу са хрватима који су већ 1919.године тражили и настојали на својој посебности коју су добили од Кнеза Павла стварањем бановине Хрватске.

zoran

pre 2 godine

Ti pripadaš narodu najvećih lažova...Vulinov svet.

Joker

pre 2 godine

1946 se u FNRJ donosi zakon pod diktaturom da se Bunjevci izjašnjavaju isključivo ko Hrvati. Čitaj malo.

samopostovanje

pre 2 godine

mislim da je vreme da se istra i dalmacija vrate italiji....

Iza ograde

pre 2 godine

Mislim da je vrijema da se Bosna vrati Hrvatskoj a Vojvodina Mađarskoj

Ćikula

pre 2 godine

Milanović je Srbin, ali najgluplji, ali izgleda najpametniji da bude predsednik Hrvatske, zamislite kakvi su ostali.

Baki

pre 2 godine

Bunjevci nikada nisu i nikada neće biti hrvati isto kao i Dalmatinci!!!!!! Bunjevce i Dalmatince je Tito naterao da se izjašnjavaji kao hrvati da bi smanjio broj Srba u hrvatskoj !!!!! Bunjevci potiču iz Srpskih krajeva tako da su oni Srbi rimokatoličke vere koji je Tito promenio !!! Za Bunjevce najveća uvreda je kada se kaže da su hrvati !!!!!!!!!!!!!

Miki

pre 2 godine

Vidi. Koliko puta ti moramo objašnjavati da Bunjevci nisu Hrvati. Koliko puta? I ne žive Hrvati samo u Subotici već u celoj Srbiji ih ima. I ako Hrvati u Subotici čine hrvatski svet. Lepo. I treba isto kao Srbi u Hrvatskoj. Samo što si proterao Srbe iz Hrvatske i sveo na statističku grešku. A od 1941 pokatoličeni je mnogo Srba. I tu je vaša nacija porasla + Bunjevce ste pretvorili u Hrvate, i ako nikada, ali nikada nisu imali veze sa Hrvatima. I eto vama 4.5 miliona Hrvata. Od toga pravih samo 5%. Ostalo ste sve prisvojili. Milanoviću Srbine skini sa tavana.

Max

pre 2 godine

Milanović svokodnevnim postupcima pokazujete koliko je glup sad i Bunjevce naziva Hrvatima

dragankosticc

pre 2 godine

Covek svaki dan i u svakoj izjavi spominje Srbiju....razumem da mu smeta napredak Srbije,ali pretera vise!

MILANOVIĆ POTVRDIO: Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj!
Balkan

MILANOVIĆ POTVRDIO: Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj!

Hrvatski predsednik Zoran Milanović danas je u Varaždinu, reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da Milanović "spada u gluplje hrvatske politicare", odgovorio da on nema "svoje galamdžije i bukače" koji će, kaže, na "sva usta" izvređati srpskog predsednika Aleksandra Vučića

25.09.2021

18:33

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31